Η χώρα μας και η Ευρωπαϊκή Ένωση σε κρίσιμο σταυροδρόμι...

Η χώρα μας και η Ευρωπαϊκή Ένωση σε κρίσιμο σταυροδρόμι...

Η χώρα μας και η Ευρωπαϊκή Ένωση σε κρίσιμο σταυροδρόμι...

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 125 ΦΟΡΕΣ

Του Κοσμά Σφυρίου

Οι εκλογές της 26ης Μαΐου είναι εξαιρετικής σημασίας, τόσο για τη χώρα μας, όσο και για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Για την Ελλάδα, έστω κι αν δεν γίνουν εθνικές εκλογές το Μάιο, αλλά μόνο ευρωεκλογές τα αποτελέσματα τους θα είναι εξαιρετικής σημασίας, για δυό τουλάχιστον λόγους:

• Για την ελληνική πολιτική πραγματικότητα, θα αποτελέσουν πρόκριμα των εθνικών εκλογών, που θ’ ακολουθήσουν σε ελάχιστους μήνες.

• Θα καθορίσουν τη συμβολή της χώρας μας, στη διαμόρφωση των συσχετισμών των πολιτικών δυνάμεων στην επόμενη σύνθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Για την Ευρωπαϊκή Ένωση:
• η ψήφος των Ευρωπαίων πολιτών θα στείλει ηχηρό μήνυμα προς τις κυβερνήσεις των κρατών- μελών, για την ανάγκη ΑΛΛΑΓΗΣ στην Ευρώπη.

• και θα κρίνει κατά πόσο η ηγεσία της Commission, θα παραμείνει σε συντηρητικά χέρια, με κίνδυνο να γίνει συντηρητικότερη ακόμη (με την επικράτηση των δεξιών κομμάτων και με την ενίσχυση των ακροδεξιών και νεοναζιστικών μορφωμάτων...), με συνέχιση των ίδιων πολιτικών λιτότητας. Ή θα «κάνει στροφή», προς την προοδευτική πολιτική του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, με επίκεντρο την ευημερία των Ευρωπαίων πολιτών, τη δίκαιη ανάπτυξη και το κοινωνικό κράτος

• Με πρόεδρο της Commission τον σοσιαλδημοκράτη Τίμερμανς και όχι τον σκληρό δεξιό Βέμπερ (που τον υποστηρίζει και η Ν.Δ.), ο οποίος μάλιστα πολέμησε επίμονα την Ελλάδα, στα πρώτα χρόνια της οικονομικής κρίσης.

Για τους παραπάνω λόγους, όλοι οι προοδευτικοί πολίτες έχουν ισχυρά κίνητρα, να δώσουν βροντερό “παρών” (!) στις κάλπες των ευρωεκλογών του Μαΐου. Με την αποχή, εκχωρούν το δικαίωμα σε άλλους, να αποφασίζουν ερήμην τους.

Η αποχή τους θα ενισχύσει, σημαντικά, την εκπροσώπηση της δεξιάς και ακροδεξιάς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (ακόμη και στην ελληνική εκπροσώπηση σ’ αυτό).

Αν ανατρέξουμε στις ευρωεκλογές του 2014, θα θυμηθούμε, ότι στην Ελλάδα υπήρξε αποχή 40,67% (των εγγεγραμμένων) και ψήφισαν συνολικά 5.941.208 πολίτες

Το ποσοστό αυτό της αποχής θα πρέπει να ελαχιστοποιηθεί (!) στις κάλπες του Μαΐου.

Δεν πρέπει η απογοήτευση να ωθήσει πολίτες στη λανθασμένη επιλογή της αποχής, όπως έγινε στις εθνικές εκλογές του Σεπτέμβρη του 2015, κατά τις οποίες ψήφισαν 764.061 (!) λιγότεροι πολίτες, από αυτούς που είχαν ψηφίσει τον Γενάρη του 2015. Ψήφισαν 5.566.295 πολίτες, μάλιστα 375.000 λιγότεροι και από τις ευρωεκλογές 2014.

Τον Σεπτέμβρη του 2015, η απογοήτευση των πολιτών -που οδήγησε 764.061 στην αποχή- ήταν κυρίως (κατά 42%) απογοήτευση από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α, τον οποίο ψήφισαν τότε 320.160 πολίτες λιγότεροι, από αυτούς που τον είχαν ψηφίσει τον Γενάρη του 2015

Τώρα, που η απογοήτευσή τους είναι μεγαλύτερη και οι ελπίδες αυτών που πίστεψαν το ‘15 τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α έχουν διαψευσθεί, «λύση» δεν είναι, ούτε η αποχή, ούτε η ψήφιση Ν.Δ. για απαλλαγή από τον Τσίπρα. Λύση είναι η ΑΛΛΑΓΗ, με επιλογή του προοδευτικού προγράμματος του Κινήματος Αλλαγής, δηλαδή του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Εξάλλου τον Σεπτέμβρη του ‘15 τη Ν.Δ ψήφισαν 192.610 πολίτες λιγότεροι, απ’ όσους την είχαν ψηφίσει τον Γενάρη, εκφράζοντας την απογοήτευσή τους (25% των 764.061)

Τώρα, που η Ν.Δ. κάνει απόλυτα καθαρό, πως θα συνεχίσει τις αντιλαϊκές πολιτικές των πλέον συντηρητικών δυνάμεων της Ευρώπης και με τρίτη και αμετάκλητη απόφαση των ελληνικών δικαστηρίων, επιβεβαιώθηκε ο δημοσιονομικός εκτροχιασμός 2004 - 2009 (από την κυβέρνηση Ν.Δ), που οδήγησε στην κρίση και στα μνημόνια, προοδευτικοί πολίτες θα ψηφίσουν Ν.Δ., για να φύγει ο Τσίπρας;

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ-Δημοκρατική Συμπαράταξη, που σήμερα είναι ΠΑ.ΣΟ.Κ-Κίνημα Αλλαγής τον Σεπτέμβρη 2015 το ψήφισαν 51.908 πολίτες περισότεροι, από αυτούς που το είχαν ψηφίσει τον Γενάρη του 2015.
Πιστεύω, πως αυτή η αυξητική τάση της απήχησης του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ γίνεται όλο και μεγαλύτερη σήμερα. Και ως μέλος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος που είναι, με προγραμματική πολιτική στόχευση την ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου οι Έλληνες και οι Ελληνίδες θα το εμπιστευθούν σε υψηλό ποσοστό. Πολύ μεγαλύτερο του 8,2% των ευρωεκλογών του 2014 (και του 11,33% που είχε πάρει στα Δωδεκάνησα).

Θα αναθέσουν στο ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ πρωταγωνιστικό πολιτικό ρόλο!

Διαβάστε ακόμη

Πάνος Δρακόπουλος: «Στη θέση των διωκόμενων εκπαιδευτικών – ο καθένας»

Ιωάννης Ηλ. Βολανάκης: Λονικέρα η ιαπωνική (Lonicera japonica), κοινώς αιγόκλημα, αγιόκλημα

Δημήτρης Προκοπίου: Θαλάσσιος τουρισμός

Ηλίας Καραβόλιας: Το συμβάν που έγινε σημείο

Αργύρης Αργυριάδης: Απορίες για μία φαραωνική μεταρρύθμιση στον χώρο της Δικαιοσύνης

Ηλίας Καραβόλιας: Οι νέοι μεγάλοι πόλεμοι

Κυριάκος Μιχ. Χονδρός: 109 χρόνια από ένα μεγάλο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και του πολιτισμού

Χρήστος Γιαννούτσος: Ψηφίζουμε στις Ευρωεκλογές επειδή δεν υπάρχει Planet B