Αναβλήθηκε η δίκη για τη δολοφονία σε βάρος της Ιεροβασίλη

Αναβλήθηκε λόγω της συνεχιζόμενης αποχής των δικηγόρων της Κω από τα καθήκοντά τους, η εκδίκαση από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου της υπόθεσης δολοφονίας σε βάρος της 61χρονης Ευαγγελίας Ιεροβασίλη, μέσα στο ίδιο της το σπίτι στο Γεννάδι της Ρόδου, το καλοκαίρι του 2012.

Η δίκη επρόκειτο να γίνει χθες, ωστόσο το δικαστήριο ανέβαλε εξαιτίας της αποχής των δικηγόρων της Κω, οι οποίοι ως γνωστόν, έχουν ξεκινήσει πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων κινητοποιήσεις διεκδικώντας την ικανοποίηση συγκεκριμένων αιτημάτων μεταξύ των οποίων η τοποθέτηση εισαγγελέα στο Πρωτοδικείο της Κω αλλά και το κτηριακό ζήτημα του Δικαστικού Μεγάρου του νησιού.

Η υπόθεση της δολοφονίας της Ευαγγελίας Ιεροβασίλη εκδικάστηκε για πρώτη φορά, τον Νοέμβριο του 2015 από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω. Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 30χρονο γιο της, για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση χωρίς ελαφρυντικό και τον καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη, ενώ του επέβαλε και συνολική ποινή φυλάκισης 18 μηνών για τις κατηγορίες της οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

Επίσης με την ίδια απόφαση κρίθηκε ένοχη για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία από πρόθεση χωρίς ελαφρυντικά και η 40χρονη Ρωσίδα φίλη του 30χρονου, στην οποία επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 17 ετών με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη. Και οι δύο καταδικασθέντες άσκησαν εφέσεις οι οποίες και εκκρεμούν να εξεταστούν από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο.