Συνάντηση Μενέντεζ-Νικητιάδη

Συνάντηση πραγματοποίησε την Τρίτη ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής τ. Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης με τον ευρισκόμενο αυτές τις ημέρες στην Ελλάδα Αμερικανό Γερουσιαστή του Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ Ρόμπερτ Μενέντεζ. 

Ο κύριος Μενέντεζ που είναι παλιός γνώριμος και διατηρεί φιλική σχέση με τον κ. Νικητιάδη ζήτησε να πληροφορηθεί για τις Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου και τους πολιτικούς συσχετισμούς στην Ε.Ε, ενώ ο ίδιος ανέλυσε στον κ. Νικητιάδη την εξωτερική πολιτική που ακολουθούν οι ΗΠΑ στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο ιδιαίτερα μετά τις τελευταίες εξελίξεις που έχουν φέρει σε απόσταση την Τουρκία από τις ΗΠΑ.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Νικητιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «O κ. Μενέντεζ ως Γερουσιαστής των ΗΠΑ και διατελέσας Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Αμερικάνικης Γερουσίας είναι ένας διαχρονικός φίλος της Ελλάδας και υποστηρικτής των εθνικών μας δικαίων. Θα είναι πάντα καλοδεχούμενος στην πατρίδα μας.

Στη συζήτηση που είχα μαζί του διαπίστωσα ότι υπάρχει στροφή των ΗΠΑ σε ό,τι αφορά την Τουρκία και αυτό είναι ένα θέμα που η Ελλάδα θα πρέπει να εκμεταλλευθεί με κάθε τρόπο».