Νέα δράση της HOPEgenesis για τη δωρεάν παροχή υπηρεσιών θεραπείας υπογονιμότητας (IVF) στη Νίσυρο

 Νέα δράση της HOPEgenesis για τη δωρεάν παροχή υπηρεσιών θεραπείας υπογονιμότητας (IVF) στη Νίσυρο

Νέα δράση της HOPEgenesis για τη δωρεάν παροχή υπηρεσιών θεραπείας υπογονιμότητας (IVF) στη Νίσυρο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 241 ΦΟΡΕΣ

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Δήμος Νισύρου αναφέρει τα εξής:

Με ιδιαίτερη χαρά σας ενημερώνουμε ότι η ΗOPEgenesis ξεκινά για τη Νίσυρο την ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ θεραπείας υπογονιμότητας (ΙVF). Το πρόγραμμα περιλαμβάνει όσες θεραπείες και εξετάσεις χρειαστούν απολύτως δωρεάν ενώ δεν περιλαμβάνει διαμονή και μεταφορά.

Σε πρώτη φάση οι προϋποθέσεις για να ενταχθούν οι ωφελούμενες στο πρόγραμμα είναι:

1. Nα είναι αποκλειστικά μόνιμοι κάτοικοι του νησιού μας.

2. Να έχουν ετήσιο εισόδημα μέχρι 14.000 ευρώ .

3. Να είναι ασφαλισμένες στον ΕΟΠΠΥ.

Στην ευτυχή περίπτωση της επιτυχημένης κύησης και αν το επιθυμεί η ωφελούμενη μπορεί να ενταχθεί στο πρόγραμμα της HOPEgenesis.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την παροχή ολοκληρωμένης ιατρικής περίθαλψης και φροντίδας καθ’ όλη την διάρκεια της εγκυμοσύνης έως και την ημέρα του τοκετού τους διασφαλίζοντας την ποιοτική παροχή υπηρεσιών υγείας.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΗOPEgenesis

Η Νίσυρος μετά από αίτημα του Δημάρχου το 2017 έγινε δεκτή στην οικογένεια της ΗOPEgenesis.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για μία μη κερδοσκοπική οργάνωση που δραστηριοποιείται στον τομέα της ιατρικής και συγκεκριμένα ασχολείται με το πρόβλημα της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα. Τα ιδρυτικά της μέλη προέρχονται από το χώρο της υγείας, της επικοινωνίας, της ανάπτυξης και του πολιτισμού.

Υποστηρίζεται από ομάδα γυναικολόγων, μαιών, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού και εθελοντών που μοιράζονται τους στόχους και το όραμά της. Δίνει τη δυνατότητα σε γυναίκες ανεξαρτήτως των οικονομικών κριτηρίων, που ζουν σε απομονωμένες περιοχές να ταξιδεύουν στην Αθήνα πριν και κατά τη διάρκεια της κύησης, να παρακολουθούνται από ομάδα μαιευτήρων –γυναικολόγων και να γεννούν δωρεάν.

Έργο της είναι η πλήρης κάλυψη των αναγκών μιας γυναίκας από την στιγμή που μένει έγκυος έως τη γέννα. Η προσοχή του οργανισμού δηλαδή στρέφεται στις γυναίκες των απομονωμένων νησιωτικών και ηπειρωτικών περιοχών της Ελλάδας και σε στενή συνεργασία με τις τοπικές κοινότητες, προσφέρει ασφάλεια στις γυναίκες που ήδη κυοφορούν και κίνητρο στις υπόλοιπες να τεκνοποιήσουν.

Παρέχει ιατρική κάλυψη και παρακολούθηση εγκύων καθ’όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, καλύπτει τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής της εγκύου και συνοδού – φροντιστή στην Αθήνα.

Σήμερα, η HOPEgenesis με πολλή περηφάνεια για αυτή τη νέα δράση που ξεκινάει θέλει να δώσει την ευκαιρία και την ελπίδα της κυοφορίας σε γυναίκες που μέχρι σήμερα θεωρούσαν ότι ήταν ανέφικτο θεωρώντας ότι η παροχή υπηρεσιών υπογονιμότητας (IVF) θα έχει τεράστιο αντίκτυπο στις ζωές τους.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν για πληροφορίες και διευκρινήσεις σχετικά με το πρόγραμμα στα παρακάτω:

Iστοσελίδα: www.hopegenesis.org

Email: hope@hoepegenesis.org

Τηλ.επικοιν.: 210-64 55 353

Διαβάστε ακόμη

Αποτροπιασμός Νικητιάδη στη Βουλή για τα όσα ακούγονται για το μουσείο στη Νίσυρο

Νικητιάδης για την υπόθεση αρχαιοφύλακα Νισύρου: «Να μην μείνει κλειστό το μουσείο» – Μενδώνη: «Έχουν ήδη δοθεί οι εντολές»

Νίσυρος: Νέες καταγγελίες για τη δράση του αρχαιοφύλακα

Χρ. Κορωναίος, δήμαρχος Νισύρου: Προτεραιότητα όλων να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση και να αναδειχθεί η αλήθεια των γεγονότων

Χιλιάδες κιλά υλικού απέστειλε για ανακύκλωση ο δήμος Νισύρου

Επιτυχία Νισύριων μαθητών σε πανελλήνιο μαθηματικό διαγωνισμό

O δήμος Νισύρου ιδρυτικό μέλος του "Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων"

Επίσκεψη του υφυπουργού Ναυτιλίας στη Νίσυρο για τον εορτασμό της 76ης Επετείου της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα