Αψιμαχίες στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου

Αψιμαχίες στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου

Αψιμαχίες στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1009 ΦΟΡΕΣ

Σε μία εξαιρετικά σύντομη ενημέρωση για το πού βρίσκεται η διαδικασία εκκαθάρισης της «Ρόδων Α.Ε.», περιορίστηκε τελικά η χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου, η τελευταία τακτική της θητείας λόγω της απαγόρευσης για τις εκλογές.

Διαδικαστικού χαρακτήρα ήταν τα περισσότερα θέματα που βρίσκονταν στην ημερήσια διάταξη της χθεσινής συνεδρίασης, η οποία σε γενικές γραμμές κύλησε ομαλά, πλην κάποιας στιγμής που ανέβηκαν οι τόνοι μεταξύ του Δημάρχου κ. Φώτη Χατζηδιάκου και του Αντιπροέδρου του δημοτικού συμβουλίου, μέλους της μείζονος μειοψηφίας, κ. Σάκη Στάγκα.

Στην έναρξη της συνεδρίασης τόσο ο Δήμαρχος όσο και ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, κ. Αγαπητός Πάλλας, αναφέρθηκαν στην πρόσφατη φωτιά που εκδηλώθηκε στον Αρχάγγελο. Μάλιστα, ο κ. Χατζηδιάκος κάλεσε όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να καθαρίζουν τα χωράφια τους, γιατί προβλέπεται ένα καυτό καλοκαίρι, όπως είπε χαρακτηριστικά.
Επίσης στη διαδικασία της ενημέρωσης, τον λόγο πήρε ο κ. Στάγκας ο οποίος αρχικά αναφέρθηκε στο θέμα που αντιμετωπίζει η ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ με τη λήξη του καταστατικού της, λέγοντας ότι επικοινώνησε με τους αρμοδίους στο Υπουργείο Εσωτερικών και ενημερώθηκε ότι δεν έχει κατατεθεί σχετική τροπολογία, καλώντας να ενημερώσουν τον Αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριο Σαντορινιό.
Στο σημείο αυτό, εξέφρασε την ενόχλησή του ο κ. Πάλλας για την παρέμβαση του κ. Στάγκα και προς στιγμήν αποχώρησε από την αίθουσα.

Στη συνέχεια, όμως, ο κ. Στάγκας αναφέρθηκε και στην εξέλιξη του έργου του αποχετευτικού στη Λάρδο, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση του Δημάρχου ο οποίος του είπε χαρακτηριστικά «αφήστε τους αρμοδίους να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά… Βλέπετε τα της Περιφέρειας και αφήστε τον Δήμο!», είπε με αυστηρό ύφος προς τον κ. Στάγκα.

Μάλιστα θύμισε ότι όταν από το Νοέμβριο είχε ζητήσει να περιληφθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας 1 εκατομμύριο ευρώ για το Ροδίνι, του απάντησαν να μην υπεισέρχεται στα θέματα της Περιφέρειας. Στο σημείο αυτό ο κ. Στάγκας αποχώρησε από τη συνεδρίαση, αναφέροντας ότι ο Δήμος έχει χρήματα στο ταμείο του και …δίνοντας ευχές για το Πάσχα!

Για τη «Ρόδων»
Από τη χθεσινή συνεδρίαση απουσίαζαν ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Στράτος Καρίκης, όπως και τα μέλη της παράταξής του, ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Γιώργος Υψηλάντης και τα μέλη της παράταξής του αλλά και ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ. Τάκης Πότσος. Έτσι, στο θέμα για την πορεία εκκαθάρισης της «Ρόδων Α.Ε.», που ήταν από αναβολή, απλώς έγινε μία σύντομη ενημέρωση από τον συνεργάτη του λογιστή κ. Παπαγρηγορίου, παρουσία και του εκκαθαριστή κ. Μάριου Μαραβέλια.
Είπε, λοιπόν:

«Σε ό,τι αφορά την πορεία εκκαθάρισης της Ρόδων, αυτή συνεχίζεται κανονικά. Από τα έσοδα τα οποία εισπράττει και από τα μισθώματα, η εφορία παίρνει το φόρο εισοδήματος και τα υπόλοιπα χρήματα πηγαίνουν για την πληρωμή των υποχρεώσεών της, ανάλογα με τις ανάγκες που υπάρχουν όπως και τα διοικητικά έξοδα της εκκαθάρισης».

Σχετικά με την εξόφληση των προμηθευτών, όπως είπε, έχουν πληρωθεί μέχρι τώρα αυτοί που είχαν κατασχέσεις στα χέρια τους, δεν έχουν πληρωθεί προς το παρόν άλλοι και ευελπιστούν να βγει η ρύθμιση των 120 δόσεων για να μπορέσει και η Εταιρεία να αποδεσμεύσει ποσά από τις κατασχέσεις των μισθωμάτων και να προτάξει την ικανοποίηση των προμηθευτών και των υπόλοιπων πιστωτών.

Διαβάστε ακόμη

Στ. Κασσελάκης: Θα επισκεφθεί 26 νησιά του Αιγαίου σε 9 μέρες

Πολλές οι «παρθένες» παραλίες στα Δωδεκάνησα που εντάσσονται στις... απάτητες

Ολοκληρώθηκαν τα αντιπλημμυρικά έργα που χρηματοδότησε η Eurobank

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου