Κάθειρξη 6 ετών σε Αλβανό που συνελήφθη να πουλά κοκαΐνη

Κάθειρξη 6 ετών σε Αλβανό που συνελήφθη να πουλά κοκαΐνη

Κάθειρξη 6 ετών σε Αλβανό που συνελήφθη να πουλά κοκαΐνη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1025 ΦΟΡΕΣ

Την ποινή κάθειρξης 6 ετών και φυλάκισης 3 μηνών καθώς και το χρηματικό πρόστιμο 3000 ευρώ, διατήρησε στο Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου 28χρονος Αλβανός που είχε συλληφθεί πριν από τρία χρόνια, επ’ αυτοφώρω, να πουλά κοκαΐνη σε 45χρονο Έλληνα!

Η υπόθεση εκδικάστηκε για πρώτη φορά τον Ιούνιο του 2017 από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, το οποίο και έκρινε ένοχο με ελαφρυντικό τον 28χρονο Αλβανό και του επέβαλε την παραπάνω ποινή με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τους όρους της εμφάνισής του δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της καταβολής εγγύησης ποσού 1000 ευρώ.

Επίσης με την ίδια απόφαση το δικαστήριο, μετέτρεψε την κατηγορία για τον 45χρονο Έλληνα σε προμήθεια μικρής ποσότητας ναρκωτικών προς ιδίαν χρήση και έπαυσε εφ’ όρου με το νέο νόμο.

Κατά της απόφασης αυτής, ο 28χρονος αλλοδαπός άσκησε έφεση η οποία προσδιορίστηκε να εκδικαστεί χθες, ωστόσο ο κατηγορούμενος δεν εμφανίστηκε ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου με αποτέλεσμα η έφεσή του να απορριφθεί ως ανυποστήρικτη και έτσι να διατηρηθεί η ποινή που του έχει επιβληθεί πρωτόδικα.

Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Δίωξης το καλοκαίρι του 2016, ενώ την όλη σύλληψη βιντεοσκοπούσε με το κινητό του τηλέφωνο μέσα από το αυτοκίνητό του 40χρονος ο οποίος βρέθηκε να κατέχει και ποσότητες ναρκωτικών!

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η υπόθεση εξιχνιάστηκε μετά από την αξιολόγηση πληροφοριών που είχαν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, αναφορικά με τη «δράση» του 28χρονου αλλοδαπού.

Έτσι τον έθεσαν σε διακριτική παρακολούθηση και στις 15 Μαρτίου 2016 στη μία και μισή το μεσημέρι, εντόπισαν τον 28χρονο σε υπαίθριο χώρο στο Ροδίνι όπου είχε συνάντηση με τον 45χρονο προκειμένου να του πουλήσει ποσότητα κοκαΐνης.
Οι δύο άνδρες ακινητοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς και σε έλεγχο που έγινε ο 28χρονος Αλβανός βρέθηκε να κατέχει δύο «φιξάκια» κοκαΐνης επάνω του.

Ακολούθησε έλεγχος και στο σπίτι του αλλοδαπού όπου και εκεί βρέθηκαν άλλα 14 «φιξάκια» της ίδιας ναρκωτικής ουσίας, δηλαδή συνολικά 16 «φιξάκια» συνολικού βάρους 17 γραμμαρίων.
Επίσης στην κατοχή του 45χρονου εντοπίστηκαν ένα ναρκωτικό χάπι και το χρηματικό ποσό των 115 ευρώ.

Επιπλέον, από τον αστυνομικό έλεγχο προέκυψε ότι ο 28χρονος Αλβανός είχε εισέλθει και διέμενε παράνομα στη χώρα μας, ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αμαλιάδας Ηλείας για διακίνηση μεταναστών.

Σε βάρος και των δύο συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία και προσήχθησαν στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου η οποία και άσκησε ποινικές διώξεις σε βάρος τους.
Και ενώ η υπόθεση με τον 28χρονο Αλβανό και τον 45χρονο ημεδαπό βρίσκονταν σε εξέλιξη, οι αστυνομικοί εντόπισαν στην ίδια περιοχή στο Ροδίνι και λίγα μέτρα μακρύτερα, τον 40χρονο να βρίσκεται μέσα στο όχημά του και να βιντεοσκοπεί τη σύλληψη των δύο δραστών!

Άνδρες της Δίωξης ακινητοποίησαν τον 40χρονο και σε έλεγχο που του έκαναν βρήκαν να κατέχει επάνω του δύο «φιξάκια» ηρωίνης, μία ζυγαριά ακριβείας, 65 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ μέσα στο αυτοκίνητό του εντοπίστηκαν ένα «φιξάκι» ηρωίνης βάρους 3,9 γραμμαρίων, 25 φυσίγγια κυνηγετικού όπλου και ένας σουγιάς με λάμα μήκους 11,5 εκατοστών.

Τέλος στο σπίτι του 40χρονου είχαν εντοπιστεί 8 ναρκωτικά χάπια, μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, μία ζυγαριά ακριβείας και ποσότητα λαθραίου καπνού βάρους 150 γραμμαρίων.

Όλα τα ανευρεθέντα ναρκωτικά, η ποσότητα του λαθραίου καπνού και τα υπόλοιπα αντικείμενα και χρήματα, κατασχέθηκαν, ενώ και ο 40χρονος οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου για τα περαιτέρω.

Διαβάστε ακόμη

Καταγγελία για κακομεταχείριση ζώου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους δύο γονείς

«Κούρεμα» οφειλών άνω των 500.000 ευρώ πέτυχε επιχειρηματίας της Ρόδου

Αποτελέσματα αστυνομικών δράσεων στα  νησιά του Νοτίου Αιγαίου την περασμένη εβδομάδα

Πνίγηκε από τροφή το κοριτσάκι στην Κω - Συνελήφθησαν οι γονείς

Συνελήφθη 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο για διακίνηση ναρκωτικών

Επτά άτομα συνέλαβαν οι αστυνομικές αρχές χθες και σήμερα στη Ρόδο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν» υποστηρίζει η οικογένειά του