Ρόδος: Ξεκίνησε το συνέδριο της  Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος

Για δεύτερη φορά, η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος επέλεξε τη Ρόδο για να διοργανώσει το ετήσιο πανελλήνιο συνέδριό της το οποίο ξεκίνησε χθες, Τετάρτη 8 Μαΐου στο ξενοδοχείο Ρόδος-Πάλλας και  θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 11 του μηνός, με τη συμμετοχή τριών χιλιάδων συνέδρων.

Για το συνέδριο, μίλησε χθες, σε συνέντευξη Τύπου στην Περιφέρεια, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης, κ. Τζανής Πολυκανδριώτης, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας κ. Θωμά Σωτρίλλη και της εντεταλμένης συμβούλου Δια Βίου Μάθησης κας Χαρούλας Γιασιράνη.
Σύμφωνα με τον κ. Πολυκανδριώτη, στο Συνέδριο θα συμμετάσχουν πάνω από 3000 νοσηλευτές που έχουν έρθει από όλα τα μέρη της Ελλάδας στο νησί. Σημαντικό είναι ότι, στο πλαίσιο του Συνεδρίου, η Ένωση σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, θα πραγματοποιήσει τρία επιμορφωτικά σεμινάρια για όλους τους εκπαιδευτικούς της Ρόδου, τα οποία ξεκίνησαν χθες, και κατά τη διάρκειά τους θα εκπαιδευτούν πάνω στις πρώτες βοήθειες, μέσα από το πρόγραμμα αγωγής υγείας που υλοποιεί, πάνω από 130 εκπαιδευτικοί.

Το συνέδριο είναι ανοιχτό σε όλους τους πολίτες της Ρόδου, φέτος έχει μεγάλη γκάμα θεμάτων και ολιστική προσέγγιση στα θέματα υγείας ενώ θα παρουσιαστούν πάνω από 500 επιστημονικές εργασίες τόσο στους επαγγελματίες υγείας όσο και στους δημότες. Επίσης θα γίνουν πάνω από 30 διαδραστικά και βιωματικά κλινικά φροντιστήρια καθώς και πάνω από 30 στρογγυλές τράπεζες με ποικίλη θεματολογία σε θέματα υγείας και καλύπτουν πλήρως όλες τις υγειονομικές ανάγκες, τόσο σε επαγγελματικό και επιστημονικό επίπεδο των νοσηλευτών όσο και σε θέματα δημόσιας υγείας.

Ερωτηθείς ο κ. Πολυκανδριώτης για το πιο σοβαρό πρόβλημα του συστήματος υγείας της χώρας, είπε ότι είναι η μεγάλη έλλειψη προσωπικού και ειδικά νοσηλευτικού. Όπως ανέφερε, γίνονται κινήσεις για ενίσχυση του προσωπικού μέσων προγραμμάτων αλλά αυτά δίνουν μόνο μία ανάσα αφού είναι περιστασιακά.

Το κυριότερο πρόβλημα, λοιπόν, είναι οι προσλήψεις, να είναι επαρκές το νοσηλευτικό προσωπικό που θα διασφαλίζει την ασφάλεια των νοσηλευτών. Δεν παρέλειψε, τέλος, να τονίσει ότι οι υπηρεσίες υγείας που παρέχονται στη χώρα μας είναι υψηλού ποιοτικού επιπέδου, ωστόσο οι νοσηλευτές είναι πολύ εξαντλημένοι.

Οπότε πρωταρχικός στόχος είναι οι προσλήψεις  επαγγελματιών υγείας σε όλα τα νοσοκομεία, ένα πρόβλημα που είναι κοινό και διαχρονικό.