Πολυφωνική Χορωδία Εκπαιδευτικών Ρόδου: Μεράκι - θέληση - αγάπη

Πολυφωνική Χορωδία Εκπαιδευτικών Ρόδου: Μεράκι - θέληση - αγάπη

Πολυφωνική Χορωδία Εκπαιδευτικών Ρόδου: Μεράκι - θέληση - αγάπη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 297 ΦΟΡΕΣ

Δεν χρειάζεται κάτι δυσεύρετο για να δημιουργηθεί ένα καλό αποτέλεσμα στις μέρες μας. Η «συνταγή», απαιτεί τρία αγνά υλικά.

Μεράκι, θέληση και αγάπη. Ε, αυτά διαγνώσαμε ότι κυριαρχούσαν στην ετήσια, δεύτερη παρουσία, της Πολυφωνικής Χορωδίας των Εκπαιδευτικών Ρόδου, με τη συναυλία που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 17-4-2019. Σε έναν χώρο εμβληματικό, τον ιστορικό Προμαχώνα Αγίου Γεωργίου της Μεσαιωνικής πόλης της Ρόδου.

Η δημιουργία της Πολυφωνικής Χορωδίας Εκπαιδευτικών Ρόδου, ιδρύθηκε με πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών της Ρόδου, υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Μουσικής Πέτρου Τσιμπερόπουλου, ο οποίος είναι και ο μαέστρος της.

Το χορωδιακό σχήμα, απαρτίζεται από εκπαιδευτικούς και σκοπό έχει, να γνωρίσουν τα μέλη της και στη συνέχεια να κάνουν γνωστά στην κοινωνία του νησιού μας, τα οφέλη που αποκομίζοντα από τη μουσική και από το χορωδιακό τραγούδι. Από τη σύστασή της, η «Πολυφωνική Χορωδία Εκπαιδευτικών Ρόδου, έχει εντρυφήσει σε σπουδαία έργα χορωδιακού ρεπερτορίου όλων των εποχών, όπως και έργα σε τρίφωνες επεξεργασίες.

Ψυχή της χορωδίας, είναι ο μαέστρος της Πέτρος Τσιμπερόπουλος. Πέρα από την πλούσια γνώση την οποία διαθέτει, κύριο χαρακτηριστικό της προσπάθειας που καταβάλει, είναι η κατάθεση ψυχής που απαιτείται, όπως και τα συστατικά γνωρίσματα που προαναφέραμε στην εισαγωγή μας, συνυφασμένα με το μεράκι, τη θέληση και την αγάπη στο ξεχωριστό είδος της μουσικής και της φωνητικής έκφρασης μιας χορωδίας.

Σίγουρα, ο Πέτρος Τσιμπερόπουλος αποτελεί ένα σημαντικό κεφάλαιο του τόπου μας, που με τη συμμετοχή και σύμπραξη των απαραίτητων συντελεστών, θα χαρούμε στο άμεσο μέλλον πολλές χορωδιακές εκδηλώσεις, που οδηγούν στην ανάταση ψυχής, εδώ αλλά και στο εξωτερικό, εφόσον η χορωδία ήδη πρόκειται να ταξιδέψει στο Σαλέρνο της Ιταλίας για να λάβει μέρος στο χορωδιακό φεστιβάλ της πόλης το ερχόμενο καλοκαίρι.

Χαρακτηριστικό των μελών της χορωδίας, είναι η ευγένεια και η καλλιέργεια ψυχής που διαθέτουν και ήταν διάχυτα στα χαμογελαστά πρόσωπά τους. Μαζί με την ενασχόλησή τους με τη μουσική και το τραγούδι, εκπέμπουν το συνολικό φως που κάνουν την προσφορά τους μοναδική.

Στη συναυλία, πήρε μέρος επίσης η παιδική χορωδία του σχολείου Σγουρού Ρόδου. Έχουμε ξαναγράψει για το πολύπλευρο έργο που συντελείται στο σχολείο αυτό.

Μια μεγάλη προσφορά στα παιδιά που συμμετέχουν σε όλες τις δραστηριότητες. Ειδικά, για την Παιδική Χορωδία η οποία βραβεύτηκε στο αντίστοιχο φεστιβάλ χορωδιών Καρδίτσας το χρόνο που πέρασε, συντελεστές της διάκρισης αυτής, μαζί με τα παιδιά, ήταν και η Διεύθυνσή του, η Σχολική Κοινότητά του, οι γονείς των παιδιών, αλλά και ο Διευθυντής της ο Πέτρος Τσιμπερόπουλος.

Αφήσαμε τελευταίο τον παρουσιαστή της εκδήλωσης, τον χαρισματικό, κορυφαίο στο είδος του παρουσιαστή, Αλέξη Κωστάλα. Με τη μεγάλη του εμπειρία, ταλέντο και ευρηματικότητα, συνέδεσε και εμπλούτισε την παρουσίασή του με προσωπικές του στιγμές, και χρωμάτισε εξαίσια όλη την εκδήλωση. Να ευχηθούμε να έχουμε και στο μέλλον την ευκαιρία να χαρούμε την «Πολυφωνική Χορωδία των Εκπαιδευτικών Ρόδου», σε πολλές ακόμα χορωδιακές της δημιουργίες.

Καθοριστική για την επιτυχία της εκδήλωσης, ήταν η συμμετοχή των Μουσικών: Αντώνη Ντόντου και Εύης Κατσαρά στο φλάουτο, της Καμέλιας Φαραμίτσα και της Κατερίνας Αφαντενού στο βιολί, καθώς και της Ιωάννας Καζαντζίδη με την Κατερίνα Στάτη, στο τσέλο.

Η ποιοτική καλλιτεχνική ατμόσφαιρα της βραδιάς, αποτυπώνεται στην εξαιρετική φωτογραφία του Γιάννη Μαρκαντώνη, που ευγενικά μας παραχώρησε.

Μ.–Γ.

Διαβάστε ακόμη

«Από τον Λόγο στην Εικόνα...» - Έκθεση μαθητικών εικαστικών έργων

Εκδήλωση για τα 109 χρόνια από τη γενοκτονία των Αρμενίων

Συζήτηση με τη WWF για τις δασικές πυρκαγιές της Ρόδου την Τετάρτη στο ΕΚΡ

Ανοιχτή Εκδήλωση για το κοινό του έργου «Ελληνικές Έξυπνες πόλεις: Σύστημα Τηλεφροντίδας με ρολόι και βραχιόλι στο Δήμο Ρόδου»

Επιτυχώς ολοκληρώθηκαν η Ημερίδα Ενημέρωσης & το Τριήμερο Περιφερειακό Εργαστήριο Κυκλικής Οικονομίας

Ομιλία του συγγραφέα Νικόλα Σμυρνάκη

Ημερίδα αφιερωμένη στον Νικ. Κόνσολα

Πεζοπορία της ΟΠΕΡ την Κυριακή 28 Απριλίου μαζί με τον Πανταζή Χούλη