ΚΚΕ Ν. Δωδεκανήσου: «Γελάνε και οι πέτρες με τον μαϊμού αντιφασισμό της νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ»

ΚΚΕ Ν. Δωδεκανήσου: «Γελάνε και οι πέτρες με τον μαϊμού αντιφασισμό της νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ»

ΚΚΕ Ν. Δωδεκανήσου: «Γελάνε και οι πέτρες με τον μαϊμού αντιφασισμό της νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 164 ΦΟΡΕΣ

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Τομεακή Επιτροπή Ν. Δωδεκανήσου του ΚΚΕ αναφέρει τα εξής:

Ο ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή μας, ανακάλυψεμε χρονοκαθυστέρηση, ότι ο πρόεδρος των ξενοδόχων και υποψήφιος Δήμαρχος της ΝΔ, Καμπουράκης έχει συμπεριλάβει στο συνδυασμό του Χρυσαυγίτες.

Έχουν περάσει πάνω από 20 μέρες από τότε που το κατήγγειλε ο Τάκης Πότσος, στέλεχος του ΚΚΕ και υποψήφιος Δήμαρχος Ρόδου με άρθρο του.

Μάλλον όμως ο αντιφασισμός του ΣΥΡΙΖΑ είναι α λα καρτ. Γιατί ο ίδιος ο γραμματέας της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ κατάπιε τη γλώσσα του στη διακομματική επιτροπή, όταν το ΚΚΕ έβαλε ζήτημα να αποκλειστεί η Χρυσή Αυγή από την επιτροπή και να μην της δοθεί καμιά εκλογική διευκόλυνση. Το ίδιοκαι οι εκπρόσωποι των συνδυασμών που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε Δήμο και Περιφέρεια.

Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτό το ζήτημα δεν αποτελεί ιδιαιτερότητα της περιοχής μας, το ίδιο κάνει σε ολόκληρη τη χώρα.

Στο Δήμο της Αθήνας, όπου πάρθηκε πολιτική απόφαση να μη δοθεί καμιά διευκόλυνση στη Χρυσή Αυγή, την ανέτρεψε – και μάλιστα παράνομα, χωρίς να έχει αρμοδιότητα – ο συντονιστής της αποκεντρωμένης διοίκησης Αττικής, ο οποίος είναι διορισμένο κυβερνητικό στέλεχος.

Είναι πολλές οι περιπτώσεις για να θεωρηθούν σύμπτωση ή λάθος, όπου στους συνδυασμούς που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύφθηκε ότι έχουν συμπεριληφθεί γνωστοί ακροδεξιοί ή Χρυσαυγίτες.

Ενδεικτικά αναφέρουμε το πρόσφατο παράδειγμα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και αυτό του Δήμου Μυτιλήνης που πήραν μεγάλες διαστάσεις.

Αλλά για να μην πάμε τόσο μακριά, τι έχει να πει ο ΣΥΡΙΖΑ για τους ακροδεξιούς που έχουν συμπεριληφθεί στο συνδυασμό του Θεοδόση Νικηταρά που στηρίζει στην Κω;

Στη Ρόδο που ο ΣΥΡΙΖΑ όχι απλά στηρίζει αλλά συμμετέχει με τα πρώτα του στελέχη στο ψηφοδέλτιο Καρίκη, επίσης συμμετέχουν ακροδεξιοί.Με τέτοια υλικά λοιπόν χτίζει τοπροοδευτικόμέτωπο ενάντια στην ακροδεξιά. Για να μην αναφερθούμε σε ψηφοδέλτια Δημοτικών Κοινοτήτων…

Από την ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ολοφάνερο ότιπροσπαθεί πολιτικάντικα να προσαρμόσει τον αντιφασισμό στα μέτρα του για να τον αξιοποιήσει στην κάλπικη αντιπαράθεσή του με τη Νέα Δημοκρατία. Μια αντιπαράθεση που έχει στόχο να κρύψει το πόσο πολύ μοιάζουν και που σε τελική ανάλυση τους βολεύει και τους δυο.

Όπως φαίνεται όμως, η εν λόγω ανακοίνωση έχει κι έναν άλλο στόχο. Να κατευνάσει αντιδράσεις και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ή από έναν κόσμο που αισθάνεται αριστερός και βρίσκεται στις παρυφές του, για το γεγονός ότι καλείται να στηρίξει τέτοιου είδουςσυνδυασμούς.

Στις εκλογές που έρχονται, η ψήφος στο ΚΚΕ, Ευρωεκλογές, Δημοτικές και Περιφερειακές, είναι εγγύηση και για το δυνάμωμα της πάλης ενάντια στο φασισμό. Για όποιον αισθάνεται αριστερός και προοδευτικός δεν υπάρχει άλλη επιλογή.

Διαβάστε ακόμη

Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με πολίτες, τον Δήμαρχο και δημοτικούς Συμβούλους της Σύμης

Κοινοβουλευτική Αναφορά του Βασίλη Α. Υψηλάντη για να συμπεριληφθεί η Πάτμος στα νησιά της Express Visa

Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης για το πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών

Σε Κάλυμνο, Ρόδο και Κω ο Βουλευτής Βασίλης Α. Υψηλάντης

Μ. Kόνσολας: «6 προτάσεις αναβάθμισης της Σχολής Δυτών Καλύμνου»

Γ. Παππάς: Αδιάκοπος αγώνας υπέρ των νησιωτών για τη διασφάλιση του υπέρτατου αγαθού, της υγείας

Ερώτηση 16 βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για την ανάγκη ίδρυσης Ιατρικού Συλλόγου Καρπάθου και Κάσου

Συνάντηση Μίκας Ιατρίδη με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν, κ. Fariz Rzayev