Ο Τσίπρας στήνει καβγά για ανύπαρκτα επιδόματα, «δώρα»

Ο Τσίπρας στήνει καβγά για ανύπαρκτα επιδόματα, «δώρα»

Ο Τσίπρας στήνει καβγά για ανύπαρκτα επιδόματα, «δώρα»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 484 ΦΟΡΕΣ

Του Γιώργου Κύρτσου, ευρωβουλευτής ΝΔ

Διαστρεβλώνει τις θέσεις της ΝΔ
Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε δύσκολη δημοσκοπική, πολιτική θέση. Η εκτίμηση που κάνω δημόσια έχοντας επισκεφθεί πολλές πόλεις και περιοχές της Ελλάδας στο πλαίσιο του ευρωεκλογικού αγώνα, είναι ότι η ΝΔ βρίσκεται κάπου μεταξύ νίκης και θριάμβου.
Προσδιορίζω τη νίκη ως επικράτηση με διαφορά 7 μονάδων και πιστεύω ότι θρίαμβος θα είναι η διαφορά με επικράτηση 11 μονάδων.

Σε αυτό το σκηνικό είναι λογικό να θέλουν να αντεπιτεθούν το Μαξίμου και ο ΣΥΡΙΖΑ για να περιορίσουν, στο μέτρο του δυνατού, τις διαστάσεις της διαφαινόμενης ήττας του ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως το θέλει η κακή παράδοση που έχουν δημιουργήσει Μαξίμου και ΣΥΡΙΖΑ η αντεπίθεση αυτή στηρίζεται σε fake news και σε μια fake κυβερνητική πραγματικότητα.

1 στους 7 ανέργους
Σύμφωνα με την κυβερνητική προπαγάνδα υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ αμφισβήτησε τη χρησιμότητα του επιδόματος ανεργίας. Δεν υπήρξε σχετική δήλωση, απλώς οι προπαγανδιστές του Μαξίμου έστησαν μία ακόμα κατασκευή στην προσπάθειά τους να αποδείξουν ότι η εκλογική επικράτηση της ΝΔ θα θέσει σε αμφισβήτηση τις… κοινωνικές κατακτήσεις που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό βέβαια που ξεχνούν το Μαξίμου και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι το επίδομα ανεργίας είναι ανύπαρκτο για 6 στους 7 ανέργους. Έχουν οριστεί τέτοιες προϋποθέσεις, ιδιαίτερα χρονικές, για την καταβολή του ώστε μόλις το 14% ως 15% των ανέργων δηλαδή 1 στους 7 από τους 900.000 ανέργους, το παίρνουν.
Επομένως ο Τσίπρας κατηγορεί τον Μητσοτάκη ότι επιδιώκει να καταργήσει κάτι που έχει ο ίδιος καταργήσει για 6 στους 7 άνεργους. Η κυβερνητική τακτική στηρίζεται σε έναν συνδυασμό πολιτικής προχειρότητας και κυνισμού.

Η επιστροφή του «δώρου»
Ο κ. Τσίπρας και οι συνεργάτες του κινήθηκαν στο πλαίσιο των μνημονιακών περιορισμών που μετέτρεψαν τα «δώρα» δηλαδή τον 13ο και τον 14ο μισθό για τους δημόσιους υπαλλήλους και τη 13η και 14η σύνταξη σε ευχάριστες αναμνήσεις.
Τώρα ο κ. Τσίπρας ισχυρίζεται ότι υπάρχουν ακόμη τα «δώρα» συγχέοντας σκόπιμα κάποια χριστουγεννιάτικα βοηθήματα που προέρχονται από το λεγόμενο υπερπλεόνασμα με τον 13ο και τον 14ο μισθό και τη 13η και τη 14η σύνταξη.

Κάνει μια πρώτη πολιτική μπλόφα για να ισχυριστεί ότι υπάρχουν ακόμη τα «δώρα». Κάνει και μια δεύτερη μπλόφα για να κατηγορήσει τον Μητσοτάκη ότι θα καταργήσει αυτά που δεν υπάρχουν.
Σε ό,τι αφορά τη χορήγηση των βοηθημάτων η θέση της ΝΔ είναι γνωστή. Τάσσεται υπέρ της καταβολής τους και την έχει υπερψηφίσει στη Βουλή. Επισημαίνει όμως ότι η κατανομή των κονδυλίων πρέπει να γίνει με έναν τρόπο που να καλύπτει τις βασικές ανάγκες των ανέργων εφόσον 6 στους 7 ανέργους δεν παίρνουν επίδομα ανεργίας.

Βασική επιδίωξη της ΝΔ δεν είναι να καταργήσει το επίδομα ανεργίας το οποίο δεν λαμβάνουν οι περισσότεροι άνεργοι ούτε τα ελάχιστα βοηθήματα που συνδέονται με το λεγόμενο υπερπλεόνασμα.
Βασικός στόχος της ΝΔ είναι να μειώσει τη φορολογία, τα ασφαλιστικά και άλλα βάρη και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για σημαντικές νέες επενδύσεις και τη δημιουργία εκατοντάδων χιλιάδων θέσεων πλήρους απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας.

Με αυτό τον τρόπο πολλοί σημερινοί άνεργοι θα σταματήσουν να εξαρτώνται από ένα επίδομα οι περισσότεροι από τους οποίους δεν παίρνουν και εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας από ένα βοήθημα που δεν καλύπτει βασικές τους ανάγκες και δεν έχει βέβαια σχέση με το «δώρο» που διαφημίζει ο κ. Τσίπρας.

Την τελευταία τετραετία η χώρα εγκλωβίστηκε, με ευθύνη της κυβέρνησης Τσίπρα, σε μια παγίδα φτώχειας από την οποία μπορεί να βγει με την κατάλληλη οικονομική πολιτική που θα εφαρμόσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Διαβάστε ακόμη

Δρ. Μελίνα Φιλήμονος - Τσοποτού: Τα νησιά, τα μουσεία και οι φύλακες

Σπύρος Σπυρόπουλος: "Δωριέας: Ο αρχιτέκτονας του πολιτικού μεγαλείου μιας διαχρονικής πόλης"

Φίλιππος Ζάχαρης "«Δικαίωμα στη Λήθη»: H ασφαλιστική κάλυψη των ασθενών που επιβίωσαν από καρκίνο"

Γιάννης Παρασκευάς: Οι ενστάσεις και η ουσία του πολιτικού προβλήματος

Φίλιππος Ζάχαρης: Ο πολύπλευρος άνθρωπος σε μία πολύπλοκη ζωή

Ηλίας Καραβόλιας: «Η επικίνδυνη εμμονή»

Θανάσης Καραναστάσης: Με τους... κράχτες στην Ευρωβουλή

Σωτήρης Ντάλης: "Iσραήλ- Ιράν: Από τον σκιώδη πόλεμο στην απόλυτη σύγκρουση;"