Ο ήλιος επηρεάζει την ψυχολογία μας;

Ο ήλιος επηρεάζει  την ψυχολογία μας;

Ο ήλιος επηρεάζει την ψυχολογία μας;

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 247 ΦΟΡΕΣ

Ο ήλιος μπορεί να επηρεάσει την ψυχολογία μας; Αισθάνεστε διαφορά στην ψυχολογία σας από το χειμώνα στο καλοκαίρι;

Η αλλαγή αυτή οφείλεται στον ήλιο!

Η ηλιακή ακτινοβολία αποτελεί φυσικό αντικαταθλιπτικό, το οποίο αυξάνει την παραγωγή ενδορφινών και σεροτονίνης, μιας ορμόνης που είναι γνωστή και ως «η ορμόνη της ευφορίας»! Η σεροτονίνη είναι ένας νευροδιαβιβαστής που ηρεμεί το σώμα μας, μας βοηθά να νιώθουμε καλά και ανεβάζει την διάθεσή μας.

Η έκθεσή μας στον ήλιο ενεργοποιεί την «ορμόνη της ευφορίας» και ταυτόχρονα ενεργοποιεί την αισιοδοξία μας, την αγάπη μας για τη ζωή, τη θετική αντίληψη των πραγμάτων αλλά και μας βοηθά στην παραγωγικότητά μας στη δουλειά.

Εκτός από τη διάθεσή μας, ο ήλιος μας βοηθά και στο αδυνάτισμα καθώς συμβάλλει σημαντικά στην απώλεια βάρους, σε αντίθεση με τον χειμώνα όπου η περιορισμένη μας έκθεση στον ήλιο ρίχνει τα επίπεδα σεροτονίνης και αυξάνει την ανάγκη μας για υδατάνθρακες.

Τέλος, ο ήλιος είναι φυσικό αντικαταθλιπτικό και μας προστατεύει από την κατάθλιψη μιας και οι ευεργετικές ιδιότητες της σεροτονίνης επιδρούν και στην ψυχική μας υγεία.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, αξίζει στις ηλιόλουστες μέρες να κάνετε μία βόλτα στην ύπαιθρο ή την παραλία, να προτιμάτε εξωτερικούς χώρους για να πιείτε τον καφέ σας ή να φάτε το μεσημεριανό σας και θα δείτε ότι τελικά ο ήλιος είναι σύμμαχος της ψυχολογίας σας!

Πηγή: iator.gr

Διαβάστε ακόμη

Ψευδοκύστη στο πάγκρεας: Όσα θέλετε να γνωρίζετε

Υδατάνθρακες: κατανοώντας την αξία τους

Υπέρταση και ινομυώματα: Πώς συσχετίζονται

Ηπατική νόσος: Πώς εκδηλώνεται στις διάφορες μορφές της

Ποιες είναι οι συνέπειες της χαμηλής βιταμίνης D

Λουτεΐνη: Ποια τα οφέλη της & σε ποιες τροφές θα τη βρείτε

Γυροειδής αλωπεκία (τριχοφάγος): Τί είναι και πώς αντιμετωπίζεται

Πνευμονική ατρησία: Προσοχή στα συμπτώματα της καρδιακής νόσου