Να σκεφτούμε το αύριο ζητούν οι Οικολόγοι Πράσινοι

Να σκεφτούμε το αύριο ζητούν οι Οικολόγοι Πράσινοι

Να σκεφτούμε το αύριο ζητούν οι Οικολόγοι Πράσινοι

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1812 ΦΟΡΕΣ

Στη συνέντευξη παρευρέθηκε και ο δήμαρχος Ιξελλών Χρήστος Δουλκερίδης

Η αλλαγή του τρόπου που παράγουμε και καταναλώνουμε και η ανάπτυξη μίας διαφορετικής οικονομίας, είναι από τα σημαντικότερα ζητήματα που αναδεικνύουν οι Οικολόγοι Πράσινοι στις επικείμενες ευρωεκλογές και τα οποία ανέπτυξαν, μαζί με άλλα, οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές τους και συνεκπρόσωποι του κόμματος, από τη Ρόδο όπου βρέθηκαν, ο κ. Μιχάλης Μπάκας και η κα Χριστίνα Ευθυμιάτου.

Χθες το μεσημέρι, οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές ανέλυσαν το διακύβευμα των επικείμενων ευρωκλογών για το κόμμα που εκπροσωπούν, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στο Δημαρχείο παρουσία και του συμπατριώτη μας Δημάρχου Ιξελλών Βελγίου κ. Χρήστου Δουλκερίδη και του μέλους του κόμματος στην περιοχή μας κ. Δημήτρη Γρηγοριάδη.

Καταρχάς, τον λόγο πήρε ο κ. Δουλκερίδης ο οποίος μίλησε για τη σημασία αυτών των ευρωεκλογών για το μέλλον της Ευρώπης τα επόμενα πέντε χρόνια.

Όπως είπε, λοιπόν, βρέθηκε εδώ για να στηρίξει δυνάμεις που βάζουν μπροστά την οικολογία διότι και σε οικονομικό και σε προσωπικό επίπεδο, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε χωρίς να πάρουμε κατάλληλα μέτρα και επειδή οι Οικολόγοι παρουσιάζουν όχι μόνο τα προβλήματα αλλά και λύσεις που έχουν ήδη εφαρμοστεί σε άλλες χώρες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, σήμερα παρατηρούμε δύο φαινόμενα παράλληλα: «Δυστυχώς, οι δυνάμεις του εγωισμού, του φόβου, του μίσους ανεβαίνουν σε πολλά μέρη της Ευρώπης, και δυστυχώς και στην Ελλάδα. Πρόκειται για τα φασιστικά και ακραία κόμματα που στο τέλος καταλήγουν σε πολέμους και στις πιο δυσάρεστες μνήμες που έχουμε στην ιστορία μας».

Η άλλη επιλογή είναι να σκεφτούμε το αύριο: Τι θα αφήσουμε στα παιδιά μας και πώς μπορούμε εμείς να ζήσουμε όλοι μαζί καλύτερα.

Μάλιστα, παρατηρεί ότι σε πολλές χώρες στις τελευταίες εκλογές, οι οικολογικές δυνάμεις έχουν ανέβει πάρα πολύ και ότι και η νεολαία έχει καταλάβει ότι δεν μπορούμε να συνεχίζουμε με αυτό τον τρόπο κατανάλωσης και πρέπει να πάρουμε μερικά μέτρα επειγόντως και αυτό θα επηρεάσει θετικά και την οικονομία.

Είπε, στη συνέχεια, χαρακτηριστικά: «Τι είναι πιο σημαντικό σήμερα από αυτό που τρώμε, από αυτό που πίνουμε, από αυτό που παράγουμε, απ’ αυτό που αναπνέουμε, όταν γνωρίζουμε τις συνέπειες;». Δεν παρέλειψε, επίσης, να πει ότι παντού όπου οι χώρες έχουν κάνει αυτή την οικολογική στροφή έχουν θετικά αποτελέσματα στο οικονομικό πλαίσιο.

Από την πλευρά του, ο κ. Μπάκας είπε ότι έχει άμεση εικόνα για τα προβλήματα της νησιωτικότητας και τα προβλήματα που απασχολούν τα νησιά μια και υπήρξε περιφερειακός σύμβουλος στη Μυτιλήνη. Σύμφωνα με τον ίδιο, για τους Οικολόγους-πράσινους το διακύβευμα των ευρωεκλογών είναι κρίσιμο.

Πρώτα απ’ όλα-είπε-σε λιγότερες από είκοσι μέρες πριν τις εκλογές ο κόσμος δεν έχει καταλάβει για ποιο πράγμα ψηφίζει, αναλωνόμαστε σε προβλήματα εσωτερικής κατανάλωσης, χωρίς να μπορούμε, δυστυχώς, να περάσουμε το μήνυμα της σημασίας των ευρωεκλογών για τη ζωή μας αφού το μεγαλύτερο ποσοστό των αποφάσεων που παίρνονταν και στο ελληνικό Κοινοβούλιο προέρχονται από οδηγίες που έρχονται στην Ε.Ε.

«Ανήκουμε στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια η οποία, δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια έχει κάνει βήματα πίσω και το βλέπουμε και στις αντιδράσεις των πολιτών, ακολουθώντας κάποιες πολιτικές νεοφιλελεύθερες οι οποίες στόχευαν στην υπερεκμετάλλευση των φυσικών πόρων, που δημιούργησαν μεγάλες κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες, με αποτέλεσμα δυστυχώς να έχουμε και στροφή σε δυνάμεις πολιτικές σε όλη την Ευρώπη, και στη χώρα μας, οι οποίες αντιστρατεύονται ακόμα και τη δημοκρατία στην ουσία της», είπε.

Έθεσε ακόμη το θέμα της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των ανθρώπων που μετακινούνται σε άλλες χώρες. Όπως είπε, πρέπει να δούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε το προσφυγικό και το μεταναστευτικό ζήτημα, η Ελλάδα και τα νησιά μας δέχθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που έφυγαν από καθεστώς πολέμου τα προηγούμενα χρόνια, ιδιαίτερα το 2015,και οι προβλέψεις μιλάνε για πενήντα εκατομμύρια περιβαλλοντικούς μετανάστες λόγω κλιματικής αλλαγής και θα πρέπει να δούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε το ζήτημα αυτό ως Ελλάδα και ως Ευρώπη και πως θα ενσωματώσουμε αυτούς τους ανθρώπους.

Στη συνέχεια, η κα Ευθυμιάτου, συνεκπρόσωπος του κόμματος και νησιώτισσα στην καταγωγή, είπε και εκείνη ότι θωρούν ότι οι στιγμές είναι ιδιαίτερα κρίσιμες και για τις ευρωεκλογές αλλά και για τις αυτοδιοικητικές και μάλιστα πιστεύουν ότι συνδέονται γιατί ακριβώς αφορούν και τις αποφάσεις μας για το μέλλον και τις αποφάσεις μας για την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και τις επιλογές μας για τη δημοκρατία που θα επηρεάσουν τη ζωή μας για τα επόμενα χρόνια.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι και οι Ευρωπαίοι Πράσινοι, είπε, μιλούν για μία διαφορετική οικονομία, για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τα περιβαλλοντικά θέματα και χρειάζεται να αλλάξουμε τον τρόπο που παράγουμε και ζούμε.

Και συνέχισε: «Θέλουμε λοιπόν καταρχήν μία οικονομία η οποία να είναι πολύ συνετή και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο να αξιοποιεί τους πόρους του πλανήτη και ξέρουμε ότι ζούμε σε έναν πλανήτη που, πέρα του ότι θερμαίνεται, μεγαλώνει σε πληθυσμό και εξαντλεί όλο και περισσότερο τ’ αποθέματά του.

Άρα, όλο και περισσότερο, και για τις επόμενες γενιές θα πρέπει να φροντίσουμε ο τρόπος που παράγουμε και καταναλώνουμε να χρησιμοποιεί όσο το δυνατόν λιγότερα υλικά, να μπορέσει να τα επιστρέφει στην παραγωγή, να μην τα πετάει και μαζί μ’ αυτό να μην καταναλώνει την ενέργεια που χρειάστηκε για να γίνουν,

να μη δημιουργεί και πρόβλημα στο περιβάλλον και βέβαια να φροντίσει να μην οξύνονται και τα προβλήματα στους τόπους από τους οποίους έρχονται αυτά τα υλικά γιατί πολλοί από τους πολέμους που ζούμε στον πλανήτη οφείλονται ακριβώς και στα πολύτιμα υλικά που εμείς καταναλώνουμε».

Τέλος, απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες να δώσουν φωνή στους Οικολόγους-Πράσινους, και στην Ελλάδα, και πιστεύουν ότι μπορούν να δουλέψουν και σε επίπεδο Ευρώπης αλλά και σαν φωνή της Ελλάδας.

Διαβάστε ακόμη

Γιάννης Παππάς: Λύση από τον υφυπουργό Ναυτιλίας για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στα πλοία

Ομιλία Μίκας Ιατρίδη στη Βουλή για την αναμόρφωση του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας: «Στόχος μας, ένας κράτος λιγότερο γραφειοκρατικό, πάντα δίπλα στον πολίτη!»

Γ. Παππάς, υφ. Ναυτιλίας: «Νέα πραγματικότητα η visa express για επιχειρηματίες του τουρισμού Καλύμνου και Λέρου»

Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με πολίτες, τον Δήμαρχο και δημοτικούς Συμβούλους της Σύμης

Κοινοβουλευτική Αναφορά του Βασίλη Α. Υψηλάντη για να συμπεριληφθεί η Πάτμος στα νησιά της Express Visa

Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης για το πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών

Σε Κάλυμνο, Ρόδο και Κω ο Βουλευτής Βασίλης Α. Υψηλάντης

Μ. Kόνσολας: «6 προτάσεις αναβάθμισης της Σχολής Δυτών Καλύμνου»