Διανεμήθηκαν τρόφιμα από το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Ρόδου

Διανεμήθηκαν τρόφιμα από το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Ρόδου

Διανεμήθηκαν τρόφιμα από το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 705 ΦΟΡΕΣ

Την ικανοποίησή της για το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών Πρόνοιας εξέφρασε η αντιδήμαρχος Άννα Ζωάννου

Την ικανοποίησή της για το έργο που έχουν επιτελέσει κατά τη διάρκεια της θητείας της οι υπηρεσίες Πρόνοιας του Δήμου, εξέφρασε χθες, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κα Άννα Ζωάννου, με αφορμή την ολοκλήρωση της διανομής τροφίμων σε δικαιούχους του κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου ενόψει της εορτής του Πάσχα.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις της αμέσως μετά η κα Ζωάννου, η διαδικασία αυτή διήρκεσε τρεις ημέρες για τους συμπολίτες μας που είναι δικαιούχοι, οι οποίοι προσέρχονταν στα γραφεία της Πρόνοιας στο παλαιό νοσοκομείο, και ολοκληρώθηκε βέβαια με την πολύτιμη συνδρομή του προσωπικού των υπηρεσιών.

Δήλωσε, καταρχήν, η Αντιδήμαρχος: «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη γιατί καλύψαμε αυτή τη χρονιά όλες τις ανάγκες και βλέπω ότι κάθε φορά, όλο και περισσότερο, ο κόσμος μένει πολύ ευχαριστημένος και φεύγει μ’ ένα χαμόγελο και με μία ελπίδα γιατί βλέπει ότι υπάρχει αυτό το οποίο υποσχεθήκαμε: Υπάρχει το καλύτερο κάθε φορά».

Σύμφωνα με την ίδια, λοιπόν, το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Ρόδου, κάλυψε αυτές τις ημέρες 320 ωφελούμενους που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του. Σ’ αυτούς τους συμπολίτες μας διανεμήθηκαν τρόφιμα μακράς διαρκείας (σ.σ. μακαρόνια, ρύζι, λάδι, ντοματάκια, γλυκά), οτιδήποτε για να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες.

Παράλληλα, όμως, εκεί προσήλθαν και συμπολίτες μας οι οποίοι ζήτησαν και εκείνοι τρόφιμα και τσάντες-γιατί υπήρχε ένα αρκετά μεγάλο πλεόνασμα-και βέβαια τους έδωσαν, παρ’ όλο που δεν ήταν δικαιούχοι.

Από την εικόνα που έχει η ίδια, οι ανάγκες αυξάνονται, τόνισε πάντως ότι δεν περιμένουν τις ημέρες των εορτών για να τις καλύψουν, αφού το κάνουν όλο το χρόνο, και μέσα από το επισιτιστικό πρόγραμμα ΤΕΒΑ που καλύπτει τις ανάγκες αυτές τον υπόλοιπο χρόνο, αλλά όχι μόνο. Απλώς, φρόντισαν αυτές τις ημέρες η παροχή να είναι κάτι πιο πλούσιο και πιο γιορτινό, πέρα από το καθημερινό.

Η κ. Ζωάννου στο κέντρο με στελέχη και συνεργάτες της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής χθες το μεσημέρι στα γραφεία της...
Η κ. Ζωάννου στο κέντρο με στελέχη και συνεργάτες της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής χθες το μεσημέρι στα γραφεία της...


«Το σημαντικό είναι το εμείς δεν περιμένουμε ούτε Χριστούγεννα ούτε Πάσχα να προσφέρουμε κάτι στον συμπολίτη μας», είπε ακόμη τονίζοντας ότι δουλεύουν ασταμάτητα 365 μέρες το χρόνο προκειμένου να καλύπτουν όλες τις ανάγκες. Και αυτό που διαπίστωσε αυτές τις ημέρες η ίδια είναι ότι όλοι φεύγουν ευχαριστημένοι, όχι μόνο από τα τρόφιμα που παίρνουν αλλά κα από τις υπηρεσίες που παρέχονται στα γραφεία της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και επειδή εξυπηρετούντα με τον καλύτερο τρόπο, είτε για τα επιδόματά τους, τα θέματα υγείας και πάσης φύσεως ανάγκες που υπάρχουν σ’ αυτές τις ευάλωτες οικογένειες.

Σημειώνεται ότι, τυπικά, οι ωφελούμενοι του κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου είναι γύρω στους 230, όμως κάλυψαν μέχρι και χθες επίσημα 320 συμπολίτες μας συν κάποιους που προσήλθαν και δεν τους αρνήθηκαν, κάτι που όπως είπε η κα Ζωάννου γίνεται πάντα, και με το συσσίτιο.

Από τα χωριά δεν ήρθαν αφού, από την εμπειρία τους εκεί επιλαμβάνονται οι τοπικές κοινωνίες ώστε να μη λείψει τίποτα από κανέναν και βέβαια οι Πρόεδροι των κοινοτήτων φροντίζουν γι’ αυτό. Παράλληλα, υπάρχει και στο «Βοήθεια το Σπίτι» που καλύπτει οικογένειες που έχουν ανάγκη. «Δεν υπάρχει “όχι”, υπάρχει συνεργασία. Δεν υπάρχει η πόλη και τα χωριά γιατί είναι ενιαίο», είπε χαρακτηριστικά η Αντιδήμαρχος.

Όσον αφορά το Συσσίτιο καθημερινά σιτίζονται 172 άνθρωποι, μεσημέρι και βράδυ, και το πρόγραμμα είναι πολύ οργανωμένο και για τους μάγειρες και για το βοηθητικό προσωπικό, το ωράριο είναι σταθερό αφού αυτό γνωρίζει ο κάθε ωφελούμενος και δεν υπάρχει παράπονο.

Τα νούμερα έχουν αυξηθεί λίγο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και υπάρχει πάντα το επιπλέον επειδή, όπως είπε, πάντα περισσεύει για οποιονδήποτε το χρειάζεται. Υπενθυμίζεται ότι τα γεύματα διανέμονται κατ’ οίκον στους δικαιούχους.

Η κα Ζωάννου, τέλος, δεν παρέλειψε να εξάρει το έργο των υπηρεσιακών και των συνεργατών της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής, με τους οποίους βρέθηκαν χθες εκεί για ν’ ανταλλάξουν ευχές.

Κλείνοντας, είπε ότι αυτά τα τεσσεράμισι χρόνια, με τον Δήμαρχο έγιναν καινούργιες δομές, πρωτοποριακές δράσεις που υλοποιήθηκαν γρήγορα, η ίδια είναι πολύ ευχαριστημένη από αυτό που βιώνει καθημερινά και θα ήθελε να συνεχιστεί αυτό το έργο.

Διαβάστε ακόμη

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου

Νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου ο δικηγόρος Ρόδου, Στέφανος Καψάλης

Συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου την Τετάρτη 1η Μαΐου

Γιάννης Φλεβάρης: Η εμμονή είναι κακό πράγμα κύριε Πρόεδρε!

Παναγιώτης Εγγλέζος για την εκμετάλλευση ασφαλισμένων από ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα