Σε φυλάκιση τεσσάρων ετών καταδικάστηκε Αλβανός για υπόθεση ναρκωτικών στη Ρόδο

Σε φυλάκιση τεσσάρων ετών καταδικάστηκε Αλβανός για υπόθεση ναρκωτικών στη Ρόδο

Σε φυλάκιση τεσσάρων ετών καταδικάστηκε Αλβανός για υπόθεση ναρκωτικών στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 436 ΦΟΡΕΣ

Ένοχος κρίθηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου 36χρονος αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής ο οποίος κατηγορούνταν ως ένα από τα «κεντρικά» πρόσωπα στην υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών με την κωδική ονομασία «WEB OF DRUGS» που είχε εξιχνιαστεί το φθινόπωρο του 2017 στον Αρχάγγελο.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο αθωώθηκε για την κατηγορία της διεύθυνσης, συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και κρίθηκε ένοχος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών χωρίς τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου και για ορισμένες περιπτώσεις ως τοξικομανής, για τις οποίες και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 4 ετών μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα και την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Η υπόθεση είχε διαλευκανθεί από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου, οι οποίοι κατάφεραν να αποκωδικοποιήσουν συνομιλίες, επαφές και σημειώσεις που βρήκαν στην κατοχή των 7 συλληφθέντων με 271 τουλάχιστον άτομα, που κατοικούν σε όλο το νησί της Ρόδου και οι οποίοι φέρονταν να είχαν «πάρε – δώσε» με κύκλωμα που διακινούσε ναρκωτικά.

Η αντίστροφη μέτρηση – σύμφωνα με όσα είχαν ανακοινωθεί από την αστυνομία -ξεκίνησε να γίνεται σταδιακά τον Αύγουστο και Σεπτέμβριο 2017.

Από τους αστυνομικούς συνελήφθησαν αρχικά επτά μέλη, τα οποία φέρονταν να ανήκουν σε πολυμελές κύκλωμα που δραστηριοποιούνταν σε διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην πόλη της Ρόδου, τη Δημοτική Ενότητα Αρχαγγέλου και την ευρύτερη περιοχή της Νότιας Ρόδου.

Η πολύκροτη υπόθεση ξεκίνησε να εκδικάζεται στα μέσα Ιανουαρίου και ολοκληρώθηκε στις 11 Φεβρουαρίου 2019 με την απόφαση του δικαστηρίου το οποίο έκρινε αθώους 17 κατηγορούμενους, ένοχους αλλά ατιμώρητους τρεις, επέβαλλε ποινές κάθειρξης σε δύο εμπλεκόμενους, και στους λοιπούς ποινές φυλάκισης.

Ωστόσο ο 36χρονος Αλβανός που διέφευγε της σύλληψης εντοπίστηκε από τις διωκτικές αρχές της Πάτρας μόλις ολοκληρώθηκε η δίκη (στις 11 Φεβρουαρίου 2019) και οδηγήθηκε στη φυλακή για να δικαστεί τελικά χθες από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, το οποίο και του επέβαλλε την ποινή φυλάκισης 4 ετών μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα και την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό όρους.

Διαβάστε ακόμη

Καταγγελία για κακομεταχείριση ζώου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους δύο γονείς

«Κούρεμα» οφειλών άνω των 500.000 ευρώ πέτυχε επιχειρηματίας της Ρόδου

Αποτελέσματα αστυνομικών δράσεων στα  νησιά του Νοτίου Αιγαίου την περασμένη εβδομάδα

Πνίγηκε από τροφή το κοριτσάκι στην Κω - Συνελήφθησαν οι γονείς

Συνελήφθη 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο για διακίνηση ναρκωτικών

Επτά άτομα συνέλαβαν οι αστυνομικές αρχές χθες και σήμερα στη Ρόδο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν» υποστηρίζει η οικογένειά του