Η φαντασίωση του ΣΥΡΙΖΑ ως βάση αυτοεξαπάτησής του

Του Μιχαήλ Β. Μαντικού*

Η εμμονή του ΣΥΡΙΖΑ στα δήθεν σκάνδαλα που συνεχώς ανακαλύπτει και αναπαράγει με απίστευτο θράσος, εμπίπτει στη σφαίρα των δυσλειτουργικών πεποιθήσεων που εκπορεύεται από την  ιδεοληψία των κυβερνητικών στελεχών του. Στις πρόχειρες εκτιμήσεις της κουρελού κυβέρνησης είναι καταφανής η τάση στην υπερβολή.

Ο τρόμος για την επικείμενη απώλεια της καρέκλας και η μέθη της εξουσίας, τους εμποδίζει να δουν ρεαλιστικά την κατάσταση της παραπαίουσας κυβέρνησής τους, αλλά κυρίως τρομοκρατούνται από την αντίληψη της ισχυροποίησης της Νέας Δημοκρατίας στην πεποίθηση του ελληνικού λαού, ως τη μόνη διαχρονικά σοβαρή επιλογή.

Έτσι, η διάτρητη κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, αναλώνεται -μεταξύ άλλων-  στην ιδεοληπτική προσέγγιση σοβαρών εθνικών θεμάτων με τραγικές συνέπειες για την Ελλάδα.
Στο πλαίσιο αυτό αναγνώρισε «Μακεδονική γλώσσα» και «Μακεδονική ιθαγένεια» προκειμένου να εμφανισθεί ως η πολιτική δύναμη  στην Ελλάδα, η οποία  εγγυάται την «σταθερότητα» στα Βαλκάνια. Δεν σταματά όμως εδώ.

Συνεχίζει την ιδεοληπτική της καταστροφική εξωτερική πολιτική προσεγγίζοντας ευαίσθητους τομείς με την Αλβανία, ενώ αδυνατεί να διαχειριστεί την Τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο και την επιλογή της γείτονος να εντείνει σε ένταση και έκταση μορφές υβριδικού πολέμου.
Δεν ξεχνάμε, ως τρανή απόδειξη της ανικανότητάς της στο πλαίσιο διαχείρισης περιστατικών υβριδικού πολέμου,  τη σύλληψη και κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών για όσο χρονικό διάστημα εκείνη -η Τουρκία- έκρινε ικανό και αναγκαίο για να επιτύχει το στόχο της.

Βέβαια, δεν είναι καθόλου τυχαία η ανικανότητα διαχείρισης στρατιωτικών θεμάτων από την κουρελού κυβέρνηση.
Οι αριστερές ιδεοληψίες για τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων είναι βαθιά ριζωμένες στην αυτοεξαπατούμενη σκέψη των μελών της περίλυπης κυβερνητικής ομάδας του πρώτη φορά αριστερά.

Όλοι οι Έλληνες έχουν αντιληφθεί την επιλογή του υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Αποστολάκη ως ασήμαντη αναγκαιότητα με έντονα στοιχεία της πολιτικής του ματαιοδοξίας, ο οποίος βεβαίως τελεί  υπό το άγρυπνο βλέμμα και τις εντολές του κομισάριου κ. Ρήγα. Ευτυχώς όμως ο ελληνικός λαός  έμαθε. Δεν μπορεί πια να εξαπατηθεί. Τώρα έχει πλέον καταλάβει από τι υλικό είναι τα κομμάτια της απελπισμένης κουρελού κυβέρνησης, η οποία  βαίνει πλέον αυτοεξαπατούμενη προς το τέλος του πολιτικού της χρόνου.

Ωστόσο, κυρίες κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ  μην παίζετε άλλο με τα εθνικά μας θέματα. Είναι πολύ σοβαρά για να τα διαχειριστείτε, φτάνει η ζημιά που ήδη έχετε κάνει. Εάν σας έχει μείνει έστω και ίχνος σοβαρότητας, σταματήστε τώρα την επιζήμια ψυχαναγκαστική ενασχόλησή σας με τα εθνικά θέματα και όχι μόνο, στην προσπάθειά σας να παραμείνετε μια αστείρευτη πηγή ιδεοληπτικών συμπεριφορών.

Στις επικείμενες ευρωεκλογές μόνο η ενίσχυση της Νέας Δημοκρατίας μπορεί να αλλάξει το δυσμενές για τη χώρα μας κλίμα αστάθειας και αναξιοπιστίας στο οποίο έχει περιέλθει  ενώπιον των θεσμικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εξαιτίας των αξιολύπητων επιλογών της κουρελού κυβέρνησης η οποία είναι και διάτρητη κατά δήλωση του κ. Πρωθυπουργού!


(*) Μέλος ΝΟ.Δ.Ε Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας, υπεύθυνος στρατηγικού σχεδιασμού και επικοινωνίας.