Ο Χ. Κόκκινος ζητά την επίσπευση της έλευσης εναερίων μέσων πυρόσβεσης στα νησιά μας

Ο Χ. Κόκκινος ζητά την επίσπευση της έλευσης εναερίων μέσων πυρόσβεσης στα νησιά μας

Ο Χ. Κόκκινος ζητά την επίσπευση της έλευσης εναερίων μέσων πυρόσβεσης στα νησιά μας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 153 ΦΟΡΕΣ

Με επιστολή του στον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου και Υποψήφιος Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος με έγγραφο που έστειλε στον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο ΠΣ Βασίλειο Κων. Ματθαιόπουλο, ζητά να επισπευσθεί η αποστολή του πυροσβεστικού ελικοπτέρου και των Canadair στην περιοχή μας, με δεδομένο ότι άρχισε η αντιπυρική περίοδος 2019 (1.5.2019 - 31.10.2019).

Επισημαίνει την αναγκαιότητα ύπαρξης εναερίων μέσων στην περιοχή μας και ζητά άμεσες ενέργειες.

Η επιστολή

ΘΕΜΑ: Αίτημα για ενέργειές σας και ενημέρωση για το χρονικό διάστημα παρουσίας εναερίων μέσων για τις ανάγκες πυρασφάλειας της Περιφερειακής Ενότητας Δωδεκανήσου για την αντιπυρική περίοδο 1.5.2019 - 31.10.2019

Αξιότιμε κ. Αρχηγέ,

Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα -για μια ακόμη φορά- να ευχαριστήσω εσάς και τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος για την άριστη συνεργασία που έχουμε και την προσφορά σας στον τόπο.

Γνωρίζετε ότι από 1.5.2019 και μέχρι 31.10.2019 διανύουμε την αντιπυρική περίοδο και καλούμαστε με συλλογική προσπάθεια και ευθύνη να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας με το Πυροσβεστικό Σώμα να διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης έχουν αποδειχθεί διαχρονικά χρήσιμα για τις ανάγκες πυρασφάλειας του τόπου μας. Ζητώ με την παρούσα επιστολή να μου γνωστοποιήσετε πότε χρονικά θα έχουμε στη διάθεσή μας τα εναέρια μέσα που βοηθούν τις επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην περιοχή της ακριτικής Περιφερειακής Ενότητας Δωδεκανήσου και των υπολοίπων νησιών του Αιγαίου μας.

Συγκεκριμένα αναφέρομαι στην παρουσία:

Ενός (1) -τουλάχιστον- ελικοπτέρου τύπου Kamov στη Ρόδο,

Δύο (2) αεροπλάνων Canadair τύπου CL-215 που θα εδρεύουν στη Ρόδο, εκτός αν αυτό δεν είναι εφικτό, τουλάχιστον στη Σάμο.

Τέλος σάς επισημαίνω τη διαχρονική στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στις προσπάθειές σας και την πρόθεσή μας για υλοποίηση κοινών δράσεων και στοχεύσεων.

Αναμένω τις απαντήσεις και τις ενέργειές σας και την εμπρόθεσμη διάθεση των εναέριων πυροσβεστικών μέσων στην περιοχή μας.

Με εκτίμηση,

Χαράλαμπος Κόκκινος
Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου

Διαβάστε ακόμη

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Ν. Δωδεκανήσου για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στη Νίσυρο