Προφυλακίστηκε ο 27χρονος που ήρθε στη Ρόδο με 3 κιλά χασίς

Το δρόμο για τις φυλακές πήρε χθες μετά την απολογία του ο 27χρονος αλλοδαπός από την Τουρκία που ήρθε στο νησί μας έχοντας στις αποσκευές του, περισσότερα από 3 κιλά ακατέργαστης κάνναβης.

Ο 27χρονος συνελήφθη κατά την άφιξη του με πλοίο της γραμμής από τον Πειραιά από Λιμενικούς και σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.
Χθες συνοδευόμενος από το συνήγορο του κ. Σταύρο Σκάρο προσήχθη ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου όπου και απολογήθηκε αρνούμενος τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 27χρονος ισχυρίστηκε ότι είναι εξαρτημένος χρήστης και πως τα ναρκωτικά τα προόριζε αποκλειστικά και μόνο για δική του χρήση.

Ωστόσο οι ισχυρισμοί του αυτοί δεν έπεισαν εισαγγελέα και ανακρίτρια οι οποίοι με σύμφωνη γνώμη τον έκριναν προσωρινά κρατούμενο και έτσι θα οδηγηθεί στη φυλακή. Αξίζει να σημειωθεί πως ο 27χρονος Τούρκος διέμενε το προηγούμενο διάστημα πριν τη σύλληψη του στη χώρα μας και έχει ήδη καταθέσει αίτηση ασύλου για να παραμείνει εδώ.

Η σύλληψη του αλλοδαπού έγινε στις 10 Μαΐου 2019 το πρωί από προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου.

Πιο συγκεκριμένα, ο αλλοδαπός ήρθε στη Ρόδο με το πλοίο της γραμμής. Στο πλαίσιο των εντατικών ελέγχων που διενεργούν οι Λιμενικοί με τη συνδρομή  αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών του Τελωνείου Ρόδου, κατά τον κατάπλου των πλοίων της γραμμής στο λιμάνι της Ακαντιάς, εντόπισαν τον 27χρονο και σε έλεγχο που του έκαναν, βρέθηκε να κατέχει εντός της ταξιδιωτικής του αποσκευής έξι (06) πλαστικές συσκευασίες περιέχουσες ακατέργαστη ινδική κάνναβη, συνολικού μικτού βάρους τριών κιλών και εκατόν είκοσι τεσσάρων γραμμαρίων (3.124gr).

Τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν, ενώ ο 27χρονος συνελήφθη και με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του προσήχθη στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου για τα περαιτέρω.