Έκτακτο δρομολόγιο του Blue Star Patmos για τις εκλογές ζητά ο Σύλλογος Απανταχού Καρπαθίων

Την έκτακτη δρομολόγηση του πλοίου Blue Star Patmos την ημέρα των εκλογών ζητά με επιστολή του ο Σύλλογος Απανταχού Καρπαθίων.

Ο ΣΑΚ απευθύνεται στον Αντιπρόεδρο Attica Group κ.Μιχάλη Σακέλλη στο Διευθυντή Εμπορικού Τμήματος κ Διονύσιο Θεοδωράτο και κοινοποιεί το αίτημα στον Αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριο Σαντορινιό.

Συγκεκριμένα:

"Με το έγγραφο αυτό θα θέλαμε να σας ζητήσουμε την έκτακτη δρομολόγηση του πλοίου Blue Star Patmos κατά την ημέρα των εκλογών (ευρωβουλευτικές, περιφερειακές, δημοτικές , τοπικές) στη γραμμή Ρόδος - Κάσος- Κάρπαθος- Ρόδος.

Τη συγκεκριμένη ημερομηνία δεν υπάρχει αεροπορική σύνδεση της Ρόδου με Κάρπαθο και Κάσο και επιπλέον το προγραμματισμένο δρομολόγιο του "ΠΡΕΒΕΛΗΣ" τροποποιήθηκε έτσι με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα οι Κασιώτες που ζουν σε Ρόδο και Κάρπαθο, καθώς επίσης να μην εξυπηρετείται η αυθημερόν επιστροφή των εκλογέων στη Ρόδο.

Επιπλέον, με το εν λόγω δρομολόγιο μπορούν να εξυπηρετηθούν και οι δημότες των δύο αυτών νησιών που διαμένουν στο λεκανοπέδιο.

Πρέπει να σημειώσουμε ακόμα ότι το εν λόγω πλοίο παραμένει ανενεργό στο λιμάνι της Ρόδου από την Κυριακή στις 11: 15 π. μ. μέχρι τη Δευτέρα στις 8: 00 π. μ. που εκτελεί το προγραμματισμένο δρομολόγιο προς Καστελόριζο.

Έχουμε έρθει ήδη σε επικοινωνία με όλους τους 
υποψήφιους Δημάρχους Καρπάθου και Κάσου, τους υποψήφιους Περιφερειάρχες Ν. Αιγαίου, με τις Τοπικές Οργανώσεις των μεγαλύτερων πολιτικών κομμάτων με τα παροικιακά σωματεία των δύο νησιών που έχουν έδρα στην Αττική και τη Ρόδο οι οποίοι συμφωνούν με την παραπάνω πρότασή μας.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε τέλος ότι στη Ρόδο διαμένουν αρκετοί δημότες της Καρπάθου και της Κάσου που θα διευκολυνθούν τα μέγιστα με τη δρομολόγηση του πλοίου προς τα νησιά τους.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη θετική ανταπόκριση στο αίτημα αυτό.

Για το Δ. Σ.

Ο Πρόεδρος

Ιωάννης Καραϊτιανός

Ο Γεν, Γραμματέας

Κομνηνός Σακέλλης