Διαμαρτυρία Ροδίτισσας για την αντιμετώπιση της καρκινοπαθούς μητέρας της

Τη διαμαρτυρία της αλλά και την απόγνωσή της εκφράζει με ανοιχτή επιστολή της στη “Ροδιακή”, συμπολίτισσά μας (τα στοιχεία της στη διάθεση κάθε αρμόδιου φορέα που επιθυμεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση και την επίλυση του θέματος) με αφορμή την περιπέτεια που είχε μέσα από τα γνωστά γρανάζια της ελληνικής γραφειοκρατίας και  όχι μόνο, η μητέρα της που πάσχει από καρκίνο.

Στην επιστολή της, αναφέρει συγκεκριμένα:

«Αποφάσισα να απευθυνθώ σε εσάς, καθώς η ταλαιπωρία μου με το νοσοκομείο Ρόδου είναι τεράστια.
Τον Ιανουάριο η μητέρα μου έκανε ένα μεγάλο χειρουργείο όπου μετέπειτα κρίθηκε απαραίτητο να συνεχιστεί η θεραπεία της στην ογκολογική κλινική του νοσοκομείου Ρόδου.

Η διάγνωση προκειμένου να ολοκληρωθεί έπρεπε να γίνει μια ειδική εξέταση, που δεν γίνεται στο τοπικό νοσοκομείο, παρά μόνο σε συγκεκριμένα της πρωτεύουσας με φυσικά τεράστια αναμονή.

Αφού της έγραψαν το παραπεμπτικό με διάρκεια ισχύος ένα μήνα, έφυγε για την Αθήνα. Η εξέταση τελικά έγινε στις 24/4/2019, που όπως ήταν φυσικό το παραπεμπτικό με διάρκεια ισχύος έως 12/3/2019 είχε ήδη λήξει.

Η επανέκδοσή του με νέα ημερομηνία μπορεί να γίνει μόνο από το νοσοκομείο Ρόδου επειδή εδώ ήταν και η αρχικη του έκδοση.

Από τις 24/4 προσπαθώ και δυστυχώς ακόμα και σήμερα δεν έχω καταφέρει να γίνει η έκδοσή του για να το στείλω στην Αθήνα όπου περιμένει η μητέρα μου, εναγωνίως, προκειμένου να της δώσουν τα αποτελέσματα από τον Ευαγγελισμό.

Χωρίς αυτό το χαρτί δεν μπορεί να ολοκληρωθεί ούτε η διάγνωση, ούτε η θεραπεία της. Παίρνω τηλέφωνα σε καθημερινή βάση, έχω πάει εκεί περιμένοντας επί δύο ώρες τουλάχιστον χωρίς αποτέλεσμα. Εδώ να σας πω ότι είμαι στον 8ο μήνα κύησης και η παρουσία μου εκεί, καταρχάς είναι απαγορευτική λόγω ύπαρξης χημικών στον περιβάλλοντα χώρο και εν συνεχεία λόγω πολύωρης αναμονής.

Το προσωπικό χωρίς διάθεση να εξυπηρετήσει σε μια απλή επανέκδοση του παραπεμπτικού απλώς με αγνοεί και στην προσπάθεια κάποιας νοσηλεύτριας να βοηθήσει την κατάσταση κρατώντας τα στοιχεία της μητέρας μου και  τα δικά μου για να με ενημερώσουν όταν το έχουν έτοιμο, απρόθυμο.

Δυστυχώς μέχρι και σήμερα 10/5 δεν έχει βρεθεί λύση, με τη μητέρα μου ακόμη στην Αθήνα εν αναμονή εγγράφου!

Ρωτώ λοιπόν, το συγκεκριμένο τμήμα, που είναι νεοσύστατο και εξυπηρετεί χιλιάδες κόσμου, τόσο απ’ τη Ρόδο όσο και από όλα τα Δωδεκάνησα, επιτρέπεται αυτή η έλλειψη επαγγελματισμού και ο εμπαιγμός τόσο των ασθενών όσο και των συνοδών τους;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Με εκτίμηση και αναμένοντας λύση στο πρόβλημά μου (Γ.Σ)”.