Συμμετοχή Δωδεκανήσιων Προσκόπων στην 35η Πανελλήνια Ανιχνευτική  Πολιτιστική Ενημέρωση

Η 35η Πανελλήνια Ανιχνευτική Πολιτιστική Ενημέρωση η οποία φέτος πραγματοποιήθηκε στην όμορφη πόλη του Βόλου μεταξύ 2 με 5 Μαΐου 2019  δεν θα μπορούσε να μην έχει το άρωμα των Δωδεκανήσων και κυρίως των Ανιχνευτών (Πρόσκοποι ηλικίας 15-18 ετών) του 1ου Συστήματος Προσκόπων Ιαλυσού, του 4ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Ρόδου, του 2ου Συστήματος Προσκόπων Κρεμαστής και του 1ου Συστήματος Προσκόπων Ρόδου.

Όλοι μαζί μια παρέα, με οδηγό το κέφι και τη δίψα για πολιτισμό δούλεψαν κατά τη  διάρκεια των περασμένων μηνών τόσο σε ομαδικό αλλά και σε προσωπικό επίπεδο παρουσιάζοντας τις έρευνές τους έτσι ώστε να διευρύνουν τους ορίζοντές τους και να προσφέρουν στην κοινωνία αυτά που ανακαλύπτουν. 

Μέσω της ΠΑΠΕ Κοινότητες Ανιχνευτών απ’ όλη την Ελλάδα μπορούν να συναντηθούν και να παρουσιάσουν τις Έρευνές τους, και οι Ανιχνευτές έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν ιδέες, να κάνουν νέους φίλους, και να διευρύνουν τους ορίζοντές τους. Παράλληλα, οι Ανιχνευτές μπορούν να συμμετέχουν σε διάφορους διαγωνισμούς πολιτιστικού περιεχομένου.

Οι συμμετοχές των Ανιχνευτών οι οποίοι απέσπασαν πολλές  επιβραβεύσεις είναι:
1. Καλύτερης Ομαδικής Έρευνας – Προλήψεις και Βασκανίες, κατά πόσο οι νέοι τα πιστεύουν σήμερα. Απονεμήθηκε στους Ανιχνευτές των 1ου  Συστήματος Προσκόπων Ιαλυσού, του 4ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Ρόδου και του 2ου Συστήματος Προσκόπων Κρεμαστής.

2. Βραβείο Καλύτερης Ταινίας: Burning Mind – Σχιζοφρένεια, στις κοινότητες ανιχνευτών του 1ου Προσκόπων Ιαλυσού και 4ου Ναυτοπροσκόπων Ρόδου.

3. Βραβείο Α’ γυναικείου Ρόλου: Καλιοντζή Ειρήνη του 4ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Ρόδου.

4. Βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας: Burning Mind – Σχιζοφρένεια, στις κοινότητες ανιχνευτών του 1ου Προσκόπων Ιαλυσού και 4ου Ναυτοπροσκόπων Ρόδου.

5. Bραβείο καλύτερης φωτογραφίας τοπίου: Ντουρουτλή Τσαμπίκα του 4ου Συστήματος Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Ρόδου.

6. Βραβείο καλύτερου Μονταζ: Burning Mind – Σχιζοφρένεια, στις κοινότητες ανιχνευτών του 1ου Προσκόπων Ιαλυσού και 4ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Ρόδου.

Το επιτελείο αποτέλεσαν οι παρακάτω βαθμοφόροι:
• Δημήτρης Μοσχόβας
• Δημήτρης Σαλιάρης
• Μάικ Παζ
• Αντώνης Αρναουτάκης
• Γιώργος Μπεκρής
• Ναταλί Περαντινού
• Μιχάλης Καραχανής
• Παναγιώτης Καστής
• Γιάννης Αγγελάκης.
“Ευχόμαστε και στην επόμενη ΠΑΠΕ η παρουσία των κοινοτήτων μας να είναι το ίδιο έντονη” σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους οι Πρόσκοποι.