Δ. Κρεμαστινός: Πρέπει να στηριχθεί το ΚΙΝΑΛ στις ευρωεκλογές

Να στηρίξουν το ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ στις ευρωεκλογές κάλεσε τους συμπατριώτες του ο βουλευτής Δημήτρης Κρεμαστινός από τη Ρόδο όπου βρέθηκε, και μάλιστα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χτες, τόνισε ότι το Κίνημα Αλλαγής έχει έναν από τους καλύτερους συνδυασμούς.

Αφού εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι τα ποσοστά του θα είναι αυξημένα στις εκλογές της 26ης Μαΐου, τόνισε ότι το ΚΙΝΑΛ έχει έναν καθαρό πολιτικό λόγο και τάσσεται υπέρ της Ευρώπης των λαών.

«Οι ευρωεκλογές είναι η εκλογή αντιπροσώπων για το Ευρωκοινοβούλιο. Εμείς έχουμε ξεκάθαρο πρόγραμμα, πιστεύουμε στην Ευρώπη, πιστεύουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πιστεύουμε όμως και στην Ευρώπη των λαών. Η Ευρώπη πρέπει να μεταλλαχθεί σε μία ενιαία Ευρώπη κατά το πρότυπο των ΗΠΑ. Πιστεύουμε στην Ευρώπη των λαών και όχι των μονοπωλίων που πρέπει να έχει ενιαία εξωτερική πολιτική, εσωτερική πολιτική και οικονομική πολιτική για όλους.

Μόνο τότε θα είναι Ευρώπη, μέχρι τότε είναι στο δρόμο για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Εμείς έχουμε ξεκάθαρες θέσεις από χρόνια και οι εκπρόσωποί μας αυτά θα υποστηρίξουν στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Γιατί άλλα κόμματα δε θέλουν κάν την Ευρώπη. Υπάρχει γενικά μία ομιχλώδης κατάσταση. Εμείς είμαστε από την αρχή ξεκάθαροι εδώ και χρόνια και προχωρούμε με αυτό το στόχο» δήλωσε συγκεκριμένα ο κ. Κρεμαστινός.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα ζητήματα ασφάλειας και στην ανάγκη να στηρίξει η Ευρωπαϊκή Ένωση την Ελλάδα και τα σύνορά της αφού αποτελούν και σύνορα δικά της, λέγοντας τα εξής:

«Όσον αφορά την ενιαία Ευρώπη εμείς απαιτούμε από αυτήν να διασφαλίσει σε εμάς, την Ελλάδα, την ειρήνη. Και για να γίνει αυτό πρέπει να πάρει θέση και να πει ποια είναι τα ευρωπαϊκά σύνορα. Δηλαδή εφόσον είναι Ευρώπη πρέπει να προσδιορίσει τα σύνορά της, δηλαδή να πει με απλά λόγια η ελληνική ΑΟΖ είναι ευρωπαϊκή ΑΟΖ και πρέπει να την υιοθετήσει και όχι να «υποχρεώνει» εμάς και την Τουρκία να βρισκόμαστε σε ένα διαρκές πρόγραμμα εξοπλισμών.

Πώς θα βελτιωθεί ο Έλληνας και η ζωή του όταν είναι υποχρεωμένος να δίνει τόσα υψηλά ποσοστά για την αμυντική οχύρωση; Η ειρήνη μπορεί να εξασφαλιστεί μέσω της Ευρώπης. Εμείς είμαστε υπέρ της ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ γιατί πιστεύουμε ότι έτσι θα διασφαλιστεί η ειρήνη».

Συμφωνα με τον ίδιοι οι ευρωεκλογές είναι τεράστιας σημασίας για την Ελλάδα, για την ύπαρξη και το μέλλον της, και κάλεσε τους πολίτες να ενισχύσουν το ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ. Ο κ. Κρεμαστινός αναφέρθηκε όμως και στις αυτοδιοκητικές εκλογές λέγοντας τα εξής:

«Όσον αφορά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, όλοι οι υποψήφιοι είναι αξιόλογοι. Άλλωστε θα πρέπει μετά τις εκλογές, όποιος και αν εκλεγεί περιφερειάρχης ή δήμαρχος να συνεργαστούν μεταξύ τους γιατί δεν προβλέπεται να έχει κανένας 51% την πρώτη Κυριακή. Γι’ αυτό πρέπει να διατηρούν καλές σχέσεις και η προεκλογική περίοδος πρέπει να χαρακτηριστεί από αυτό το πράγμα και να μην απαξιώνει ο ένας τον άλλο.

Εμείς, στο ΚΙΝΑΛ υποστηρίζουμε το ψηφοδέλτιο του Μανώλη Γλυνού για την Περιφέρεια και του σημερινού δημάρχου Φώτη Χατζηδιάκου για το δήμο Ρόδου. Όλα τα μέλη του κόμματος είμαστε ξεκάθαρα τοποθετημένοι σε αυτό το θέμα».