Ε! Πού είσαι Ναστραντίν Χότζα να μας δεις!

Του
Κοσμά Σφυρίου

Κατέγραψα μία προς μία τις εξαγγελίες των προεκλογικών «παροχών» του πρωθυπουργού και διαπίστωσα πως:
• όλα τα φορολογικά βάρη (Φ.Π.Α, φόροι εισοδήματος, φόροι αλληλεγγύης, Ε.Ν.Φ.Ι.Α κ.λ.π) ΔΕ ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ, ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΡΕΛΑΒΕ Ο κ. ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΟΝ ΓΕΝΑΡΗ ΤΟΥ 2015. Θα είναι, δυστυχώς, μεγαλύτεροι του 2015 οι φόροι και το 2019/2020, όταν θα έχουν ψηφιστεί οι προχθεσινές εξαγγελίες.
• Οι οποίες, και μετά την εφαρμογή τους, ΔΕΝ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΕΛΑΒΕ Ο κ.ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΡΧΕΣ του ‘15. Θα εξακολουθούν, δυστυχώς, οι συντάξεις να είναι χαμηλότερες από εκείνες.
Επομένως, τα πράγματα είναι πολύ απλά, σαν την «ιστορία» του Ν. Χότζα...

Η Ελλάδα είναι το «δωμάτιο» του Ναστραντίν, μόνο που βρισκόμαστε στη  φάση, που αφαιρούνται κάποια από τα βάρη, με τα οποία είχε φορτώσει ασφυκτικά το «δωμάτιο», τα προηγούμενα τέσσερα (4) χρόνια η πολιτική του κ. Τσίπρα.

Μάλιστα αρκετά από ΤΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΒΑΡΗ, και μετά την εφαρμογή των πρωθυπουργικών εξαγγελιών, θα παραμένουν σαφώς υψηλότερα από τα επίπεδα που τα παρέλαβε η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α - ΑΝ.ΕΛ, όπως:
• οι συντελεστές της φορολογίας εισοδήματος,
• τα ασφάλιστρα της κοινωνικής ασφάλισης,
• ο Ε. Ν. Φ. Ι. Α,
• οι συντελεστές του Φ.Π.Α στα νησιά μας κ.λπ.
Ε! Πού είσαι Ναστραντίν Χότζα να μας δεις!...

Το ότι επαναφέρει ο πρωθυπουργός τα φορολογικά βάρη και τις συντάξεις λίγο πιο κοντά σ’ αυτά που παρέλαβε, να δεχθώ πως είναι ΘΕΤΙΚΟ. Όμως, δεν είναι για κυβερνητικές θριαμβολογίες στο Ζάππειο! Πολύ περισσότερο, όταν οι εξαγγελίες γίνονται δεκαπέντε μέρες πριν τις εκλογές, για λόγους ψηφοθηρικούς.

Υστερόγραφο, από τις προχθεσινές αθλιότητες στη Βουλή:
Την ώρα που η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ,
• γιατί η Τουρκία κλιμακώνει τις απειλές της και εισβάλλει στην κυπριακή Α.Ο.Ζ, 
• οι κύριοι Μητσοτάκης και Τσίπρας κορυφώνουν στη Βουλή τον ΔΙΧΑΣΜΟ, με ακραίες εμετικές (!) προσωπικές αλληλοκατηγορίες... ΝΤΡΟΠΗ και στους δύο!

Δεκαπέντε μέρες πριν τις ευρωεκλογές, όταν σε όλη την Ευρώπη γίνεται δημόσια διάλογος για τις απόλυτα αναγκαίες αλλαγές που πρέπει να γίνουν, για μια Ευρώπη με κοινωνικό χαρακτήρα, οι κύριοι Μητσοτάκης και Τσίπρας εξαντλούνται σε αισχρές προσωπικές αλληλοεπιθέσεις στη Βουλή και για την ουσία των ευρωεκλογών, ούτε λέξη!

Βλέποντας αυτή την εικόνα οι πολίτες αξίζει να τους «γυρίσουν την πλάτη» και να τους αποδοκιμάσει με την ψήφο τους.