Nίκος Χουντής: Aγανακτισμένος ο λαός από τις συνεχείς μνημονιακές πολιτικές

Nίκος Χουντής: Aγανακτισμένος ο λαός από τις συνεχείς  μνημονιακές πολιτικές

Nίκος Χουντής: Aγανακτισμένος ο λαός από τις συνεχείς μνημονιακές πολιτικές

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 523 ΦΟΡΕΣ

Η παρουσία μίας ισχυρής, ανυπότακτης, Αριστεράς στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως απάντηση στο νεοφιλελευθερισμό και την ακροδεξιά, είναι ο στόχος της «Λαϊκής Ενότητας-Μέτωπο Ανατροπής», σύμφωνα με τα όσα είπε ο ευρωβουλευτής της και εκ νέου υποψήφιος στις επερχόμενες ευρωεκλογές, κ. Νίκος Χουντής ο οποίος χθες πραγματοποίησε περιοδεία στη Ρόδο.

Ο κ. Χουντής, κατά την παρουσία του εδώ, επισκέφθηκε το Νοσοκομείο όπου είχε συνάντηση με εργαζομένους και γιατρούς, περιόδευσε στο κέντρο της πόλης ενώ επισκέφθηκε και το αεροδρόμιο «Διαγόρας».

Λίγο πριν από συνάντηση που είχε με συλλογικότητες του νησιού χθες το μεσημέρι, στο ξενοδοχείο «Plaza», o ευρωβουλευτής παραχώρησε συνέντευξη τύπου κατά την οποία, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι η δική τους η προσπάθεια και για τις ευρωεκλογές αλλά και για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, είναι οι δυνάμεις που υποστηρίζει η «Λαϊκή Ενότητα-Μέτωπο Ανατροπής», να βγουν ισχυρές ώστε να διαμορφώσουν τις προϋποθέσεις για ανατροπή στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Ο κ. Χουντής, ξεκίνησε με ένα σχόλιο για τα τεκταινόμενα στην κεντρική πολιτική σκηνή λέγοντας ότι, κατά την άποψή του, αυτή η εβδομάδα μεγάλωσε την οργή του κόσμου με τη συζήτηση στη Βουλή αφού τη στιγμή που υπάρχουν κρίσιμα προβλήματα, εθνικά, κοινωνικά και ευρωπαϊκά, οι δύο Εταίροι του νέου δικομματισμού διάλεξαν να συγκρουστούν για τον Πολάκη και βγήκαν χαμένοι. Και είπε, στη συνέχεια: «Η εκτίμησή μου είναι ότι από αυτή την υπόθεση βγήκαν χαμένοι, η εκτίμησή μου είναι ότι πηγαίνουμε στις ευρωεκλογές με τον ελληνικό λαό και τον ευρωπαϊκό λαό θυμωμένοι, απογοητευμένοι, αγανακτισμένοι για τις μνημονιακές πολιτικές και για τις πολιτικές της νεοφιλελεύθερης, αυταρχικής, αντιδημοκρατικής Ε.Ε.».

Από τις εντυπώσεις που αποκόμισε από τις περιοδείες του σε όλη τη χώρα, και στη Ρόδο, για τον ίδιο είναι βάσιμη η εκτίμηση ότι οι δυνάμεις της «Λαϊκής Ενότητας», οι δυνάμεις της ανυπότακτης Αριστεράς, και στην Ελλάδα και την Ευρώπη, θα βγουν ενισχυμένες. «Η απάντηση στο πρόβλημα πως αντιμετωπίζεται ο νεοφιλελευθερισμός, η ακροδεξιά, είναι η ενίσχυση αυτών των δυνάμεων που είναι συνεπείς στην πάλη κατά του νεοφιλελευθερισμού και που είναι η καλύτερη απάντηση στην ακροδεξιά την οποία, και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, την ενισχύει ο νεοφιλελευθερισμός», είπε.

Θύμισε, ακόμη, ότι τον Ιούλιο του 2015 συγκρούστηκαν, θύμωσαν, τους κατηγόρησαν ότι υποχώρησαν. «Δεν συμβιβαστήκαμε, δεν υποχωρήσαμε, δεν εξαγοραστήκαμε» είπε και συμπλήρωσε ότι η ΛΑΕ διεκδικεί την ψήφο του Ελληνικού λαού γιατί ήταν πανταχού παρούσα στα κινήματα και τους αγώνες για την υπεράσπιση των συντάξεων, των κατοικιών, του περιβάλλοντος και αυτό αναγνωρίζεται από τον ελληνικό λαό και θέλουν αυτή η αναγνώριση να μεταφραστεί σε ψήφο, κάτι που όπως δείχνουν και οι δημοσκοπήσεις θα γίνει πραγματικότητα.
Δεν παρέλειψε, επίσης, να καταγγείλει ότι η ΛΑΕ έχει εισπράξει πλήγματα θεσμικά αλλά και πολιτικής δίωξης με τελευταίο την άρνηση να μετέχει στην Κοινοβουλευτική Διακομματική Επιτροπή ενώ διαθέτει και Κοινοβουλευτική παρουσία και είναι ένα κόμμα που έφθασε στο 2,9.

Για το νοσοκομείο
Όσο αφορά στα όσα διαπίστωσε από την επίσκεψή του στο Νοσοκομείο της Ρόδου, ο κ. Χουντής είπε ότι η εικόνα είναι περίπου ίδια με αυτήν που έχουν τα περισσότερα νοσοκομεία σε όλη τη χώρα, τα οποία έχει επισκεφθεί, κάτι όμως που είναι το χαρακτηριστικό των μνημονιακών πολιτικών: Λόγω της περικοπής των δαπανών στη δημόσια υγεία έχουμε υποστελέχωση. Δεν μπορούν να καλυφθούν αυτές οι ανάγκες, το σύστημα ανταποκρίνεται λόγω του φιλότιμου, όμως αποδεικνύει ότι από τα θύματα των μνημονιακών πολιτικών είναι η δημόσια παιδεία και η δημόσια υγεία και το δεύτερο είναι ότι αν ακτινογραφήσει κανείς τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός δεν υπήρχε πουθενά κανένα μέτρο που να αναστρέφει την υποχρηματοδότηση στην παιδεία και την υγεία, κάτι που επιβεβαιώνει ότι αυτές τις μνημονιακές δεσμεύσεις δεν τις ξεπερνάς.

Σχετικά με το φορολογικό καθεστώς στα νησιά και το Μεταφορικό Ισοδύναμο, είπε ότι εδώ και δύο χρόνια, με δική του τροπολογία, πέρασε η δυνατότητα, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής φορολογικής πολιτικής και με τις εξαιρέσεις που επιτρέπει η νησιωτικότητα να υπάρχει ειδικό ευνοϊκό καθεστώς μειωμένου ΦΠΑ παγίως και άλλων φορολογικών απαλλαγών στα νησιά του Αιγαίου. Το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο το ψήφισε και έτσι το επιχείρημα ότι «δεν μας επιτρέπεται να έχουμε μειωμένο ΦΠΑ», κατερρίφθη.
Τέλος, για το ΜΙ, ο ευρωβουλευτής είπε ότι σίγουρα δεν αντισταθμίζει τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ και θύμισε ότι δεν ήταν στο πρόγραμμά τους ως αντιστάθμισμα αλλά ως συμπληρωματικό, μαζί με άλλα μέτρα.

Διαβάστε ακόμη

Πολλές οι «παρθένες» παραλίες στα Δωδεκάνησα που εντάσσονται στις... απάτητες

Ολοκληρώθηκαν τα αντιπλημμυρικά έργα που χρηματοδότησε η Eurobank

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο