Ανεπανάληπτη μουσική πανδαισία στο Νεστορίδειο

Ανεπανάληπτη μουσική πανδαισία στο Νεστορίδειο

Ανεπανάληπτη μουσική πανδαισία στο Νεστορίδειο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 823 ΦΟΡΕΣ

Mε τον Αγαπητό Πάχο, τον Τάκη Βούη και τη Μιρέλλα. Αποθέωση από το πολυπληθές κοινό

Μουσική πανδαισία το βράδυ της περασμένης Τετάρτης στο Νεστορίδειο! Ο Αγαπητός Πάχος, ο Τάκης Βούης, η Μιρέλα Πάχου και η Μικτή Χορωδία του Δήμου Ρόδου υπό τη διεύθυνση του Μιχάλη Καλαεντζή πρόσφεραν στο κοινό, που κυριολεκτικά κατέκλυσε την αίθουσα, μοναδικές στιγμές που ίσως για πρώτη φορά έζησε η Ρόδος.

Για τρεις ώρες περίπου, ο Αγαπητός, ο Τάκης με τις κιθάρες τους και η Μιρέλα μάγεψαν το πολυπληθές κοινό με τα τραγούδια τους και –πολλές φορές- τους «γύρισαν» πολλά χρόνια πίσω, στην εποχή του νέου κύματος, των ανεπανάληπτων επιτυχιών. του Μάνου Χατζηδάκι, του Μίκη Θεοδωράκη, του Μίμη Πλέσσα, του Λευτέρη Παπαδόπουλου, του Διονύση Σαββόπουλου, του Κώστα Χατζή και όλων των άλλων σπουδαίων συνθετών και στιχουργών.
Και όλος ο κόσμος τραγούδησε μαζί με τον Τάκη και τον Αγαπητό «Την αγαπούλα», τα μοναδικά τραγούδια από το «Δρόμο», τις μελωδίες του Κώστα Χατζή, τη «Συννεφούλα», το «Βάλε κι άλλο πιάτο στο τραπέζι» αλλά και τα επικά τραγούδια του Μίκη!

Ο χρόνος δεν αλλοίωσε τις φωνές των δύο τραγουδοποιών!
Παρέμειναν πάντα ζωντανές και μελωδικές όπως τις θυμούνται από τα πρώτα χρόνια της μουσικής τους παρουσίας. Σαν να ην πέρασε ο χρόνος από πάνω τους, ο Αγαπητός και ο Τάκης ξεδίπλωσαν για μια ακόμα φορά το σπάνιο ταλέντο τους και παρέσυραν το κοινό στο να συμμετέχουν στα τραγούδια σαν μια μεγάλη χορωδία...
Μια ανεπανάληπτη βραδιά. μοναδική για τη Ρόδο.
Και βέβαια η έκπληξη ήταν ένα τραγούδι που είπε ο Αγαπητός (σε στίχους της Ελίτας Φώκιαλη) όπου περιέγραφε μελωδικά τις «σχολικές αταξίες» του Τάκη όταν πήγαιναν μαζί στο σχολείο.

Η Μιρέλα Πάχου με το πιάνο και το ακορντεόν της, κυριολεκτικά ξεσήκωσε τον κόσμο με τα τραγούδια της που σήμερα είναι μεγάλες επιτυχίες και απέδειξε για μια φορά ακόμα ότι είναι ένα μεγάλο ταλέντο στο μουσικό στερέωμα, ενώ η Μικτή Χορωδία υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Μιχάλη Καλαεντζή συνόδευσε τους τρεις καλλιτέχνες και σκόρπισε μεγάλο ενθουσιασμό.
Προηγήθηκε μια σύντομη παρουσίαση από τον δημοσιογράφο Γιώργο Ζαχαριάδη για το ιστορικό κέντρο Ντελούκας (και που σήμερα είναι το Νεστορίδειο) όπως επίσης για την επιτυχημένη μουσική πορεία των δύο φίλων και συμμαθητών από την Εμπορική Σχολή, του Αγαπητού και του Τάκη.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, ο αντιδήμαρχος Τέρης Χατζηιωάννου και ο εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Κάλλιστος Διακογεωργίου που ήταν και ο διοργανωτής της εκδήλωσης. ενώ στο τέλος το κοινό ζητούσε επίμονα να επαναληφθεί η συναυλία αυτή.
(Οι φωτογραφίες είναι του Νίκου Κασσέρη).

Διαβάστε ακόμη

Συναυλία θρησκευτικής χορωδιακής μουσικής σήμερα στον Ευαγγελισμό

"Οι Άθλιοι" του Βίκτωρος Ουγκώ για άλλη μία παράσταση απόψε στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου!

Με επιτυχία διεξήχθη στη Ρόδο το 40ό Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα «Εξαρτήσεις: Αντιμετώπιση και Προκλήσεις στο νησί της Ρόδου»

Έρχεται ξανά η παράσταση «Αθώος ή Ένοχος;» από τη θεατρική ομάδα Theorion

"Η νοσταλγία του Θεού": Μεγάλη Τρίτη-2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής

Στον απόηχο του 4ου Μουσικού Φεστιβάλ «Ρόδος: Σταυροδρόμι Πολιτισμών και Συμπράξεων Μουσικών Σχολείων»

«Από τον Λόγο στην Εικόνα...» - Έκθεση μαθητικών εικαστικών έργων