Θεματική εβδομάδα στο 1ο Γυμνάσιο Ρόδου

Θεματική εβδομάδα στο 1ο Γυμνάσιο Ρόδου

Θεματική εβδομάδα στο 1ο Γυμνάσιο Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 650 ΦΟΡΕΣ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η θεματική εβδομάδα στο 1ο Γυμνάσιο Ρόδου που έλαβε χώρα από 15 έως 19 Απριλίου.

Στη διάρκεια αυτής της εβδομάδας οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με θέματα που αφορούν τη δημοκρατική συνύπαρξη και τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη διατροφή και ποιότητα ζωής, τις έμφυλες ταυτότητες, την πρόληψη εθισμών και εξαρτήσεων, την οδική ασφάλεια και κυκλοφοριακή αγωγή.

Ευχαριστούμε όλους όσοι συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της θεματικής εβδομάδας του 1ου Γυμνασίου, τους ομιλητές που ήρθαν στο σχολείο μας και αυτούς που άνοιξαν τις πόρτες τους για να τους επισκεφθούμε και να μας προσφέρουν πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες.

Συγκεκριμένα, για θέματα εξαρτήσεων και εθισμών:

Τον παιδοψυχίατρο Γεώργιο Κ. Σουρούλια που μίλησε στα παιδιά της Β’ γυμνασίου στο Δημοτικό Θέατρο για εθισμό στο διαδίκτυο και τον ΔΟΠΑΡ για την παραχώρηση του Δημοτικού Θεάτρου.

Την Ασφάλεια Ρόδου και τον Υπαστυνόμο κ. Τσανακτσή, που επισκέφθηκε το σχολείο μας και μίλησε στα παιδιά της Γ’ γυμνασίου για εθισμούς σε ναρκωτικές ουσίες και τους υπαρκτούς κινδύνους που ελλοχεύουν.

Την κ. Καραγιάννη Χ. προϊσταμένη Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας και τον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας και πολλαπλών διακρίσεων, την κ. Παπανθύμου Ε. και τον κ. Στεφανάκη Δ. που μίλησαν σε παιδιά της Γ’ γυμνασίου για θέματα έμφυλης βίας και διακρίσεων.

Τον Ερυθρό Σταυρό, την κ. Καπότου Γ. και τους συνεργάτες της, που έκαναν επίδειξη πρώτων βοηθειών στα παιδιά.

Το ΕΚΑΒ, που με όχημα ασθενοφόρο και πλήρωμα «εισέβαλαν» στο σχολείο παρουσιάζοντας πολύτιμες οδηγίες για πρώτες βοήθειες με ομιλία και διαδραστικά σενάρια.

Για θέματα διατροφής
Τους διαιτολόγους-διατροφολόγους κ.Καραγιάννη Χ., κ. Πουλλή Ματίνα, κ. Παγώνη Ναταλία και τον Σεφ Τσακίρη Ρ. που μας έδωσαν πολύτιμες διατροφικές συμβουλές.

To I.E.K. Ρόδου του Υπουργείου Τουρισμού και τον διευθυντή της κ. Κουντούρη που δέχθηκε τμήμα μαθητών μας στους χώρους της σχολής και για την πραγματοποίηση εργαστηρίου αποκλειστικά για τα παιδιά.

Την εταιρεία παρασκευής γαλακτοκομικών προϊόντων ΑΠΛΩΣ που επισκέφθηκε η Α’ τάξη του γυμνασίου.
Τον κ. Δραμουντανή Μ. που μας υποδέχθηκε στο Natural Farming Ρόδου, μας ξενάγησε και μας έδωσε γνώσεις για βότανα και φυτά.

Τα εργαστήρια άρτου και ζαχαροπλαστικής Μελένια (κ. Κεφαλά Σ) και ΟΜΕΡ που δέχθηκαν τμήματα μαθητών μας και πραγματοποίησαν εργαστήριο παρασκευής αποκλειστικά για τους μαθητές.

Για θέματα οδικής ασφάλειας
Το σύλλογο Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών Ρόδου, που με τον πρόεδρό τους κ. Πορτσέλλη Σ. και τους εκπαιδευτές Τζώγια Φ., Χατζηχριστοδούλου Χ., Καρτσαγκούλη Π. και Μαστόρου Φ., επισκέφθηκαν το σχολείο και παρουσίασαν για δύο ώρες τη σωστή οδική συμπεριφορά και τους κανόνες ασφαλείας που οφείλουμε να γνωρίζουμε όλοι.

Την ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, την κ.Καρύδη και τους συνεργάτες της, που μίλησαν για θέματα οδικής ασφάλειας και έβαλαν τα παιδιά σε διαδραστικούς ρόλους.

Την Τροχαία και τον κ. Παπαδάκη Μ. για τη γαλούχηση των παιδιών σε θέματα οδικής ασφάλειας.
Τους πανεπιστημιακούς που μας επισκέφθηκαν και παρουσίασαν πολύτιμες γνώσεις:
- κ. Γουβιά Δ. για θέματα που αφορούν τις έμφυλες ταυτότητες.
- κ. Ντάλη Σ. για τη δημοκρατική συνύπαρξη.

Συγχαρητήρια στους υπεύθυνους καθηγητές για την οργάνωση της εβδομάδας αυτής (Αργυροπούλου Δ. Ορφανού Κ., Παρασού Μ.), την Υπ/ντρια Περώνη Γ. και τον συντονιστή της θεματικής εβδομάδας Υπ/ντη Ρούσο Ιωάννη και σε όλους τους εκπαιδευτικούς που συνεισέφεραν με τον καλύτερο εαυτό τους στην προσπάθεια να παράγει το σχολείο αποτελέσματα γενικότερης παιδείας καθώς και το σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για τη στήριξη και τη βοήθειά του σε οργανωτικά θέματα.

Η εκπαιδευτική κοινότητα του 1ου Γυμνασίου Ρόδου σας εύχεται ολόψυχα καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση.

Η διευθύντρια
Μπογιατζή Μαριέτα

Διαβάστε ακόμη

Από την εφηβεία στην ενηλικίωση: Χτίζοντας γέφυρες

Σε πανελλήνιο συνέδριο μαθητές του 1ου Δημοτικού Κρεμαστής και 1ου Δημοτικού Αφάντου

Λαοί και θρησκείες συναντώνται στο νησί «της πεταλούδας» και του «ελαφιού»

Το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Ρόδου… ταξιδεύει!

Το 1ο ΓΕΛ Ρόδου (Βενετόκλειο) στο Cern

Από το Νεστορίδειο της Ρόδου στα βήματα του Ελ Γκρέκο

Γιορτή ποίησης στο 1ο ΔΣ Κρεμαστής

Oλοκλήρωση επιμορφωτικής δράσης για τη διαχείριση παιδιών με Διαταραχή Ελλειματικής Προσοχής ή /και Υπερκινητικότητας - ΔΕΠΥ