Στην τελική ευθεία η μάχη των εκλογών

Στην τελική ευθεία μπαίνει πλέον η προεκλογική περίοδος και στην περιοχή μας με τα επιτελεία των παρατάξεων σε περιφέρεια και δήμο να έχουν σχεδόν ολοκληρώσει τα ψηφοδέλτιά τους ώστε να γίνει η κατάθεσή τους στο πρωτοδικείο.

Όπως είναι γνωστό στις 5 Μαΐου ημέρα Κυριακή λήγει η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις εκλογές καθώς το χρονικό όριο υποβολής της υποψηφιότητας με βάση τον νόμο ορίζεται στις 20 μέρες πριν από την ημέρα των εκλογών που θα πραγματοποιηθούν μαζί με τις ευρωεκλογές στις 26 Μαΐου.

Ως εκ τούτου μόλις κατατεθούν οι συνδυασμοί στο πρωτοδικείο και γίνει η ανακήρυξή τους θα γνωρίζουμε οριστικά και ποιες θα είναι οι παρατάξεις που θα κατέλθουν στις εκλογές και αυτό γιατί θα πρέπει να τηρηθούν οι νόμοι όσον αφορά την κατάρτιση των ψηφοδελτίων, τόσο σε ότι αφορά τις ποσοστώσεις αλλά και τον μίνιμουμ αριθμό των μελών τους.

Για τις όποιες εκκρεμότητες υπάρχει περιθώριο μόνο δύο ημερών ώστε πρωτίστως να συγκεντρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός υποψηφίων και κατά δεύτερο το 40% αυτών να είναι γυναίκες.

Για την περιφέρεια έχουν ανακοινώσει ότι θα συμμετάσχουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές οι παρακάτω πέντε παρατάξεις:
-    «Μπροστά το Νότιο Αιγαίο» του νυν περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου
-    «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου περιφέρεια τεσσάρων εποχών» του Μανώλη Γλυνού
-    «Λαϊκή Συσπείρωση νοτίου Αιγαίου» του Γιάννη Ντουνιαδάκη
-    «Ελληνική Αυγή για το νότιο Αιγαίο» του Νίκου Αττιτή
-    «Πνοή δημιουργίας Νότιου Αιγαίου» του Χαράλαμπου Κόκκινου

Για τον δήμο Ρόδου στις εκλογές έχουν ανακοινώσει ότι θα συμμετάσχουν οι παρακάτω πέντε παρατάξεις:
-    «Ρόδος Δύναμη Πολιτών» του νυν δημάρχου Φώτη Χατζηδιάκου
-    «Με Δύναμη για τη Ρόδο» του Αντώνη Καμπουράκη
-    «Νέα Μέρα Ροδίων Όραμα» του Στράτου Καρίκη
-    «Ρόδος Αξιών» του Δημήτρη Κρητικού
-    «Λαϊκή Συσπείρωση δήμου Ρόδου» του Τάκη Πότσου

Παράλληλα,  τα επιτελεία των υποψηφίων οργανώνουν τα προγράμματα τους καθώς η ημέρα διεξαγωγής των εκλογών πλησιάζει και θα πρέπει οι υποψήφιοι να εντείνουν τις προσπάθειές τους για τη μάχη του σταυρού.

Οι επισκέψεις τους στα χωριά μας αλλά και στα νησιά μας, εντάθηκαν ειδικά τις μέρες του Πάσχα, ενώ ιδιαίτερα έχουν κινητοποιηθεί οι υποψήφιοι και στα υπόλοιπα νησιά όπου σε ορισμένες περιπτώσεις παρατηρείται πληθώρα παρατάξεων.