Δύο σπουδαία σεμινάρια  για παιδιά από το κέντρο “Ανέμη”

Δύο πολύ σπουδαία σεμινάρια είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τα παιδιά και οι γονείς του Κέντρου Τέχνης/Σχολή Χορού και Ψυχοκινητικής Ανάπτυξης βρεφών, νηπίων και παιδιών "ΑΝΕΜΗ" Μαρίας Μανιώτη.

Η υπέροχη ΦΛΩΡΑ ΣΠΥΡΟΥ, υπεύνθυνη καθηγήτρια σχεδιασμού των προγραμμάτων “Θέατρο στην εκπαίδευση” του ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και δασκάλα του εργαστηρίου “ΠΟΡΤΑ” Ξένιας Καλογεροπούλου και η εξαιρετική Θώμη Σταμούλη, διευθύντρια της Δημοτικής Σχολής της Καλαμάτας.

Σχολή πρότυπο για τα Ελληνικά δεδομένα, αφού είναι άμεσα συνδεδεμένη με το Διεθνές Κέντρο Χορού Καλαμάτας και την Κρατική Σχολή Χορού, έδωσαν στα παιδιά μαθήματα που θα τους μείνουν αξέχαστα.

Ο χορός, το θέατρο στην εκπαίδευση, η κίνηση στο θέατρο είναι μερικά από τα θέματα που καταπιάστηκαν στα σεμινάρια. Πώς η τέχνη ως όπλο μάθησης  βοηθά να έχουμε παιδιά ισορροπημένα, με φαντασία, κριτική σκέψη, κοινωνικά αφυπνισμένα, σωματικά υγιή και πάνω από όλα χαρούμενα!

Στόχος της “ΑΝΕΜΗΣ” είναι να συνεχιστούν αυτές οι υπέροχες συνεργασίες και να ανοιχτούν νέοι δρόμοι μάθησης. αφού στο μέλλον περιμένουμε και άλλους, μοναδικούς και καταξιωμένους δασκάλους/καλλιτέχνες από μεγάλους φορείς του τόπου μας, διεθνώς αναγνωρισμένους.