Αρνήθηκαν τις κατηγορίες  για τον βιασμό της 22χρονης

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν χθες μετά τις απολογίες τους, ο 30χρονος και ο 32χρονος που κατηγορούνται για ομαδικό βιασμό και ασελγείς πράξεις σε βάρος 22χρονης αλλοδαπής από τη Νορβηγία, πριν από δύο χρόνια στο νησί μας.

Οι δύο άνδρες συνοδευόμενοι από το συνήγορο τους κ. Στέλιο Αλεξανδρή προσήχθησαν χθες το πρωί ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου όπου και αρνήθηκαν τα όσα τους καταλογίζονται.
Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι δύο δήλωσαν, απολογούμενοι πως τους ήταν αδύνατον να θυμηθούν την καταγγέλλουσα δύο χρόνια μετά το δήθεν συμβάν, καθώς το κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο οποίο εργάζονταν το επισκέπτονταν εκατοντάδες άτομα κάθε βράδυ για όλο το καλοκαίρι.

Οι ίδιοι τόνισαν επίσης πως τους προκαλεί αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι σύμφωνα με τη κατάθεση της 22χρονης αλλοδαπής, μετά τα όσα δήθεν συνέβησαν μεταξύ τους, εκείνη πήγε για δείπνο, κοιμήθηκε, συνομίλησε με τις φίλες της και αποφάσισε να μεταβεί  στην Ασφάλεια Ρόδου το μεσημέρι λίγο πριν αναχωρήσει για τη πατρίδα της , ενώ δεν θέλησε τελικά να υποβάλλει καταγγελία καθώς δεν ήταν σίγουρη αν  η ερωτική συνεύρεση έγινε με την  συναίνεσή της ή όχι. Οι δύο άνδρες πρόσθεσαν πως όλα αυτά τα στοιχεία οδηγούν στο συμπέρασμα πως η αλλοδαπή άλλαξε τελικά γνώμη και κατήγγειλε στις Νορβηγικές αρχές ότι βιάστηκε στην Ελλάδα καθαρά και μόνο για οικονομικό όφελος.
Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, και οι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς όρους.

Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης μετά από καταγγελία που έκανε η αλλοδαπή όταν επέστρεψε στην πατρίδα της το καλοκαίρι του 2017 και είχε ως αποτέλεσμα να κινηθεί η ποινική διαδικασία σε βάρος των δύο ανδρών, οι οποίοι ωστόσο αρνούνται ότι έχουν την παραμικρή ανάμιξη στην υπόθεση.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την κατηγορία που έκανε η 22χρονη αλλοδαπή όλα φέρονται να έγιναν από τις 4 έως τις 6.30 τα ξημερώματα στις 30 Ιουλίου 2017. Οι δύο άνδρες φέρονται να είχαν γνωρίσει- σύμφωνα με το κατηγορητήριο-  την αλλοδαπή κοπέλα στο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος που εργαζόταν ο 30χρονος.

Τα ξημερώματα της ημέρας εκείνης, οι δύο άνδρες φέρονται να συνευρέθηκαν ερωτικά και παρά τη θέληση της, με την 22χρονη, την οποία κατηγορούνται ότι ακινητοποίησαν και της επέφεραν χτυπήματα προκειμένου να πετύχουν το σκοπό τους, ενώ την εξανάγκασαν να ανεχθεί και ασελγείς πράξεις και από τους δύο τους.
Όλα αυτά δε, φέροναται να έλαβαν χώρα στο σπίτι του 32χρονου.