Διαλέξεις για την οδική ασφάλεια και τα ναρκωτικά από την Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου

Συνολικά πέντε διαλέξεις πραγματοποιήθηκαν τον προηγούμενο μήνα στη Ρόδο για την οδική ασφάλεια και τα ναρκωτικά, από προσωπικό των Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου.

Στο πλαίσιο υλοποίησης στόχων που τέθηκαν από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου και αφορούν, μεταξύ άλλων, την ευαισθητοποίηση της μαθητικής κοινότητας και την ενημέρωση των πολιτών σε θέματα οδικής ασφάλειας και πρόληψης χρήσης απαγορευμένων ναρκωτικών ουσιών, πραγματοποιούνται τακτικά ενημερωτικές διαλέξεις.

Κατά τον μήνα Απρίλιο 2019 καταρτισμένοι Αξιωματικοί και στελέχη Αστυνομικών Υπηρεσιών στο νησί μας πραγματοποίησαν συνολικά πέντε ομιλίες σε μαθητές εκπαιδευτικών μονάδων και συγκεκριμένα:

Αστυνομική Υπηρεσία                            Σχολική Μονάδα-Φορέας                      Ημ/νία
Υποδ/νση Ασφαλείας Ρόδου
Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών                2ο Ειδικό Επαγγελματικό
                                                                Γυμνάσιο Λύκειο Ρόδου                      03-04-2019
Υποδ/νση Ασφαλείας Ρόδου
Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών                      1ο Γυμνάσιο Ρόδου
                                                                (Καζούλειο)                                           16-04-2019
Υποδ/νση Ασφαλείας Ρόδου
Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών                4ο Γυμνάσιο Ρόδου
                                                                (Καπνοβιομηχανία)                                  16-04-2019
Τμήμα Τροχαίας Ρόδου                      1ο Γυμνάσιο Ρόδου                                  16-04-2019
Τμήμα Τροχαίας Ρόδου                      Γυμνάσιο Κρεμαστής                                  16-04-2019

Το ίδιο διάστημα πραγματοποιήθηκαν και άλλες τέσσερις ανάλογες ομιλίες σε Τήνο, Πάρο και Μήλο. Κατά τις ομιλίες επισημάνθηκαν συμβουλές άμεσα συνυφασμένες με τη μαθητική καθημερινότητα, η επιλογή του ασφαλέστερου δρομολογίου από και προς το σχολείο, η κίνηση στον δρόμο, το πεζοδρόμιο, οι διαβάσεις πεζών, η κυκλοφορία με ποδήλατο, η χρήση ζώνης στο αυτοκίνητο - προστατευτικού κράνους στο δίκυκλο και ενέργειες σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος.  

Επίσης αναπτύχθηκε το ζήτημα των ναρκωτικών και τρόποι πρόληψης-διάγνωσης-αντιμετώπισης της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών.

Παράλληλα έγινε παρουσίαση των μέσων - εξοπλισμού που χρησιμοποιούν οι αστυνομικοί τροχονόμοι κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Τις ομιλίες παρακολούθησαν πάνω 770 μαθητές, εκπαιδευτικοί και πολίτες, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να υποβάλλουν ερωτήματα και να ενημερωθούν, επιδεικνύοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον.