Ποιες είναι οι υποψήφιες γυναίκες της Λαϊκής Συσπείρωσης σε δήμο Ρόδου και περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση αναφέρει τα εξής:

Με το σύνθημα αυτό να κυριαρχεί ξετυλίχτηκε η συζήτηση στην σύσκεψη που διοργάνωσε η Τ.Ε. Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ, με κεντρική ομιλήτρια την υποψήφια ευρωβουλευτή του ΚΚΕ και πρώην Περιφερειακή Σύμβουλο Νοτίου Αιγαίου με τη Λαϊκή Συσπείρωση, Λίλα Καφαντάρη.

 Στην ομιλία της η Λίλα Καφαντάρη ανέδειξε ότι η ΕΕ, οι κυβερνήσεις, οι πολυπλόκαμοι μηχανισμοί του κράτους, που υπηρετούν τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, ευθύνονται για κάθε θεσμό ή σχέση ανισοτιμίας.

Γιατί οι διακρίσεις σε βάρος των γυναικών είναι πηγή πρόσθετου κέρδους. Ακόμα και όταν επικαλούνται την «ισότητα των φύλων», έχουν στόχο την εξίσωση προς τα κάτω των δικαιωμάτων ανδρών και γυναικών για την αύξηση της εκμετάλλευσης. Τρανταχτό παράδειγμα αποτελεί αυτό της μερικής απασχόλησης, που παρουσιαζόταν ως «θετικό» μέτρο που θα βοηθούσε της γυναίκες να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες υποχρεώσεις τους.

 

 

Όπως τόνισε είναι κρίσιμο ζήτημα σήμερα περισσότερες γυναίκες, εργαζόμενες, άνεργες, αυτοαπασχολούμενες, συνταξιούχοι να μπουν στο κίνημα. Μάλιστα όπως αποκάλυψε το σύνθημα «οι γυναίκες μπροστά» από μόνο του δεν λύνει τα προβλήματα. Δεν αποτελεί σήμερα λύση για την γυναίκα της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων το να επιλέξει να ψηφίσει με κριτήριο και μόνο το φύλο. 

Τα παραδείγματα της Θάτσερ, της Μέρκελ και άλλων τέτοιων πολιτικών μιλάνε από μόνα τους. Οι γυναίκες που σήμερα παλεύουν να τα βγάλουν πέρα με δουλειά, σπίτι, παιδιά αλλά και την φροντίδα των ηλικιωμένων ή των μελών της οικογένειας με ιδιαίτερες ανάγκες δεν έχουν καμία σχέση με γυναίκες της αστικής τάξης, δεν έχουν την ίδια δυνατότητα συμμετοχής.

 

 

Ανέφερε ακόμη ότι η πραγματική ισοτιμία της γυναίκας στην κοινωνική εργασία και την κοινωνική ζωή θα εξασφαλιστεί όταν κατοχυρωθούν στην πράξη τα πραγματικά δικαιώματα της γυναίκας και όχι οι «ίσες ευκαιρίες» της ΕΕ.

 Τέτοια δικαιώματα που το ΚΚΕ παλεύει για την κάλυψή τους είναι η εξάλειψη της ανεργίας, σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, με κατοχυρωμένες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, σύνταξη αξιοπρεπή και 5 χρόνια νωρίτερα από τους άνδρες( 55 ετών για τις γυναίκες και 60 ετών για τους άντρες), ως ελάχιστη ανταπόδοση της κοινωνίας για τον αναπαραγωγικό ρόλο της γυναίκας και τις ανάγκες που προκύπτουν απ’ αυτόν, το δικαίωμα στη μητρότητα κ.ά. Ιδιαίτερα για τους Δήμους παλεύουμε για κατάργηση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς, αλλά και διεύρυνση των δομών ώστε να φοιτούν όλα τα παιδιά, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

 

 

Η εκδήλωση έκλεισε με την παρουσίαση του βασικού πυρήνα των υποψηφίων γυναικών, στον Δήμο Ρόδου και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

ΥΠΟΨΗΦΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

ΒΟΛΟΝΑΚΗ ΟΥΡΑΝΙΑ: Πτυχιούχος Ζωγραφικής της Ακαδημίας Καλών Τεχνών της Φλωρεντίας. Πτυχιούχος Συντήρησης & Αντιγραφής Έργων Τέχνης.

Εργάστηκε σαν Καθηγήτρια Καλλιτεχνικών μαθημάτων στην Μέση εκπαίδευση και δραστηριοποιήθηκε στους αγώνες των εκπαιδευτικών.

Είναι μέλος:

Της Ένωσης Καθηγητών Καλλιτεχνικών Μαθημάτων
Μέλος του ΟΣΔΕΕΤΕ (Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων των Εικαστικών Τεχνών και Εφαρμογών)
Μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας ( διετέλεσε Γεν. Γραμματέας από το 2008 – 2012 και Ταμίας από το 2012 – 2014. Από το 2017 εκλέγεται στις Επιτροπές Κατάταξης και Κρίσης ).

Έχει λάβει μέρος σε πολλές Ατομικές και Ομαδικές Εκθέσεις στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό.

ΓΙΟΛΔΑΣΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ: Δημοτική Υπάλληλος, εργάζεται στους Δημοτικούς Σταθμούς του Δήμου Ρόδου. Δραστήριο μέλος του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Ρόδου. Μέλος της ΔΑΣ- ΟΤΑ.

ΓΟΜΠΟΥ ΤΣΑΜΠΙΚΑ: Καμαριέρα.

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ: Ιδιωτική υπάλληλος, ερασιτέχνης φωτογράφος και μέλος του σωματείου Ιδιωτικών υπαλλήλων Ρόδου

ΚΑΡΑΠΑΝΟΥ ΕΙΡΗΝΗ: Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Από το 2007 έως το 2017εκλεγόταν μέλος του ΔΣ του Συλλόγου εκπαιδευτικών  πρωτ/μιας εκπ/σης. Διετέλεσε πρόεδρος της ‘Ενωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της Ρόδου από την ίδρυσή της έως το 2017.

ΚΛΕΙΔΩΝΙΑΡΗ ΜΑΡΙΑ ΛΟΥΚΙΑ: Συνταξιούχος ξενοδοχοϋπάλληλος.

ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ (ΝΤΕΠΗ): Δημοτική υπάλληλος , μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Υπαλλήλων δήμου Ρόδου, επικεφαλής της διοικούσας επιτροπής  της Ομάδας Γυναικών Ρόδου της ΟΓΕ. Μέλος της Τομεακής Επιτροπής Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ. Ασχολείται ερασιτεχνικά με τον πολιτισμό ως μέλος της χορωδίας Δήμου Ρόδου.

ΤΣΑΚΙΣΙΡΗ ΜΑΡΙΑ: Νοσηλεύτρια.

ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΙΑ: Συνταξιούχος δημοτική υπάλληλος. Διετέλεσε αντιπρόεδρος του συλλόγου υπαλλήλων δήμου Ρόδου και είναι εκλεγμένη περιφερειακή σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου. Είναι μέλος του Γραφείου της Τομεακής Επιτροπής Νότιας Δωδ/σου του ΚΚΕ.

ΥΠΟΨΗΦΙΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΡΟΔΟΥ

ΑΝΔΡΙΑΝΙΔΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ: Ιδιωτική υπάλληλος. Είχε δραστηριότητα ως μέλος της Διοίκησης του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου, ως μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της Ομάδας Γυναικών Ρόδου της ΟΓΕ, αλλά και ως εκπρόσωπος της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΟΠΑΡ.

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ: Αγρότισσα.

ΓΙΑΝΝΕΖΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ: Μαθηματικός  εργαζόμενη στην ιδιωτική εκπαίδευση, μέλος της ΠΑΣΕΒΕ, μέλος του ΔΣ του σωματείου Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου. Μέλος του ΔΣ του ΑΠΟΠΕΣ Ρόδου. Δραστηριοποιείται στο γυναικείο κίνημα ως μέλος της Ομάδας Γυναικών Ρόδου της ΟΓΕ.

ΔΗΜΑΚΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ: Συνταξιούχος ξενοδοχοϋπάλληλος. Μέλος του σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ Ρόδου, μέλος της Ομάδας Γυναικών Ρόδου της ΟΓΕ. Ιδρυτικό μέλος του πρώτου επιχειρησιακού σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων όπου διετέλεσε ταμίας και αντιπρόεδρος. Φιλόζωη, δραστηριοποιείται εθελοντικά με τα αδέσποτα.

ΔΙΑΚΟΛΑΜΠΡΙΑΝΟΥ ΑΡΜΟΝΙΑ: Απόφοιτη αρχιτεκτόνων μηχανικών πολυτεχνικής σχολής του ΑΠΘ και σήμερα αυτοαπασχολούμενη  Αρχιτέκτονας, μέλος του ΤΕΕ. Είναι μέλος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών – Πανελλήνια Ένωση Αρχιτεκτόνων και γραμματέας του Πολιτιστικού και λαογραφικού συλλόγου Σορωνής Ρόδου του «Αμπερνάλλι».

ΔΟΥΚΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ: Ιδιωτική υπάλληλος, μέλος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου.

ΖΟΥΡΟΥΔΗ ΝΕΚΤΑΡΙΑ: Ιδιωτική υπάλληλος, δραστηριοποιείται στο Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου.

ΙΟΡΔΑΝΙΔΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ: Νηπιαγωγός.Δραστηριοποιείται ενεργά μέσα από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, και μέλος της Ομάδας Γυναικών Ρόδου της ΟΓΕ.

ΚΙΟΥΚΙΟΥΚΑΛΗ ΕΙΡΗΝΗ: Μηχανικός Πληροφορικής με κατεύθυνση τα δίκτυα. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της δραστηριοποιήθηκε στο φοιτητικό κίνημα ως μέλος του ΔΣ του φοιτητικού συλλόγου. Ιδιωτική υπάλληλος στον χώρο των τηλεπικοινωνιών και μέλος της Διοίκησης του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου.

ΚΟΥΝΤΟΥΡΗ ΦΥΛΛΙΩ: Απόφοιτη του τμήματος Μαθηματικών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Εποχική ιδιωτική υπάλληλος. Μέλος της Διοικούσας της Ομάδας Γυναικών Ρόδου της ΟΓΕ, μέλος της γραμματείας της Ροδιακής Επιτροπής Ειρήνης. Υπήρξε Δημοτική Σύμβουλος Καισαριανής την περίοδο 2010-2014 με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

ΚΟΥΠΑΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΗ: Ξενοδοχοϋπάλληλος, μέλος του σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου.

ΚΟΥΤΣΟΠΕΤΡΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ: Ιδιωτική υπάλληλος στην εστίαση, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της Ομάδας ΟΓΕ στη Ρόδο.

ΜΑΓΟΥΛΑ ΔΟΥΛΑΜΗ ΜΑΓΔΑ: Αυτοαπασχολούμενη.

ΜΑΝΩΛΑΚΗ ΜΑΡΙΑ: Ξενοδοχοϋπάλληλος, μέλος της διοικούσας της ομάδας γυναικών Ρόδου της ΟΓΕ.

ΜΑΣΤΡΟΜΙΧΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ: Ξενοδοχοϋπάλληλος ,δραστηριοποιείται στο σωματείο ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου.

ΞΥΝΟΥ ΧΡΥΣΑ: Εκπαιδευτικός μέλος  της Ομάδας ΟΓΕ στη Ρόδο. Συμμετέχει στο Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρόδου.

ΠΑΝΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ: Ιδιωτική υπάλληλος στον χώρο του εμπορίου, μέλος του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων.

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ: Διπλωματούχος ξεναγός του Σωματείου Ξεναγών Δωδεκανήσου, αντιπρόσωπος στην Ομοσπονδία Ξεναγών Ελλάδας. Μέλος της Διοικούσας  της Ομάδας Γυναικών Ρόδου της ΟΓΕ. Γραμματέας της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Ρόδου και πρώην μέλος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ρόδου.

ΠΑΠΑΧΡΥΣΑΦΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ: Απόφοιτος βρεφονηπιοκόμος, άνεργη. Δραστηριοποιείται στο Πολιτιστικό Σύλλογο Λαχανιάς και στον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου Γενναδίου και από τα ιδρυτικά μέλη της Επιτροπής Αγώνα Κατοίκων Νότιας Ρόδου.

ΠΕΛΕΚΑΝΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ: Δασκάλα στο τριθέσιο Δημοτικό Σχολείο Καλαβάρδων Ρόδου και Προϊσταμένη του ίδιου σχολείου τα τελευταία 7 χρόνια. Έχει πλούσια εμπειρία και γνώσεις σχετικές με τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και παιδιά ΑΜΕΑ όπως και σε θέματα πολιτισμού και εκπαίδευσης.

ΠΥΡΛΙΜΠΟΥ ΕΥΦΗΜΙΑ: Ιδιωτική υπάλληλος στο χώρο του εμπορίου, μέλος του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων.

ΧΑΤΖΗΓΙΩΡΓΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ: Συνταξιούχος ξενοδοχοϋπάλληλος και δραστήριο μέλος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ρόδου.

ΨΩΜΑ ΔΑΝΑΗ: Αυτοαπασχολούμενη Κτηνίατρος, μέλος του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου και δραστηριοποιείται με την ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΤΗΝΙΑΤΡΩΝ.