Β. Μηναΐδης: Δεν αποκλείω αύξηση των αφίξεων το φετινό καλοκαίρι

Β. Μηναΐδης: Δεν αποκλείω αύξηση των αφίξεων το φετινό καλοκαίρι

Β. Μηναΐδης: Δεν αποκλείω αύξηση των αφίξεων το φετινό καλοκαίρι

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 343 ΦΟΡΕΣ

Καλή προβλέπεται να είναι η φετινή τουριστική σεζόν για τη Ρόδο, παρά τις ανησυχίες των ξενοδόχων και των τουριστικών πρακτόρων.

Αισιόδοξος ότι οι αφίξεις το φετινό καλοκαίρι δεν θα είναι μειωμένες και ενδέχεται αν δεν υπάρξουν απρόοπτα, να σημειώσουν αύξηση δήλωσε μιλώντας στον “Sky” ο επίτιμος πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου και πρώην πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Βασίλης Μηναΐδης.

«Θα πάμε καλά σε ότι αφορά τις αφίξεις τον Μάιο. Θα είναι σε καλά επίπεδα οι πληρότητες», δήλωσε ο κ. Μηναΐδης.

Οι αφίξεις θα αρχίσουν να αυξάνονται σταδιακά από τον Ιούνιο όπως τόνισε ο κ. Μηναΐδης. Σε ερώτηση σχετικά με τις τουριστικές αγορές που πηγαίνουν καλύτερα φέτος ο κ. Μηναΐδης δήλωσε πως είναι η Γερμανική.

«Στην πρώτη θέση είναι η Γερμανική τουριστική αγορά. Οι Γερμανοί δεν μένουν σε φθηνά ξενοδοχεία και δεν διστάζουν να αγοράζουν μεγάλα πακέτα για τις διακοπές τους. Ακολουθούν οι υπόλοιπες αγορές που έχουν τα προβλήματα τους», δήλωσε ο κ. Μηναΐδης.
Σε ό,τι αφορά την τουριστική αγορά της Μεγάλης Βρετανίας δήλωσε:
“Θα έχουμε αφίξεις τουριστών και από το Ηνωμένο Βασίλειο παρά την αβεβαιότητα που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας του Brexit”.

Aυξομειώσεις θα υπάρχουν από τις τουριστικές αγορές της Ρωσίας και της Πολωνίας.
«Δεν θα έχουμε σταθερότητα σε ό,τι αφορά τις αφίξεις από τη Ρωσία εξαιτίας διαφόρων γεγονότων. Οι Ρώσοι έχουν τη διάθεση να έρθουν στην Ελλάδα για τις διακοπές τους. Αν όμως βρίσκουν καλύτερες προϋποθέσεις και τιμές στην Τουρκία θα προτιμήσουν την γειτονική χώρα για τις διακοπές τους», δήλωσε ο κ. Μηναΐδης.

Ενδείξεις μεγάλης βελτίωσης σχετικά με τις αφίξεις έχει η τουριστική αγορά της Πολωνίας.
«Δεν αποκλείω να έχουμε και αύξηση των αφίξεων στη Ρόδο το φετινό καλοκαίρι», τόνισε ο κ. Μηναΐδης.
Σε ερώτηση σχετικά με τη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των εργασιών στο αεροδρόμιο της Ρόδου δήλωσε:

«Η εικόνα του αεροδρομίου θα βελτιωθεί σημαντικά όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες. Είναι σαν να γίνεται ανακαίνιση ξενοδοχείου στο οποίο μένουν και τουρίστες. Θα υπάρχουν και παράπονα.Το αποτέλεσμα όμως θα είναι καλό».

Οι τάσεις για τους Βρετανούς
Τα στοιχεία του τουρ οπερέιτορ δείχνουν ότι το 48% των θερινών κρατήσεων, που έχει μέχρι στιγμής, αφορούν χώρες εκτός της ΕΕ, από 38% που ήταν πέρισυ τέτοια εποχή.

Ο Thomas Cook αποδίδει αυτήν την τάση στην αδυναμία της λίρας έναντι του ευρώ. Η παρατεταμένη αβεβαιότητα γύρω από την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, επίσης, έχει οδηγήσει πολλούς Βρετανούς να καθυστερήσουν την απόφασή τους για το πότε και πού θα κάνουν κράτηση. Ο προορισμός που ευνοείται περισσότερο από αυτή την κατάσταση είναι η Τουρκία, που εμφανίζει τη μεγαλύτερη αύξηση στη ζήτηση, αν και η Ισπανία παραμένει ο κορυφαίος προορισμός για τις οργανωμένες διακοπές των Βρετανών.

Η Τουρκία έχει ξεπεράσει την Ελλάδα, η οποία βρίσκεται τώρα στην τρίτη θέση, και αναμένεται φέτος να αναδειχθεί ο δεύτερος πιο δημοφιλής προορισμός διακοπών των Βρετανών.
Οι ΗΠΑ είναι στην τέταρτη θέση και η Κύπρος στην πέμπτη θέση.

Τι λένε τα στοιχεία για τους Γερμανούς
Η τάση πάντως που καταγράφεται το τελευταίο στη Γερμανία είναι οι διακοπές εντός συνόρων. Η Εταιρεία για την Έρευνα της Κατανάλωσης κατέγραψε μέχρι το τέλος Μαρτίου ένα συν 3% για διακοπές μεταξύ της Βαλτικής και των Άλπεων.

Σε γενικές γραμμές πάντως και όπως προχωράει ο καιρός η ζήτηση για τα ταξίδια πλησιάζει τα επίπεδα της περυσινής χρονιάς ρεκόρ. Μάλιστα η εταιρεία DER Touristik Deutschland καταγράφει ακόμα και αύξηση σε σύγκριση με πέρυσι. Μια ακόμα διαπίστωση είναι ότι δεν καταγράφεται κάποια ιδιαίτερη τάση για κρατήσεις της τελευταίας στιγμής, μια κατάσταση που δεν είναι ιδιαίτερα αρεστή στον τουριστικό κλάδο διότι συμπιέζεται το κέρδος.

Διαβάστε ακόμη

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου

Νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου ο δικηγόρος Ρόδου, Στέφανος Καψάλης