Απέσυρε την αίτηση με την οποία ζητούσε να αφεθεί ελεύθερος

Απέσυρε την αίτηση  με την οποία ζητούσε  να αφεθεί ελεύθερος

Απέσυρε την αίτηση με την οποία ζητούσε να αφεθεί ελεύθερος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 616 ΦΟΡΕΣ

Απέσυρε τελικά την αίτηση που κατέθεσε στο Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου με την οποία ζητούσε να αφεθεί ελεύθερος από τη φυλακή όπου κρατείται, έως την εκδίκαση της υπόθεσης του από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, 30χρονος που έχει καταδικαστεί ως εμπλεκόμενος στην υπόθεση διακίνησης 14,8 κιλών χασίς, που εξιχνίασε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου το καλοκαίρι του 2017.

Συγκεκριμένα, στον 30χρονο έχει επιβληθεί ποινή κάθειρξης 8 ετών και χρηματικό πρόστιμο 20.000 ευρώ με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη, με αποτέλεσμα να βρίσκεται στη φυλακή.

Για αυτό και προσέφυγε στο Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου ζητώντας την αναστολή εκτέλεσης της ποινής που του έχει επιβληθεί. Το αίτημα του αυτό επρόκειτο να εξεταστεί από το δικαστήριο στις 9 Μαΐου 2019, ωστόσο δια του συνηγόρου του κ. Άκη Δημητριάδη το απέσυρε την αίτηση.

Η δίκη από το πρωτόδικο δικαστήριο (Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου) έγινε πέρυσι το καλοκαίρι και στο εδώλιο του κάθισαν τρεις έλληνες και δύο αλλοδαποί κατηγορούμενοι για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση καθώς και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, κατηγορούνταν 25χρονος αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής, ένας 31χρονος συμπατριώτη του, οι οποίοι όταν εξιχνιάστηκε η υπόθεση ήταν έγκλειστοι στη φυλακή, μία 44χρονη η οποία ήρθε στο νησί μας μεταφέροντας μέσα σε βαλίτσα τα ναρκωτικά, τον 30χρονο που τα παρέλαβε καθώς και ένα 45χρονο κάτοικο Ρόδου.

Το πρωτόδικο δικαστήριο, απάλλαξε από κάθε κατηγορία τον 31χρονο Αλβανό και τον 45χρονο κάτοικο Ρόδου. Με την ίδια απόφαση του, το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου έκρινε ένοχο για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών τον 25χρονο Αλβανό και του επέβαλλε ποινή κάθειρξης 12 ετών και χρηματικό πρόστιμο 30.000 ευρώ με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη, αλλά και την 44χρονη ελληνίδα αναγνωρίζοντας της το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας, την οποία καταδίκασε σε κάθειρξη 6 ετών και χρηματικό πρόστιμο 5000 ευρώ με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης της μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της.

Τέλος το ίδιο δικαστήριο έκρινε ένοχο με το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας και τον 30χρονο έλληνα στον οποίο και επέβαλλε ποινή κάθειρξης 8 ετών και χρηματικό πρόστιμο 20.000 ευρώ χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Σημειώνεται πως όλοι οι κατηγορούμενοι απαλλάχτηκαν από την κατηγορία της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.

Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, τον Ιούνιο του 2017, οι δυο έγκλειστοι φυλακών έχοντας αρχηγικό ρόλο συγκρότησαν δομημένη εγκληματική οργάνωση με διακριτούς ρόλους, στην οποία εντάχθηκαν-συμμετείχαν οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι, με σκοπό την προμήθεια, μεταφορά, διακίνηση και περαιτέρω διάθεση μεγάλων ποσοτήτων κάνναβης, αποκομίζοντας σημαντικά οικονομικά οφέλη.

Οι αρχηγοί της οργάνωσης συντόνιζαν και καθοδηγούσαν τα μέλη του κυκλώματος ανάλογα με το ρόλο τους (προμηθευτής-μεταφορέα-διακινητής-ταμίας) λαμβάνοντας ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης προκειμένου να διασφαλίσουν τη εγκληματική τους δράση και να αποφύγουν τον εντοπισμό τους.

Διαβάστε ακόμη

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο

Συνελήφθη αλλοδαπός στη Ρόδο για ναρκωτικά

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο, για διακίνηση ναρκωτικών

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Σε κινητοποιήσεις από αύριο οι δικηγόροι του νησιού μας

Καταγγελία για κακομεταχείριση ζώου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους δύο γονείς

«Κούρεμα» οφειλών άνω των 500.000 ευρώ πέτυχε επιχειρηματίας της Ρόδου