Η βραβευμένη δασκάλα των Αρκιών υποψήφια στο δήμο Πάτμου με τον Νικήτα Τσαμπαλάκη

Μια υποψηφιότητα με εξαιρετικά υψηλό συμβολισμό ανακοίνωσε σήμερα η παράταξη «Η Πάτμος Μπροστά» του υποψήφιου δημάρχου κ. Νικήτα Τσαμπαλάκη.

Πρόκειται για τη μοναδική δασκάλα των Αρκιών, Μαρία – Φαίδρα Τσιαλέρα, η οποία βραβεύθηκε πρόσφατα και από την Ακαδημία Αθηνών για το σπουδαίο έργο που επιτελεί στο μικρό αυτό νησί της Δωδεκανήσου με τους μόλις 35 κατοίκους και τον έναν μαθητή στο δημοτικό σχολείο όπου υπηρετεί.

Το νησί των Αρκιών ανήκει διοικητικά στον δήμο Πάτμου και η ίδια αποδέχθηκε την πρόταση του κ. Τσαμπαλάκη, θεωρώντας ότι μπορεί να προσφέρει και στα κοινά της περιοχής.

 Στη δήλωσή της η ίδια αναφέρει τα εξής:
«Βιώνοντας καθημερινά τις ελλείψεις, παραλείψεις και, πολλές φορές, τις εικόνες εγκατάλειψης στο νησί των Αρκιών που έχω την τιμή να υπηρετώ ως δασκάλα του μοναδικού μαθητή που έχει απομείνει, αποδέχθηκα με μεγάλη χαρά και ακόμη μεγαλύτερη τιμή την πρόταση του Νικήτα Τσαμπαλάκη να είμαι υποψήφια στις επόμενες δημοτικές εκλογές.

Η ζωή των κατοίκων στα μικρά νησιά μας και κυρίως στους Αρκιούς, αλλά και στο Μαράθι, δεν είναι λιγότερο σημαντική από των υπολοίπων για να έρχεται δεύτερη στις προτεραιότητες των ιθυνόντων.

Σε εκείνους που φυλούν Θερμοπύλες οφείλουμε όλοι να στεκόμαστε πλάι τους επουλώνοντας τις πληγές της συνεχούς απομόνωσης. Δεσμεύομαι ότι θα αγωνιστώ σκληρά για ένα καλύτερο αύριο για τους μικρούς μας, αλλά δυνατούς μας Αρκιούς».