Σε κάθειρξη 8 ετών καταδικάστηκε Αλβανός για διακίνηση ναρκωτικών

Ένοχος κρίθηκε χθες από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, 32χρονος αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής που κατηγορείται για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών μισού κιλού χασίς αλλά και κοκαΐνης, ενώ αθώα κρίθηκε για αυτή την κατηγορία η 26χρονη Αλβανίδα φίλη του.

Συγκεκριμένα, το ζευγάρι είχε συλληφθεί πριν από περίπου ενάμιση χρόνο στην Κω και σε βάρος του ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για τις οποίες χθες κλήθηκε να λογοδοτήσει ενώπιον του αρμόδιου δικαστηρίου.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο χωρίς ελαφρυντικό τον 32χρονο Αλβανό και του επέβαλλε ποινή κάθειρξης 8 ετών και χρηματικό πρόστιμο 5.000 ευρώ για τη διακίνηση των ναρκωτικών, φυλάκιση 6 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 1.500 ευρώ για παράνομη είσοδο στη χώρα και φυλάκιση 6 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 600 ευρώ για παράνομη οπλοκατοχή, δηλαδή κατά συγχώνευση του επιβλήθηκε συνολική ποινή κάθειρξης 8 ετών και φυλάκιση 4 μηνών καθώς και συνολικό χρηματικό πρόστιμο 5.800 ευρώ. 

Με την ίδια απόφαση το δικαστήριο έδωσε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση του 32χρονου αλλοδαπού με τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, ενώ μετά την έκτιση της ποινής του διατάχθηκε η απέλαση του.

Σε ό,τι αφορά την 26χρονη Αλβανίδα φίλη του, το δικαστήριο την έκρινε αθώα για τη διακίνηση και ένοχη για την παράνομη είσοδο, επιβάλλοντας της ποινή φυλάκισης 6 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 1.500 ευρώ με τριετή αναστολή.

Ενώπιον του δικαστηρίου τόσο ο 32χρονος όσο και ο συνήγορος του κ. Άκης Δημητριάδης επεσήμαναν ότι είναι εξαρτημένος από τα ναρκωτικά και ζήτησαν να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας με δεδομένο ότι μετέπειτα είχε συνεργαστεί με τις διωκτικές αρχές της περιοχής μας και είχε δηλώσει τα ονόματα αυτών που του έδωσαν τα ναρκωτικά για να τα μεταφέρει στην Κω.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κω οι οποίοι είχαν την πληροφορία πως ο 32χρονος Αλβανός και η 26χρονη φίλη του είχαν αναπτύξει έντονη .. «δραστηριότητα» στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζευγάρι έφθασε στο νησί της Κω στις 19 Ιανουαρίου 2018 και σύμφωνα με την αστυνομία ξεκίνησαν τις «δραστηριότητες» τους. Στο πλαίσιο της αξιοποίησης των πληροφοριών που είχαν οι αστυνομικοί στις 5 Φεβρουαρίου 2019 τα μεσάνυκτα πραγματοποίησαν «έφοδο» στο σπίτι όπου διέμεναν οι δύο Αλβανοί, όπου παρουσία δικαστικού λειτουργού βρήκαν να κατέχουν:
• Ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 478 γραμμάριων, τοποθετημένη σε δυο συσκευασίες
• Κοκαΐνη βάρους 12 γραμμάριων, τοποθετημένη σε δυο συσκευασίες
• Ζυγαριά ακριβείας
• Αναδιπλούμενο μαχαίρι
• Απόκομμα ταχυμεταφοράς χρημάτων ύψους 99,50 ευρώ
• 3 κινητά τηλέφωνα
• Αποκόμματα ακτοπλοϊκών εισιτηρίων γραμμής Πειραιάς - Κως

Τα ναρκωτικά, τα χρήματα και όλα τα αντικείμενα κατασχέθηκαν ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κω για τα περαιτέρω.