Τίνα Παπαβασιλείου: Γιατί είμαι με τον Μανώλη Γλυνό

Τίνα Παπαβασιλείου: Γιατί είμαι με τον Μανώλη Γλυνό

Τίνα Παπαβασιλείου: Γιατί είμαι με τον Μανώλη Γλυνό

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1038 ΦΟΡΕΣ

Γράφει η Τίνα Παπαβασιλείου

Aν δεν είχα αποφασίσει να είμαι στο πλευρό του Μανώλη Γλυνού σε αυτές τις περιφερειακές εκλογές, τότε σαν απλή πολίτης και κάτοικος νησιού με ό,τι αυτό συνεπάγεται, θα έψαχνα τα εξής και δεν θα με ενδιέφεραν καθόλου κάποια άλλα, προκειμένου να ψηφίσω ευσυνείδητα.
- Δεν θα με επηρέαζαν καν οι πολιτικές αποχρώσεις των υποψηφίων των παρατάξεων, τόσο των δημοτικών όσο και των περιφερειακών. Μιλάμε για ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ βαθμών α' και β', που πρέπει να κινούνται και να παλεύουν για τους δήμους και τις περιφέρειες που εκπροσωπούν, χωρίς να λειτουργούν υπόλογοι σε κόμματα και αθηνοκεντρικές βλέψεις. Οι βουλευτικές εκλογές δεν είναι το Μάιο.

Όποιος και να είναι κυβέρνηση από εκεί και έπειτα, οι δήμοι και οι περιφέρειες οφείλουν να παλέψουν για τον κόσμο (των πολλαπλών πολιτικών τοποθετήσεων κόσμο) που τους ψήφισε, αλλά και για τον κάθε νησιώτη κάτοικο που περιμένει πώς και πώς μια άσπρη μέρα. Ας μην ξεχνάμε πως όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμη δεν ήταν κόκκινο πανί, έσπευδαν όλες οι υποψήφιες δημοτικές και περιφερειακές παρατάξεις να καρπωθούν την εύνοιά του, το χρίσμα του, τη στήριξή του. Κάποτε, η ίδια παράταξη που σήμερα αποτάσσεται τον ΣΥΡΙΖΑ και βρίσκει αυτό σαν ευτυχές κι εύλογο επιχείρημα ενάντια σε οποιοδήποτε αντίλογο, περιέφερε τους υπουργούς του στα νησιά με τον δέοντα πολιτικό καιροσκοπισμό και προς άγρα ψήφων. Είχε συμπεριλάβει, μάλιστα, στους κόλπους της, όπως και σήμερα, πλήθος ανθρώπων τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και από άλλες παρατάξεις.

Σήμερα, όμως, οι εξαγγελίες τους εκμεταλλεύονται και στοχεύουν στην αγανάκτηση του κόσμου ενάντια στην υφιστάμενη κυβέρνηση και στοχοποιούν οποιαδήποτε παράταξη φέρει υποψηφίους ανάλογων τοποθετήσεων.

Τι θα γίνει, αναρωτιέμαι, αν το επόμενο πρωί μετά τις βουλευτικές δεν έχουμε για κυβέρνηση το κόμμα που τους ευλόγησε; Επίσης, σφιχτοί οι εναγκαλισμοί των βουλευτών κάθε απόχρωσης και με τους μεν και με τους δε. Τον ίδιο βουλευτή που θάβεις το βράδυ, κερνάς καφέ και βγαίνεις φωτογραφία μαζί του το επόμενο πρωί. Κι αυτό κάτι λέει και για τους δυο σας. Λαμπρή καριέρα στο θέατρο μεν, κουράστηκε ο κόσμος δε με ανάλογα

θεάματα. Ας μην γινόμαστε άλλο θεατές σε θεάματα τοξικά για την αντίληψή μας.
- Ξεκάθαρα, κι ας ακουστώ μικροαστή, θα αναρωτιόμουν πόσο έχουν δουλέψει στη ζωή τους κάποιοι άνθρωποι, ώστε να μη βασίζονται στην πολιτική τους καριέρα για την επιβίωσή τους και τον προσδιορισμό τους. Την ώρα που γνωρίζω τουλάχιστον δέκα μορφωμένα άτομα που κλείνουν 12ωρα στις εργασίες τους, είναι πολλοί εκείνοι που εν ώρα υπηρεσίας περιδιαβαίνουν στους καφενέδες ενώ τρέχει ο μισθός, εύκολα, άνετα, αγόγγυστα. Και αδιαμαρτύρητα, αν εγώ σαν απλή πολίτης δεν κάτσω να αναρωτηθώ.

Ο πολιτικός στίβος λέγεται στίβος γιατί ακριβώς δεν είναι το κατώφλι για καμιά καριέρα. Είναι τρέξιμο.
- Θα αναρωτιόμουν ποια είναι τα έργα που έχει να παρουσιάσει η νυν αρχή, ώστε να την ψηφίσω. Κι αν βρισκόταν ένας εξ αυτών να μου απαντήσει, αντί να μου διαγράψει τις ερωτήσεις και να με μπλοκάρει ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΤΑΤΑ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, γιατί προφανώς δεν έχει καμία απάντηση παρά μόνο παπαγαλίζει τις ατάκες των προσωπικών επιθέσεων όπως του έμαθαν, τότε με όλη μου την καρδιά θα τον ψήφιζα, ακόμα και ως υποψήφια σε άλλη παράταξη. Πείσε με, λοιπόν, πως είμαι λάθος.

Πείσε με πως οι Κυκλάδες νιώθουν αποκομμένες από την υπόλοιπη περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου εντελώς τυχαία. Πείσε με γιατί ενώ το 2017 με το σεισμό, η Κως υπέφερε, έχουμε 2019 και τα έργα αποκατάστασης ακόμη δεν έχουν γίνει, ενώ σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης όλες οι διαδικασίες μπορούν να επισπευθούν.

Οπότε δεν υπάρχει δικαιολογία. Πείσε με γιατί δεν έχουν δοθεί λύσεις για το αποχετευτικό της Αρχαγγέλου τόσα χρόνια, ενώ υποτίθεται ότι ο βιολογικός στο Βόδι θα έδινε λύση στο πρόβλημα. Πείσε με γιατί υπόσχεσαι ένα μήνα πριν τις εκλογές σε αυτόν τον κόσμο ότι θα τον συμπεριλάβεις στη λύση, όταν τη λύση του την απέκλειες εδώ και μια πενταετία. Πείσε με γιατί η Γέφυρα της Κρεμαστής δεν έχει γίνει ενώ η μελέτη εγκρίθηκε, ο διαγωνισμός προχώρησε και ο εργολάβος ανέλαβε τις εργασίες του, αλλά τον έδιωξες. Πείσε με γιατί ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στη Σύμη, επειδή δεν λήφθηκαν τα απαραίτητα μέτρα.

Πείσε με γιατί το 2019 πρέπει να φοβάται ο καθένας από εμάς να μείνει πάνω από 2 μέρες στην Τήλο, στη Χάλκη, στο Καστελόριζο, στη Σύμη, γιατί σε περίπτωση ανάγκης μπορεί το ιατρικό δυναμικό των κέντρων να μην καταφέρει να αντεπεξέλθει. Πείσε με πως έχεις μια μικρή, έστω, ιδέα για το πώς μπορεί να είναι η ζωή στα ακριτικά νησιά. Κι εγώ θα σε ψηφίσω.
Αλλά για όλα τα παραπάνω δεν με πείθεις. Οπότε δεν είναι αρκετό να δράσω μόνο ως πολίτης. Κάπου αυτή η φαρσοκωμωδία πρέπει να τερματίσει.

Διαβάστε ακόμη

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας θα προσφύγει υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της Ρόδου

Διορθώθηκαν τα λάθη στους σταυρούς

Δύο αιτήσεις για τους σταυρούς στις δημοτικές εκλογές

Συγχαρητήρια επιστολή δημάρχου Λέρου προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη

Ανακηρύχθηκαν από το Πρωτοδικείο οι πέντε βουλευτές της Δωδεκανήσου

Συγχαρητήρια του Χ. Κόκκινου στους νεοεκλεγέντες βουλευτές και υπουργούς για το Νότιο Αιγαίο

Ποιοι από τους υποψηφίους κυριάρχησαν σε σταυρούς στις πόλεις και τα χωριά της Δωδεκανήσου

Εκδόθηκαν από το Πρωτοδικείο τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών