Ημερίδα για τα προβλήματα  υγείας στη Νότια Ρόδο

Το Σάββατο 20/04/2019 πραγματοποιήθηκε  μετά από κάλεσμα της επιτροπής αγώνα στο Δημαρχείο Γενναδίου συνέλευση κατοίκων της Νότιας Ρόδου με τα εξής θέματα:

1. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ – ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
2. ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ-ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ.

Όσον αφορά το πρώτο θέμα αποφασίστηκαν: πρώτον να πραγματοποιηθεί ΗΜΕΡΙΔΑ το Σάββατο 04/05/2019 στο δημοτικό σχολείο Γενναδίου για τα προβλήματα της δημόσιας υγείας όπου θα μιλήσουν γιατροί και νοσηλευτές, προκειμένου να ενημερωθεί όσος περισσότερος κόσμος γίνεται για τα προβλήματα αλλά και να τεκμηριωθούν επιστημονικά τα αιτήματα που έχουν τα τελευταία χρόνια οι κάτοικοι της Νότιας Ρόδου για τις υποδομές υγείας.

Δεύτερον αν η κυβέρνηση συνεχίσει να αδιαφορεί προκλητικά και ούτε καν να απαντάει στα αιτήματά μας, τότε θα προχωρήσουμε το επόμενο διάστημα σε κινητοποιήσεις εφόσον έχουμε εξαντλήσει πλεόν όλα τα άλλα μέσα.

Όσον αφορά το δεύτερο θέμα αποφασίστηκε να καταρτιστεί υπόμνημα προς τους αρμόδιους φορείς που θα ζητάει την πραγματοποίηση νέων έργων ύδρευσης, άρδευσης και αποχέτευσης που έχουν ανάγκη τα χωριά της Νότιας Ρόδου καθώς και τη μείωση των λογαριασμών σε σχέση με υπηρεσίες που δεν παρέχονται.

Για παράδειγμα σε αρκετά χωριά ενώ δεν υπάρχει αποχετευτικό χρεώνονται τέλη αποχέτευσης, επομένως οι κάτοικοι θεωρούν λογικό το συγκεκριμένο τέλος να καταργηθεί μέχρι να υλοποιηθεί και να τεθεί σε λειτουργία αντίστοιχο έργο. Στη συνέλευση παρευρέθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής κ. Θωμάς Σωτρίλλης, όπου έθεσε τις απόψεις της περιφεριακής αρχής για τα παραπάνω θέματα.