Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: «Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη θα είναι κυβέρνηση όλων των Ελλήνων»

Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου:  «Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη θα είναι κυβέρνηση όλων των Ελλήνων»

Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: «Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη θα είναι κυβέρνηση όλων των Ελλήνων»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1235 ΦΟΡΕΣ

Στη Ρόδο αναμένεται να βρεθεί την ερχόμενη Κυριακή 12 Μαΐου, η υποψήφια για την ευρωβουλή με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας κα Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου. Πρόκειται για μια δυναμική, καταξιωμένη και μαχητική πολιτικό, η οποία εργάζεται σκληρά και μεθοδικά όλα αυτά τα χρόνια, σε όποιο τομέα της έχει ανατεθεί.
Η κ. Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ως δικηγόρος στις Η.Π.Α., ως συνεργάτης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες και στο Λουξεμβούργο και εξειδικεύεται σε θέματα Ευρωπαϊκού Δικαίου και Νέων Τεχνολογιών. Διατέλεσε βουλευτής Ιωαννίνων και Β΄ Αθηνών, Εκπρόσωπος Τύπου, Τομεάρχης Ανάπτυξης και Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης της Νέας Δημοκρατίας.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε αναφέρει συγκεκριμένα:

Μιλήστε μας για την απόφασή σας να είστε υποψήφια στις Ευρωεκλογές. Τι σας οδήγησε να πάρετε αυτή την απόφαση;
Οι Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου είναι ζωτικής σημασίας τόσο για το μέλλον της πατρίδας μας όσο και για την ίδια την Ευρώπη. Κάποιες από τις σημαντικότερες αποφάσεις για την Ελλάδα λαμβάνονται πλέον στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Αποφάσεις οι οποίες έχουν άμεση επίπτωση στην καθημερινότητά μας. Η Ελλάδα πρέπει να ανακτήσει την αξιοπιστία της στην Ευρωπαϊκή οικογένεια. Να γίνει ξανά μια «κανονική» Ευρωπαϊκή χώρα. Η δυναμική εκπροσώπηση των εθνικών μας συμφερόντων σε Ευρωπαϊκό επίπεδο είναι επιτακτική ανάγκη. Σε αυτήν την κρίσιμη μάχη για τη χώρα, στη μάχη των Ευρωεκλογών, χρειαζόμαστε ξεκάθαρη πολιτική αντίληψη, ισχυρή πίστη και θέληση, για να προτάξουμε τις δυνατότητές μας και να διεκδικήσουμε το καλύτερο για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Η απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας να στρατευθώ στη μάχη των Ευρωεκλογών είναι για μένα και τιμητική και μεγάλη ευθύνη. Η Ελλάδα που μπορεί και διεκδικεί το μέλλον της ξανά με υπερηφάνεια και αυτοπεποίθηση, είναι στο χέρι μας να κερδίσει. Σε αυτή τη μάχη θα αγωνιστώ δυνατά για την Ελλάδα μαχητικά για τους Έλληνες.

Γιατί είναι σημαντικό να έχει υψηλά ποσοστά η Νέα Δημοκρατία στις Ευρωεκλογές; Ποιο είναι το διακύβευμα;
Στις Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου θα αναμετρηθούν οι δυνάμεις του λαϊκισμού, των δήθεν εύκολων λύσεων, της οπισθοδρόμησης και του διχασμού, με τις ευρωπαϊκές δυνάμεις της υπευθυνότητας, των μεταρρυθμίσεων και της ενότητας. Γι’ αυτό και όσοι πιστεύουν στην Ευρώπη, πρέπει να δυναμώσουν όσο το δυνατόν περισσότερο τη φωνή και την εκπροσώπηση της ΝΔ και του ΕΛΚ στο Ευρωκοινοβούλιο. Δεν υπάρχουν, επομένως, περιθώρια χαλαρής ψήφου ή αποχής. Οι Ευρωεκλογές είναι μια καθαρά πολιτική μάχη και η ΝΔ πρέπει να βγει ενισχυμένη, ώστε να βγει ενισχυμένη και η χώρα. Μόνο έτσι η Ελλάδα θα ξαναβρεί με ασφάλεια τον αναπτυξιακό της βηματισμό μέσα στην Ευρώπη. Οι πολίτες έχουν δύναμη αλλά έχουν και ευθύνη, γιατί από την ψήφο τους κρίνεται το μέλλον της χώρας. Πρέπει να μην παρασυρθούν ξανά από τις φωνές του λαϊκισμού, αλλά να σταθούν με υπευθυνότητα και ωριμότητα μπροστά στην κάλπη, ενισχύοντας τη ΝΔ, ενισχύοντας την Ελλάδα στην Ευρώπη.
Οι Ευρωεκλογές είναι ένα δημοψήφισμα για τη χώρα, στο οποίο οι πολίτες πρέπει να πουν ΟΧΙ στο λαϊκισμό, την οπισθοδρόμηση και τους φόρους, να πουν ΟΧΙ στον ΣΥΡΙΖΑ. Και να πουν ΝΑΙ στην ανάπτυξη και την Ευρώπη, ΝΑΙ στην υπευθυνότητα και τις μεταρρυθμίσεις, ΝΑΙ στη ΝΔ και στο μέλλον της χώρας.

Θα ακουστεί και σε αυτές τις εκλογές η φράση “ή μας τελειώνουν ή τους τελειώνουμε”;
Αποδείχθηκε, δυστυχώς, ότι ο διχασμός αφορά αποκλειστικά στον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί έτσι τροφοδοτεί την πολιτική του ύπαρξη, αδιαφορώντας για τις πληγές στο σώμα της Ελλάδας. Αρκετό δηλητήριο έριξε στην κοινωνία και στην πολιτική ζωή. Εμάς τέτοιες διχαστικές λογικές δεν μας αφορούν, είμαστε απέναντί τους. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα είναι μια κυβέρνηση από όλους τους Έλληνες και για όλους τους Έλληνες. Επομένως ούτε «μας τελειώνουν», ούτε «τους τελειώνουμε». Απλά «τελείωσαν» και το ξέρουν.

Ποιες θα είναι οι προτεραιότητές σας, όταν εκλεγείτε Ευρωβουλευτής;
Στην Ευρώπη πάω για να δουλέψω. Αυτό ξέρω να κάνω και αυτό κάνω από όποια θέση και αν βρίσκομαι. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι κάτι νέο για μένα, καθώς, πριν μπω στην πολιτική, εργάστηκα ως εμπειρογνώμονας και ως εξωτερικός συνεργάτης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Ως Ευρωβουλευτής, θα αγωνιστώ ώστε η Ελλάδα να μην χάνει ευκαιρίες. Ξέρετε πόσα κονδύλια, που μπορούν να αξιοποιηθούν για τον πολυπόθητο στόχο της ανάπτυξης, λιμνάζουν στα ευρωπαϊκά ταμεία λόγω της αδυναμίας απορρόφησής τους; Ειδικά σε τομείς που γνωρίζω καλά, ως αρμόδια τομεάρχης της ΝΔ, αυτούς της Ψηφιακής Πολιτικής, της καινοτομίας και της ανάπτυξης. Θα αγωνιστώ για μια ισχυρή Ελληνική φωνή μέσα στην Ευρώπη. Και για την επόμενη μέρα της εθνικά επιζήμιας Συμφωνίας των Πρεσπών, οι δυσμενείς επιπτώσεις της οποίας, γίνονται δυστυχώς ήδη ορατές. Με ισχυρό όπλο το δικαίωμα «βέτο» στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με τη γειτονική χώρα. Θα αγωνιστώ για το μεταναστευτικό, ώστε η Ελλάδα να μην σηκώνει μόνη το βάρος της διαχείρισης και να υπάρξουν αποτελεσματικές πολιτικές τόσο στη φύλαξη των συνόρων όσο και στην κατανομή αυτών των ανθρώπων, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής συνεργασίας και αλληλεγγύης. Θα αγωνιστώ για την ύψιστη προτεραιότητα όλων μας: για το μέλλον των παιδιών μας στη νέα ψηφιακή εποχή. Και θα αγωνιστώ για τη διαμόρφωση μιας ευρωπαϊκής ατζέντας αμιγώς επικεντρωμένης στη νησιωτική πολιτική, που θα περιλαμβάνει τη θεσμοθέτηση επικαιροποιημένων κριτηρίων για την κατανομή των πόρων στις νησιωτικές περιφέρειες, την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου και τη διαμόρφωση ενός απλοποιημένου πλαισίου επιχειρηματικότητας ειδικά για τις νησιωτικές περιοχές.

Διαβάστε ακόμη

Γιάννης Παππάς: «Οι Eυρωεκλογές δεν είναι επίδειξη επαναστατικής γυμναστικής»

Νίκος Παντελής: Ο κωμικός από τη Ρόδο, είναι το πιο «φρέσκο» πρόσωπο της ελληνικής stand-up σκηνής

Αυξημένοι οι ατμοσφαιρικοί ρύποι στο κέντρο της Ρόδου το καλοκαίρι

Άφησε την Αδελαΐδα για να μεγαλώσει την οικογένειά της στη Λαχανιά

Όλγα Κεφαλογιάννη: Το 2024 θα είναι ακόμα μία εξαιρετική χρονιά για τον ελληνικό Tουρισμό

Γ. Χατζής: Πρέπει να καθίσουμε όλοι σε ένα τραπέζι και να συνθέσουμε ένα εθνικό σχέδιο υποδομών

Αντώνης Ζερβός: Ξεκίνησε ως «παιχνίδι» και κατέληξε ως στοίχημα με τον εαυτό μου

Ο ελληνικός Τουρισμός χρειάζεται εθνικό σχέδιο για να διατηρηθεί στην κορυφή, δηλώνει ο Γιάννης Ρέτσος