Δημήτρης Κρεμαστινός: 5 χρόνια χαλασμένος ο μαγνητικός τομογράφος του "Αττικόν"

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Κρεμαστινός κατέθεσε δεύτερη επίκαιρη ερώτηση για σοβαρή δυσλειτουργία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου "Αττικόν", μέσα στο γενικότερο πλαίσιο των αδυναμιών της δημόσιας Υγείας που απασχολούν τους πολίτες της Χώρας.

Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Κρεμαστινός αναφέρεται στη μη λειτουργία του μαγνητικού τομογράφου του Αττικού νοσοκομείου επί 5 έτη, με εκτροπή και αύξηση της δαπάνης των εξετάσεων στον ιδιωτικό τομέα, και ζητά να μάθει από τον Υπουργό γιατί υπήρξε αυτή η μεγάλη και επιζήμια καθυστέρηση στην προμήθεια νέου τομογράφου.

Ολόκληρη η επίκαιρη ερώτηση του Δημήτρη Κρεμαστινού ήταν η εξής:

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ: Δημοκρατική Συμπαράταξη

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Θ. ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Αρ. Πρωτ.: 507  /07.05.2019

 

Επίκαιρη Ερώτηση

ΠΡΟΣ τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό

Θέμα: «Εν αναμονή λειτουργίας του μαγνητικού τομογράφου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «Αττικόν»»

Από το 2014 παρήλθαν 5 ολόκληρα χρόνια από τότε που έπαψε να λειτουργεί ο μαγνητικός τομογράφος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου «ΑΤΤΙΚΟΝ». Όλα αυτά τα χρόνια οι εξετάσεις, χιλιάδες μαγνητικές τομογραφίες ασθενών του «Αττικόν» γίνονται σε ιδιωτικά κέντρα. Ακόμα και μεleasing εάν είχε γίνει άμεση προμήθεια του μαγνητικού τομογράφου, θα είχε η αξία του μέσα σε 1 χρόνο αποσβεστεί. Δυστυχώς, τίποτα δεν έγινε.

Με ένα πρόσφατο πρόγραμμα της Περιφέρειας για όλα τα νοσοκομεία,  προβλέπεται να γίνει προμήθεια του μαγνητικού τομογράφου. Όμως ούτε προδιαγραφές ζητήθηκαν από τους αρμόδιους Καθηγητές της Ακτινολογίας οι οποίοι θα χειριστούν τον μαγνητικό τομογράφο, ούτε καν ερωτήθηκαν οι ίδιοι από τους συμμετέχοντες στην επιτροπή προμήθειας. Κατά συνέπεια, ουδείς γνωρίζει πότε ακριβώς θα λειτουργήσει ο νέος μαγνητικός τομογράφος αλλά και ποιος θα είναι υπεύθυνος για την διάρκεια της ζωής του.

Για τους λόγους αυτούς ερωτάται ο Υπουργός,

Γιατί υπήρξε αυτή η καθυστέρηση, ποια η σκοπιμότητα και εάν τελικά θα ζητηθεί να εκφραστεί η γνώμη των Καθηγητών για την προμήθεια του συγκεκριμένου τομογράφου.  

Ο ερωτών βουλευτής

Δημήτριος Θ. Κρεμαστινός