Aισιόδοξος για το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών ο Ν. Ανδρουλάκης

Σε διψήφιο ποσοστό προσβλέπει το Κίνημα Αλλαγής στις Ευρωεκλογές, καθώς όπως διαπιστώνει και ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του Νίκος Ανδρουλάκης, υπάρχει θετικό κλίμα και είναι αισιόδοξος ότι αυτό θα επιτευχθεί.

Ειδικότερα στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με αφορμή τη διήμερη επίσκεψή  του στη Ρόδο, υπογράμμισε ότι είναι εφικτό για το ΚΙΝΑΛ να αυξήσει το ποσοστό του και να ισχυροποιηθεί στην Ευρωβουλή λέγοντας συγκεκριμένα: «Είναι εφικτό και θα το πάρουμε το διψήφιο ποσοστό. Βλέπω ότι υπάρχει ένα θετικό κλίμα στον κόσμο. Είμαι στην πρώτη γραμμή της μάχης και το ζω. Ο κόσμος ακούει, βλέπει, σκέπτεται και καταλαβαίνει ότι αυτοί που ψήφισε την πρώτη φορά τον εξαπάτησαν. Είμαι αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρουμε. Είμαι όμως και υποψήφιος γιατί πιστεύω ότι οφείλουμε όλοι να βοηθήσουμε την παράταξή μας να πάει σε ένα καλό ποσοστό γιατί οι προκλήσεις δεν είναι μόνο εθνικές είναι και ευρωπαϊκές».

Ο κ. Ανδρουλάκης που είναι ήδη ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ εξαπέλυσε επίσης επίθεση εναντίον της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι σε εθνικό επίπεδο ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει πολλά κυβερνητικά λάθη, έχει εξαπατήσει τον ελληνικό λαό και από την άλλη η ΝΔ έχει κάνει μία βαθιά συντηρητική στροφή σε κοινωνικά και εθνικά θέματα.

«Κάθε ψήφος στη ΝΔ είναι ψήφος στο λαϊκό κόμμα, στο κόμμα της κ. Μέρκελ, ενώ κάθε ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ είναι ψήφος σε μία αντιευρωπαϊκή αριστερά. Αντίθετα κάθε ψήφος στο ΚΙΝΑΛ είναι ψήφος σε ένα χώρο ιδεολογικό και πολιτικό που έχει υπερασπιστεί πλήρως τα εθνικά μας συμφέροντα και τα συμφέροντα του ελληνικού λαού. Είναι η πολιτική δύναμη που κράτησε την Ελλάδα στη ζώνη του ευρώ, που συγκρούστηκε, η οποία μπορεί να ανατρέψει την ευρωπαϊκή δεξιά που ελέγχει όλους τους θεσμούς ώστε να πάμε σε μία καλύτερη πορεία ως Ευρωπαϊκή Ένωση. Η αμφισβήτηση της Ευρώπης γίνεται από δεξιά και από αριστερά με άλλη ιδεολογική αφετηρία καταλήγοντας στο ίδιο αποτέλεσμα: όχι στη γρήγορη πολιτική ενοποίηση.
Αυτό εμείς το πολεμάμε» είπε χαρακτηριστικά.

Απευθυνόμενος στους κατοίκους των νησιών μας και αναφερόμενος στην πορεία του στην Ευρωβουλή ο κ. Ανδρουλάκης δήλωσε τα εξής: «Πέντε χρόνια στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έκανα πολλά που αφορούν τον τόπο σας.
Πάλεψα για τον ΦΠΑ στα νησιά, αποκάλυψα ότι η πολιτική δεν ήταν της Τρόικας αλλά της κυβέρνησης, πρόσφατα ακόμα και για το λαγοκέφαλο αποκάλυψα ότι υπάρχει πρόγραμμα να καλυφθούν οι ζημιές από αυτούς αλλά η Ελλάδα δεν έχει καταθέσει κανένα σχέδιο δράσης. Και για το προσφυγικό, αποκάλυψα πρόσφατα ότι 440 εκατ. είναι αναπορρόφητα και θα μπορούσαν τα Δωδεκάνησα και το βόρειο Αιγαίο να έχουν περισσότερα χρήματα. Έχω δουλέψει επίσης πολύ για τις σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης –Τουρκίας. Τώρα μπαίνουν όλα τα θέματα στο φάκελο, έχουμε κάνει πολλή δουλειά ώστε να πάρει το μήνυμα ο Ερντογάν με την ψήφιση αναστολής των ενταξιακών διαδικασιών».

Παράλληλα τάχθηκε υπέρ της ενιαίας εξωτερικής πολιτικής, με ενιαία εθνική στρατηγική και υπέρ της δημιουργίας ευρωστρατού.
«Αν τον είχαμε, η Ελλάδα δεν θα έμπαινε σε ένα ράλι ανταγωνισμού με την Τουρκία» δήλωσε για το θέμα.
Σημειώνεται ότι το βράδυ της Τρίτης ο κ. Ανδρουλάκης πραγματοποίησε ομιλία στο Δημοτικό θέατρο Ρόδου, ενώ είχε συνάντηση με τη νομαρχιακή επιτροπή και στελέχη του Κινήματος Αλλαγής στο νησί.