Ελεύθερος με όρους αφέθηκε ο 48χρονος για τα 100 δενδρύλλια χασίς

Ελεύθερος με όρους αφέθηκε  ο 48χρονος για τα 100 δενδρύλλια χασίς

Ελεύθερος με όρους αφέθηκε ο 48χρονος για τα 100 δενδρύλλια χασίς

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 925 ΦΟΡΕΣ

Τα καλλιεργούσε για δική του χρήση, όπως ισχυρίστηκε

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε χθες μετά την απολογία του, ο 48χρονος που συνελήφθη στα Μαριτσά να καλλιεργεί περί τα 100 δενδρύλλια κάνναβης.

Στην κατοχή του συλληφθέντος εντοπίστηκαν και περισσότερα από 230 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, καθώς και 50 γραμμάρια σπόρων κάνναβης.

Το Σάββατο το μεσημέρι ο 48χρονος προσήχθη ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου ο οποίος άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.
Χθες ο 48χρονος συνοδευόμενος από τη συνήγορό του κα Κατερίνα Βολονάκη, προσήχθη ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου όπου και απολογήθηκε, αρνούμενος τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος τόνισε μεταξύ άλλων πως είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα κάνναβης, εδώ και 35 χρόνια και πως κατά καιρούς προμηθευόταν ουσίες από διάφορους.

Είναι πατέρας δύο παιδιών και επειδή δεν ήθελε να δώσει δικαιώματα στον κοινωνικό του περίγυρο αποφάσισε να καλλιεργήσει τα δενδρύλλια για δική του αποκλειστικά χρήση.

Όπως είπε ο 48χρονος, τα δενδρύλλια, που κατασχέθηκαν, δεν ήταν όλα κατάλληλα για τη χρήση, από τα 100 δενδρύλλια, τα 3 από τα μεγάλα ήταν θηλυκά, ενώ όλα τα υπόλοιπα ήταν αρσενικά δένδρα. Ο ίδιος πρόσθεσε πως δεν είχε μετρήσει πόσα ακριβώς δενδρύλλια είχε και πως οι αστυνομικοί, που τον συνέλαβαν του ανέφεραν τον ακριβή αριθμό, καθώς είχε φυτέψει περισσότερα καθώς γνώριζε από άλλα δέντρα που καλλιεργούσε ότι δεν θα «έβγαιναν» όλα.

Σε ό,τι αφορά τη ζυγαριά που εντόπισαν οι αστυνομικοί, είπε ότι δεν ήταν ακριβείας και πως την χρησιμοποιούσε σπάνια κυρίως για τους καρπούς που μάζευε από τον κήπο του, αφού μπορούσε να ζυγίσει έως 5 κιλά. Τέλος, το λάστιχο ποτίσματος, τα δύο μαύρα κουτιά και το ένα διαφανές κουτί τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή του, είπε ότι τα χρησιμοποιούσε για την καλλιέργεια των άλλων οπωροφόρων δένδρων, που καλλιεργεί στο οικόπεδό του στα Μαριτσά.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα ο 48χρονος αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, οι οποίοι αξιοποιώντας πληροφορίες που είχαν στη διάθεσή τους, στις 4 Μαΐου 2019 το πρωί (το περασμένο Σάββατο) έκαναν «έφοδο» στην οικοδομή του 48χρονου όπου και εντόπισαν τόσο σε υπαίθριο χώρο όσο και σε γλάστρες, συνολικά 100 δενδρύλλια κάνναβης τα οποία βρίσκονταν σε πλήρη ανάπτυξη και είχαν ύψος έως και 2,30 cm.

Ακολούθησε αυτοψία στο χώρο κατά την οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• Εκατό δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως -2,3- μέτρα, τα οποία εκριζώθηκαν
• Κάνναβη ακατέργαστη βάρους -234,6- γραμμαρίων, τοποθετημένη σε επτά πλαστικές συσκευασίες
• Σπόροι κάνναβης βάρους -50 γραμμαρίων
• Ζυγαριά ακριβείας
• Καλλιεργητικός εξοπλισμός.
Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία με την οποία παραπέμφθηκε ο 48χρονος στη δικαιοσύνη.

Διαβάστε ακόμη

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του

Σε βαθμό κακουργήματος οι διώξεις που ασκήθηκαν κατά δύο εκπαιδευτικών

Απεγκλωβισμός 25 ατόμων από βραχώδη περιοχή της Τήλου

Κοινωνικές δράσεις των Υπηρεσιών της Αστυνομίας στο νησί της Ρόδου

Δέκα χρόνια κάθειρξη σε Σκοπιανό που συνελήφθη με 1.273 γραμμάρια χασίς

Συνελήφθη 36χρονος για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή στη Ρόδο

Παλαιστίνιος κατηγορείται για απόπειρα βιασμού και εκβίαση

«Δεν ήταν δικά μου τα 4,6 κιλά χασίς» ισχυρίστηκε στην απολογία του ο 32χρονος