Νεκτάριος Κασέρης: Oι πολίτες να ψηφίσουν  καθαρό και έντιμο δήμαρχο για τη Ρόδο!

Η αγάπη για τον τόπο, ήταν ο λόγος που οδήγησε τον Νεκτάριο Κασέρη, να είναι υποψήφιος στις αυτοδιοικητικές εκλογές, διεκδικώντας, όπως λέει στη σημερινή συνέντευξή του στη «Ροδιακή» μία θέση προσφοράς για τον τόπο μας. 

Καταξιωμένος επαγγελματικά ως λογιστής-οικονομολόγος πρεσβεύει τις νέες ιδέες και τον ενθουσιασμό και βάζει ως στόχο του αν εκλεγεί να συμβάλει στην τουριστική μετεξέλιξη της Ρόδου.

Μάλιστα απευθυνόμενος στους συμπατριώτες του, ζητά να εμπιστευτούν ανθρώπους που έχουν προτάσεις και θέληση να προσφέρουν και αυτούς που μπορούν να τους αντιπροσωπεύσουν επάξια.

Κε Κασέρη, στις εκλογές της 26ης Μαΐου θα είστε υποψήφιος με την παράταξη «Νέα Μέρα Ροδίων Όραμα» του Στράτου Καρίκη, και θα είναι πρώτη φορά που συμμετέχετε σε αυτή τη διαδικασία διεκδικώντας μία θέση στο δημοτικό συμβούλιο. Είναι λοιπόν εύλογη η ερώτηση: πώς ήρθε αυτή η απόφαση;
Η συμμετοχή μου στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές απορρέει από την αγάπη μου, για τον τόπο που γεννήθηκα, μεγάλωσα, εργάζομαι και ζω.
Μετά από ώριμη σκέψη, έχοντας αποκτήσει αρκετή πείρα μέσα από τις εμπειρίες της ζωής και ως ενεργός πολίτης,  αποφάσισα να διεκδικήσω την εμπιστοσύνη και τη στήριξη των πολιτών της Ρόδου, για μια θέση προσφοράς στον τόπο μας. Με μοναδικά όπλα, τις ιδέες, τις προτάσεις και τον ενθουσιασμό, ενός νέου Ανθρώπου.

Τι θα μπορούσατε να κάνετε εσείς για το νησί μας αν ο ροδιακός λαός σας τιμούσε με την ψήφο του και εκλεγόσασταν; Ποιο είναι το δικό σας όραμα για τη Ρόδο;
Προτεραιότητά μου είναι η εκπαίδευση, καθώς αυτή θα συμβάλει καθοριστικά στην τουριστική μετεξέλιξη της Ρόδου. Ακολουθεί η οικονομία, ο τουρισμός, η ποιότητα ζωής και συνολικά η ευημερία του τόπου μας.

Στόχος μου είναι η ΑΣΤΕΡ να μετεξελιχθεί σε δομή εκπαίδευσης κατάρτισης και δια βίου μάθησης σε Ανώτατο Επίπεδο. Οι απόφοιτοί της να απολαμβάνουν τα δικαιώματα των αποφοίτων του έκτου (6ου) επιπέδου του Εθνικού   πλαισίου προσόντων. Να υπάρχουν προγράμματα ανταλλαγής σπουδαστών, Μεταπτυχιακών και Διδακτορικών Τουριστικών Σπουδών.

Θα προσπαθήσω με κάθε τρόπο να συμβάλω στην αειφόρο ανάπτυξη της Ρόδου μας. Με προτάσεις για καινοτόμες επιχειρηματικές δραστηριότητες, στα νέα επιχειρηματικά περιβαλλοντικά δεδομένα, ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητα και τη βιωσιμότητα των παραγωγικών δυνάμεων.

Θέλω να αλλάξει το μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης της Ρόδου, επενδύοντας στην μορφή αξιοποίησης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του προορισμού, στο τρίπτυχο μοντέλο τουρισμός, πολιτισμός, πρωτογενής παραγωγή.

Αξιοποίηση των ειδικών και εναλλακτικών μορφών τουρισμού (αλιευτικός, φυσιολατρικός, περιπατητικός, ΑΜΕΑ, κρουαζιέρας, κ.α.), σπάζοντας το φράγμα της εποχικότητας, προσελκύοντας επισκέπτες υψηλού εισοδήματος. Η αύξηση της κατά κεφαλήν δαπάνης του επισκέπτη, θα οδηγήσει σε υποχώρηση του «all inclusive» υπέρ της ανάπτυξης της επαφής του τουρίστα με τους κατοίκους του νησιού.

Εάν ο ροδιακός λαός με τιμήσει με την ψήφο του και ο επικεφαλής της παράταξής μας, μου εμπιστευτεί μια θέση στην τοπική αυτοδιοίκηση, θα το κάνω με μεγάλη χαρά. Θα παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις, να αντεπεξέλθω σε ό,τι μου ανατεθεί.

Όραμά μου είναι να καμαρώσουμε τη Ρόδο που μας αξίζει. Τη Ρόδο της Ασφάλειας, της Ποιότητας, της Χαράς της Ελπίδας!

Πιστεύετε ότι οι νέοι άνθρωποι σαν εσάς έχουν ευκαιρίες να ασχοληθούν με τα κοινά; Τυγχάνουν αποδοχής και εμπιστοσύνης από τους υποψηφίους και τις παρατάξεις;
Προσωπικά αισθάνομαι  την αγάπη και την αποδοχή τόσο των υποψηφίων όσο και το αγκάλιασμα του κόσμου, και νιώθω πολύ μεγάλη χαρά! Το ίδιο ελπίζω να συμβαίνει και με τους άλλους υποψηφίους. Επειδή ο χώρος κατακτιέται δεν προσφέρεται, έτσι ο αγώνας γίνεται με τα εφόδια  που έχει ο κάθε υποψήφιος – παράταξη και την πορεία που έχει διανύσει. Πιστεύω ότι όλα συνυπολογίζονται και αξιολογούνται.

Νέοι άφθαρτοι Άνθρωποι θέλουν να προσφέρουν στον τόπο μας, διεκδικούν μια θέση στο Δήμο. Είναι αξιόλογοι, λαμπροί επιστήμονες και καταξιωμένοι επαγγελματίες. Ενεργοί πολίτες. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους.

Με ποιο κριτήριο πρέπει να ψηφίσουν οι συμπατριώτες μας στις εκλογές και τι πρέπει να λάβουν υπόψη τους;
Οι συμπατριώτες μας πρέπει να ψηφίσουν για το νησί τους, για τον Δήμο. Δεν ψηφίζουν κόμμα ή Πρωθυπουργό. Να εμπιστευτούν Ανθρώπους που έχουν προτάσεις και θέληση να προσφέρουν στον τόπο μας. Αυτούς που μπορούν να τους αντιπροσωπεύσουν επάξια.

Η εμπιστοσύνη των πολιτών κερδίζεται, δεν αγοράζεται. Τα χρίσματα τα χρειάζονται μόνο όσοι έχουν εξαρτήσεις, όσοι πιστεύουν ότι οι πολίτες κατευθύνονται, όσοι δεν έχουν παρουσία, δραστηριότητα αλλά και προτάσεις για τη Ρόδο. Να Ψηφίσουν Δήμαρχο, ικανό, απλό και προσιτό στον πολίτη. Καθαρό και έντιμο, που έχει πρόγραμμα.

Η απλή αναλογική που θα εφαρμοστεί στην εκλογική διαδικασία, απαιτεί και τη συνεργασία των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου για τη διακυβέρνηση του Δήμου. Πιστεύετε ότι υπάρχει αυτή η ωριμότητα σήμερα για να εφαρμοστεί ή θα έχουμε ακυβερνησία αν δεν υπάρξει πεδίο συνεννόησης;
Έχουμε πολλά παραδείγματα όπου η συνεννόηση έχει επιτευχθεί και είναι ο δρόμος πάντα, για να βρίσκεται η καλύτερη λύση. Οι περιπτώσεις των απόλυτων πλειοψηφιών μιας παράταξης, μόνο σε κακό και σε κακές αποφάσεις έχουν οδηγήσει. Διότι μέχρι σήμερα δεν γινόταν διάλογος.

Εμείς είμαστε η εγγύηση, διότι  είμαστε παράταξη που αποτελείται από νέα άφθαρτα πρόσωπα που δεν έχουν κωλύματα απέναντι σε κανέναν, ούτε κομματικές εξαρτίσεις. Άρα, όποιος στηρίξει τις προγραμματικές μας αρχές, εκλεγόμενοι εμείς σαν δημοτική αρχή θα συνεργαστούμε μαζί του. Θα είναι πάντα μια συνεργασία  προγραμματική και μόνο. Βάσει του προγράμματός μας, όπως έχει εξαγγελθεί από τον επικεφαλής της παράταξής μας τον κύριο Στράτο Καρίκη.