Ολοκληρώθηκε το ομαδικό παγκόσμιο πρωτάθλημα σκάκι ενηλίκων στη Ρόδο

Ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 24 Απριλίου 2019 στις 17:00 με την τελετή λήξης το Ομαδικό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκάκι Ενηλίκων κατηγορία S50 και S65 στο πλαίσιο του Σκακιστικό Φεστιβάλ Ρόδου στο υπέροχο αγωνιστικό χώρο του 1ου Ορόφου του Ξενοδοχείου Olympic Palace.

Στην τελετή το παρόν έδωσαν εκτός τους εκπροσώπους  της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (FIDE) με τους κ. Jan Rooze (FIDE Chess Senior Director) και Mr Tsypin Vadim  (Chief Arbiter

Secratary of the Board/Assistant to the FIDE President)  η  Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με τον εντεταλμένο σύμβουλο σε θέματα αθλητισμού κ. Νικολή Νίκο, από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου η  Πρόεδρος του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών καθηγήτρια κ. Αικατερίνη Φραντζή, από την ΕΣΟ και την Οργανωτική επιτροπή ο κ. Νίκος Καλέσης  και από τον Σκακιστικό Όμιλο Ρόδου «ΙΠΠΟΤΗΣ» οι κ. Νίκος Βασιλάκης κ.Σπύρος Καραμποΐκης και κ. Κώστας Διαμάντης.

Στην τελετή λήξης την παράσταση έκλεψε στο άνοιγμα το χορευτικό συγκρότημα των Ρουμελιωτών που χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς της πατρίδας μας.

 

 

Στις απονομές που ακολούθησαν την σημαντικότερη απονομή έκανε ο κ. Νικολής για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, βραβεύοντας την κατηγορία S50 όπου την 3η θέση κατέλαβε το Ισραήλ  την 2ή η Ιταλία και την πρώτη θέση και Παγκόσμια Πρωταθλήτρια όπως και πέρσι η ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής με τους GM Shabalov Alexander  (2510), GM  Benjamin Joel (2523) GM Novikov Igor (2563)  GM Ehlvest Jaan (2521) και GM  Yermolinsky Alex (2508)

Στην Κατηγορία των γυναικών  S50 την βράβευση έκανε η καθηγήτρια Αικατερίνη Φραντζή Πρόεδρος του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών, του Πανεπιστημίου Αιγαίου όπου την 3η θέση κατέλαβε η ομάδα της Λετονίας, 2η η ομάδα της Γερμανίας και πρωταθλήτρια κόσμου  η ομάδα της Ρωσίας με τις WGM Strutinskaia Galina (2208) WGM Grabuzova Tatiana (2323)  WGM Kozlovskaya Valentina (2161) WGM Fatalibekova Elena (2148)  WGM Titorenko Natalia I (2153).

 

 

Στην κατηγορία ομαδικό S65 την βράβευση έκανε ο Mr Tsypin Vadim , όπου η τελική κατάταξη είχε 3ους την ομάδα της Γαλλίας, 2η την ομάδα της Αγγλίας και πρώτους την  ομάδα της Ρωσίας με τους θρύλους GM  GM Sveshnikov Evgeny (2481)  GM Balashov Yuri S (2470)   GM  Rashkovsky Nukhim N  (2488) IM Zhelnin Vladimir V (2429)  GM Pushkov Nikolai (2295).

Τέλος στην κατηγορία των Γυναικών S65 Παγκόσμιες Πρωταθλήτριες αναδείχτηκαν οι ομάδα από την Μογκολία, με τις WIM Khandsuren Sandagdorj (1954), Myagmarsuren Begz(1911) , Serjmyadag Damdin(1895), Bujinlkham Purevdorj (1786)  και την απονομή έκανε ο  Ταμίας του Σκακιστικού Ομίλου Ρόδου «ΙΠΠΟΤΗΣ» κ. Σπύρος Καραμποΐκης.

Εκ μέρους του Διοργανωτή, η αποτίμηση σύμφωνα με τον κ. Νίκο Βασιλάκη Αντιπρόεδρο του «ΙΠΠΟΤΗ» είναι ιδιαίτερα θετική τόσο από τους συμμετέχοντες παίκτες όσο και από τον κ. Jan Rooze , και την ιδιότυπη δημοσκόπηση που έκανε σε όλους τους συμμετέχοντες.

 

 

Η εικόνα είναι πως το Φεστιβάλ της Ρόδου είναι το πιο πετυχημένο μέχρι τώρα τουρνουά  της κατηγορίας, για το οποίο συνετέλεσαν οι εξαιρετικές συνθήκες διαμονής, η φυσική ομορφιά της Ρόδου, η επιλογή – ποιότητα του Ξενοδοχείου και η αρτιότητα της  διοργάνωσης – συνθηκών του τουρνουά.

Σε όλους η Ρόδος έχει μείνει ως μια πολύ γλυκιά ανάμνηση και αποτελεί στόχο για μεγάλο ποσοστό να επιστρέψουν με κάποιο τρόπο είτε για διακοπές είτε ως αγωνιζόμενοι σε κάποιο τουρνουά.

Θέλουμε έτσι συνέχισε ο Κ. Βασιλάκης να ευχαριστήσουμε όλους όσους συνέβαλαν και κύρια τα μέλη του «ΙΠΠΟΤΗ» , την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Δήμος Ρόδου και τους χορηγούς και αρωγούς σε αυτή την προσπάθεια τη Μελισσοκομική Ρόδου, το @tHolidays,  J&D Rent a Car, Υδροτεχνική Δωδεκανήσου, Magnus Magister, Ψητοπωλείο Αυγουστίνος, Papadimitriou & Associates, Rodetrip, Ράδιο Ταξί Διαγόρας, Τρόπαιον, Πιτσαρία Buona Sera.