Έκτακτη συνεδρίαση  του δημοτικού συμβουλίου

Σήμερα, Πέμπτη 9 Μαΐου, στις 12:00 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί η έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για τον καθορισμό των χώρων προβολής των κομμάτων και των παρατάξεων που μετέχουν στις επικείμενες ευρωεκλογές, τις περιφερειακές και τις δημοτικές εκλογές της 26ης Μαΐου.

Συγκεκριμένα, το θέμα έρχεται στο δ.σ. ως εξής: 
«Καθορισμός τρόπου χρήσης των χώρων που διατίθενται κατά την προεκλογική περίοδο των εκλογών έτους 2019 για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, στους συνδυασμούς των υποψηφίων, για την προβολή τους καθώς και άλλων λεπτομερειών». 

Υπενθυμίζεται ότι, τις προηγούμενες ημέρες, ήδη έχει συνέλθει δύο φορές η διακομματική επιτροπή για να αποφασίσει τόσο το πώς θα διατεθούν οι χώροι που θα στηθούν τα κιόσκια ενημέρωσης των πολιτών και προβολής των παρατάξεων στο κέντρο της πόλης, όπως επίσης πώς θα γίνει η προβολή με προεκλογικό υλικό στα ταμπλό και τα σταντ που θα στήσει ο Δήμος σε συγκεκριμένα σημεία.

Τελικά, δεν υπήρξε απόλυτη ομοφωνία αφού το πρακτικό της διακομματικής δεν υπεγράφη από όλους και έτσι καλείται πλέον το δ.σ. να καθορίσει τους χώρους προβολής και γενικά όλα τα διαδικαστικά. Υπενθυμίζεται ότι ο Πρόεδρος της διακομματικής, Αντιδήμαρχος, κ. Σάββας Διακοσταματίου δήλωσε ότι θα καταθέσει προς έγκριση στο δ.σ. το πρακτικό.

Σημειώνεται ότι, σε περίπτωση μη απαρτίας, η συνεδρίαση θα αναβληθεί για τις 6:00 σήμερα το απόγευμα. Αν και πάλι το Σώμα δεν συγκεντρώσει την απαιτούμενη απαρτία, η τρίτη συνεδρίαση,  με μειωμένη απαρτία αυτή τη φορά, θα πραγματοποιηθεί αύριο, Παρασκευή 10 Μαΐου, στις 12.00 το μεσημέρι.