Έπεσε η αυλαία του 3ου Παγκόσμιου Τουρνουά τένις Βετεράνων

Με μια αίσθηση γλυκιάς κούρασης αλλά και νοσταλγίας έπεσε η αυλαία του 3ου Παγκόσμιου Τουρνουά τένις βετεράνων RHODES OPEN.

Από τις 30 Απριλίου έως και τις 4 Μαΐου τα γήπεδα του ΡΟΑ στο Καρακόνερο φιλοξένησαν 125 αθλητές από τεσσερεις Ηπείρους από 20 διαφορετικές χώρες.

Το grade 3 τουρνουά της Ρόδου απέδειξε για μια ακόμα φορά πως η αναβάθμιση υπήρξε και στο αγωνιστικό αλλά και στο επίπεδο των υπηρεσιών. Σε ένα τουρνουά που ολoκληρώθηκαν πάνω από 180 αγώνες μονών ανδρών-γυναικών (MS, WS), διπλών ανδρών-γυναικών-μικτών (MD, WD, XD) αν μη τι άλλο υπήρχαν τα πάντα.


Από τους ATP παίκτες όπως ο Τούρκος DONMEZ GOKHAN και ΦΩΤΗΣ ΒΑΖΑΙΟΣ, η WTA Παίκτρια ΕΛΕΝΗ ΠΙΛΑΒΑ απο την Κύπρο ή ακόμα τον Λόρδο CONOR MCDONAGH που για πρώτη φορά επισκέφθηκε τη Ρόδο και ενθουσιάστηκε και από τη διοργάνωση και από το νησί αλλά και από την απίστευτη ξενάγηση στην Παλιά Πόλη του χαρισματικού ξεναγού και μέλους  του ομίλου Αλέξη Μαργκός.

Εκτός από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμο Ρόδου που συνδιοργανώνουν το συγκεκριμένο τουρνουά υπάρχει μια ολόκληρη ομάδα ανθρώπων και συλλόγων που συμβάλλουν ώστε το τουρνουά αυτό να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες ικανοποιώντας πλήρως τις προδιαγραφές υγείας και ασφαλείας καθόλη τη διάρκεια των αγώνων.

Η συμβολή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου στην ασφάλεια των αθλητών με τη διακριτική της παρουσία γύρω από τους αγωνιστικούς χώρους εξασφάλισε αίσθημα ασφάλειας που χρειαζόταν στους πολύ καλούς αυτούς πρεσβευτές του νησιού μας στο εξωτερικό.

Η αγορά του απαραίτητου αυτόματου απινιδωτή, η συνεχής παρουσία των γιατρών μελών του συλλόγου, σε συνδυασμό με το φυσικοθεραπευτή Δομίνικο Καλαφάτη ο οποίος λόγω ηλικίας των αθλητών πολλές φορές παρείχε τις υπηρεσίες του καθώς και η παροχή φαρμακευτικού και ιατρικού υλικού από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Δωδεκανήσου έδωσαν στα μέλη την απαραίτητη αίσθηση της συλλογικής προσπάθειας για ένα μεγαλύτερο σκοπό.

Μέρες ακόμα πριν την έναρξη των αγώνων η κοινότητα ανιχνευτών του Πρώτου Συστήματος Προσκόπων Πόλεως Ρόδου παρείχε τη βοήθειά της στους διοργανωτές συμβάλλοντας στο στήσιμο των 20 σημαιών γύρω από το κεντρικό γήπεδο, τοποθετώντας τα πινακίδια του σκορ σε κάθε γήπεδο και «ντύνοντας» όλα τα γήπεδα με τα 18 μέτρα αντιανεμικά της χορηγού εταιρείας BABOLAT.


Το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου παρείχε cd με προωθητικό υλικό και παρουσιάσεις από τα νησιά μας το οποίο εμπλούτισε το πακέτο δώρων που στήθηκε με τις χορηγίες της εταιρείας Tatakis Wines, το υλικό από το τμήμα προώθησης τουρισμού του Δήμου Ρόδου, την πετσέτα δώρο, το μπουκάλι με το ροδίτικο λάδι και το σαπουνάκι δώρο των διοργανωτών αλλά και το αναμνηστικό μπλουζάκι και καπελάκι της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Η συμβολή ακόμα του συλλόγου Ποντίων έδωσε μια άλλη νότα στο Πάρτι υποδοχής των αθλητών ενώ την τελευταία νύχτα η ανιδιοτελής προσφορά των Vintage Music Band εκτιμήθηκε από  Έλληνες και ξένους που παρά το κρύο έμειναν ως το τέλος.

Φυσικά η παρουσία των φίλων του ομίλου κυρίων Καρατζιά, Μανωλάγκα και Στυλιανού από το δήμο αλλά και των Μπάρδου και Νικολή από την περιφέρεια έδωσαν την απαραίτητη στήριξη των αρχών στο όλο εγχείρημα.

Η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Αθλητισμού κυρία Παπαβασιλείου συνομίλησε με αθλητές από την Ιρλανδία και το Ιράν και περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις του ομίλου ενώ ενημερώθηκε για τον ηλεκτρονικό πίνακα του σκορ που ήταν άλλη μια αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στο τουρνουά που σίγουρα θα συμβάλει σε μια ακόμα αναβάθμισή του όπως εκτίμησε ο κύριος Dick Bedrossian Directeur του τουρνουά.

Σίγουρα οι άνθρωποι του ΡΟΑ είναι περήφανοι και για τη διοργάνωση αλλά και για τους Ροδίτες αθλητές οι οποίοι εκπροσώπησαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το νησί μας καθώς κύπελλο σήκωσαν οι Χατζηβασιλείου Τάκης, Μαρινάκης Ιάσωνας, Γκέκα Ματίνα, Σουγιολτζού Εμέτ, Καρποδίνη Μαρία, Λάμπρου Σοφία, Ντόρα Μάστορη, Πάππου Νάνσυ και Δεληγιάννη Πέρση.