Στέλλα Αναστασιάδη: Ο Δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος και όλος ο συνδυασμός μας είναι μία αξιόμαχη παράταξη

Στέλλα Αναστασιάδη: Ο Δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος και όλος ο συνδυασμός μας είναι μία αξιόμαχη παράταξη

Στέλλα Αναστασιάδη: Ο Δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος και όλος ο συνδυασμός μας είναι μία αξιόμαχη παράταξη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1403 ΦΟΡΕΣ

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης έδωσε στο “The Viewer” η δημοτική σύμβουλος με την παράταξη του νυν δημάρχου κ. Φώτη Χατζηδιάκου. Αναλυτικά η συνέντευξη:

Κυρία Αναστασιάδη, αποφασίσατε να ταχθείτε κι αυτή τη φορά στο πλευρό του κ. Φώτη Χατζηδιάκου για τον Δήμο Ρόδου. Τι σας ώθησε σε αυτή την απόφαση;
Μία πενταετής και μάλιστα γόνιμη συνεργασία που είχα με τον Δήμαρχο κ. Φώτη Χατζηδιάκο ήταν αρκετή, ώστε να με ωθήσει να αποδεχθώ για άλλη μία φορά την πρόσκλησή του για συμμετοχή μου στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές της 26ης Μαΐου 2019.

Διαπίστωσα προσωπικά πόσο εργασιομανής είναι, την επιμονή και την τόλμη που έχει ώστε να ξεπερνά εμπόδια για την επίτευξη των στόχων και των έργων που είχαμε ως παράταξη και κατόπιν ως Δημοτική Αρχή, την αγάπη και το ενδιαφέρον του για τις ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες, το πάθος του για δημιουργία, τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλε μέσα από δράσεις και επιλογές ώστε ν’ ανακάμψει οικονομικά ο Δήμος Ρόδου.

Θα πρέπει να θυμηθούμε ότι ο υπέρογκος δανεισμός των προηγούμενων ετών των 64.000.000 Ευρώ που παραλάβαμε, έπρεπε οπωσδήποτε να μειωθεί όσον το δυνατόν συντομότερο, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στον Οικονομικό Επίτροπο να υπογράφει και εμείς να προχωρήσουμε προς την υλοποίηση του δικού μας έργου μέσα από τις διάφορες δομές του Δήμου μας.

Το βασικότερο λοιπόν πρόβλημα από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων του ήταν το «νοικοκύρεμα» θα έλεγα, των οικονομικών του Δήμου, πράγμα το οποίο πέτυχε με τις κατάλληλες επιλογές και τις ανάλογες αποφάσεις. Ήταν ένα μεγάλο επίτευγμά του, διότι αφ’ ενός μεν μειώθηκε κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό το χρέος προς τρίτους, προς το Δημόσιο και ο τραπεζικός δανεισμός και επιπλέον αυτή τη χρονική στιγμή να έχουμε αποθεματικό στα ταμεία του Δήμου το ποσόν των 44.641.396 Ευρώ, αύξηση δηλαδή στο 99,44%!!!

Θέλω επίσης να επισημάνω ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή συνέπεσε (δυστυχώς) να κυβερνά το Δήμο κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες που επικρατούσαν και ακόμα επικρατούν τα τελευταία δέκα χρόνια στην Ελλάδα.

Μετά λοιπόν από αυτή την επιτυχία και την οικονομική ανάκαμψη, ξεκίνησε η υλοποίηση των έργων όλων, όσα έχουν ήδη “ωριμάσει”.

Η αξιοπιστία λοιπόν του Δημάρχου κ. Φώτη Χατζηδιάκου, η επιμονή, η εργατικότητα, η αποτελεσματικότητά του και η ακλόνητη πίστη του προς τους στόχους του ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά κατά πρώτο λόγο και οι δικές μου αρχές, αξιοπρέπεια και αγάπη για προσφορά με οδήγησαν ώστε ν ’αποδεχθώ το κάλεσμά του και να συνεχίσουμε το όμορφο και δημιουργικό “ταξίδι” μας!

Πιστεύω δε ότι, μετά από μία τόσο μεγάλη προσπάθεια γι’ αυτό το οικονομικό “νοικοκύρεμα” στο Δήμο, που είναι άλλωστε και ο βασικός πυλώνας του για δράση, αλλά και για την ιδιαίτερη ικανότητά του να διοικεί και να επιφέρει ορατά αποτελέσματα και μετρήσιμα μεγέθη, δικαιούται ο Δήμαρχός μας άλλη μία ευκαιρία για την ολοκλήρωση όλων των έργων που ήδη έχουν ξεκινήσει.

Η υποψηφιότητα του κ. Χατζηδιάκου παραμένει ισχυρή κατά την άποψή σας, παρά τις αποχωρήσεις στελεχών της παράταξης και τις “μεταγραφές” σε άλλα σχήματα;
Ο Δήμαρχος κ. Χατζηδιάκος είναι και παραμένει μία ισχυρή προσωπικότητα. Άλλωστε δεν είναι δική μου θεωρία ή άποψη. Είναι μία πραγματικότητα η οποία προκύπτει από τη δραστηριότητά του όλα αυτά τα χρόνια που υπηρέτησε με αξιοπιστία σε διάφορες θέσεις ευθύνης στον 1ο και 2ο βαθμό αυτοδιοίκησης. Γνωρίζει άριστα, όχι μόνο ως νομικός, αλλά κυρίως ως δοκιμασμένος αυτοδιοικητικός όλες τις δομές και λειτουργίες των υπηρεσιών του Δήμου και της Περιφέρειας και αυτό δεν μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει.

Όσον αφορά τις… “μεταγραφές” όπως μου το θέτετε, δεν θα μπω στη λογική να τις κρίνω, διότι δεν είναι στις δικές μου αρχές και στη δική μου παιδεία, αλλά το κυριότερο δεν γνωρίζω τα κίνητρα ή τα κριτήρια με τα οποία έγιναν… Ο καθένας “γράφει” τη δική του ιστορία καθημερινά και αναλαμβάνει την ευθύνη των πράξεων και των επιλογών του. Γνωρίζουμε όλοι, άλλωστε, ότι για κάθε υποψήφιο η δημόσια κριτική είναι αναπόφευκτη και εν τέλει, όλοι κρινόμαστε, διοικούντες και διοικούμενοι, με βάση τα πεπραγμένα αλλά και την παιδεία μας.

Πιστεύετε ότι η νυν Δημοτική Αρχή αφήνει έργο πίσω της;
Πιστεύω ακράδαντα. Σημασία όμως δεν έχει τι πιστεύω εγώ, αλλά ποια είναι η πραγματικότητα και εμείς ως Δημοτική Αρχή έχουμε κάνει πολύ μεγάλο έργο, τα μεγέθη είναι μετρήσιμα, τα έργα μας είναι μία πραγματικότητα σε κάθε δομή του Δήμου και ήδη είναι σε εξέλιξη άλλα 75 έργα. Διαβάζοντας τον απολογισμό πεπραγμένων μόνο για το έτος 2018 τότε θα διαπιστώσετε τι πραγματικά έχουμε επιτύχει.

Κάθε πολίτης έχει τη δυνατότητα και πρέπει να μπει στην ιστοσελίδα του Δήμου Ρόδου για πλήρη ενημέρωση, ώστε να έχει μία σαφή εικόνα για να είναι σε θέση να κρίνει και να έχει άποψη. Διότι κριτική χωρίς ενημέρωση είναι ιδιοτελής και κακόβουλη θα έλεγα, που δεν έχει ούτε θέση ούτε φέρει αποτέλεσμα. Η απαξίωση και η ισοπέδωση είναι χαρακτηριστικό ανώριμου ανθρώπου. Ενημερωμένος πολίτης σημαίνει καλός, δίκαιος και σωστός ψηφοφόρος.

Ο πολιτικός πολιτισμός και η παιδεία, μας επιβάλλουν να σεβόμαστε κάθε προσπάθεια που γίνεται στον τόπο μας. Ελπίζω κάθε καλοπροαίρετος πολίτης θα εκτιμήσει όλη αυτή την προσπάθεια που έγινε για την ολοκλήρωση των έργων, αλλά και αυτών που βρίσκονται σε εξέλιξη…

- Δεν είναι άλλωστε, τυχαίο που βραβεύτηκε ο Δήμος Ρόδου για την ολιστική προσέγγιση στον τομέα της διαχείρισης αποβλήτων με το βραβείο GREEK GREEN AWARD.
– Δεν είναι τυχαίο που οι Αθηναϊκές εφημερίδες “ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ” 17/11/2018 και “ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ” 16/3/2018 είχαν προτείνει τη Ρόδο ως πράσινος παράδειγμα και μοντέλο προς μίμηση από τους άλλους Δήμους.

Επιγραμματικά θα αναφέρω ορισμένα από τα έργα που έχουν γίνει…
-Η άσκηση της Κοινωνικής πολιτικής της παρούσας Δημοτικής Αρχής έχει να επιδείξει μεγάλη δράση και έργο που αφορά τους παιδικούς σταθμούς, στέγαση και εργασία για τους αστέγους, καθημερινά γεύματα σε 154 συνανθρώπους μας από το δημοτικό συσσίτιο, φάρμακα σε οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας, κοινωνικά φροντιστήρια για 125 ωφελούμενα παιδιά σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, υπηρεσίες και στήριξη σε 1500 ηλικιωμένους μέσα από το πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”, στήριξη του ξενώνα και του συμβουλευτικού κέντρου για τις κακοποιημένες γυναίκες, λειτουργούμε 2 κέντρα απασχόλησης για παιδιά με ειδικές ανάγκες, διαχειριστήκαμε κατά τον καλύτερο τρόπο το μεταναστευτικό, προσφέραμε στέγη σε 25 συλλόγους και εθελοντικές οργανώσεις.

Ανανεώσαμε τον στόλο των απορριμματοφόρων και των λεωφορείων του ΡΟΔΑ.
• Μετά από δεκαετίες υλοποιούμε παρέμβαση σημαντική στο πάρκο Ροδίνι, ξεκινήσαμε παρεμβάσεις αναστύλωσης και αποκατάστασης ιστορικών κτηρίων (ΡΟΔΙΑΚΗ ΕΠΑΥΛΗ, ΒΙΛΑ ΑΚΑΒΗ, ΠΑΛΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, ΔΗΜΑΡΧΕΙΑΚΟ ΜΕΓΑΡΟ).

• Υπεγράφη η προγραμματική σύμβαση πολιτισμικής ανάπτυξης της ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΉΣ ΠΟΛΗΣ
• Αποφασίσθηκε η αξιοποίηση της Νέας Αγοράς
• Προωθήσαμε εναλλακτικές μορφές τουρισμού, έγιναν διεθνή συνέδρια καθ’ όσον η Ρόδος είναι η γέφυρα ανθρώπων και πολιτισμών, καθιερώθηκε η Ρόδος προορισμός διεξαγωγής διεθνών αθλητικών αγώνων.
• Δημιουργήθηκε κανονισμός λειτουργίας ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΏΝ.
• Έγιναν πολλές παρεμβάσεις σε δρόμους και πεζοδρόμια, έγινε αναβάθμιση του δημοτικού φωτισμού.
• Ολοκληρώθηκε το σύστημα Διαχείρισης απορριμμάτων και η

• Λειτουργία ΚΔΑΥ και ΧΥΤΑ Ν. Ρόδου.
• Ολοκληρώθηκαν οι μελέτες για την ανάπλαση του ανατολικού παραλιακού μετώπου για δημιουργία χώρων στάθμευσης, επέκτασης του ξύλινου πεζόδρομου και ανάπλαση μέχρι τον εμπορικό λιμένα της Ακαντιάς.
• Αξιοποιήθηκε η δημοτική περιουσία με ταυτόχρονη αύξηση των εσόδων του Δήμου από τα μισθώματα.
• Στον τομέα του Πολιτισμού έλαβαν χώρα ποικίλες πολιτιστικές δραστηριότητες με πλούσιο πρόγραμμα.-Και άλλα πάρα πολλά έργα σε όλο τον Δήμο Ρόδου που έχουν ήδη ολοκληρωθεί ή βρίσκονται σε εξέλιξη!

Ποιες θα πρέπει να είναι οι προτεραιότητες της επόμενης Δημοτικής Αρχής Ρόδου;
Η βασική προτεραιότητα κάθε νέας Δημοτικής Αρχής πρέπει να είναι η άριστη οικονομική διαχείριση και η αύξηση του αποθεματικού στα ταμεία του Δήμου, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι αυτόματα δίδεται η δυνατότητα υλοποίησης των στόχων της και εκτέλεση των προγραμματισμένων έργων, καθώς επίσης και η αποπεράτωση όλων των έργων τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη, επ’ ωφελεία όλων μας.

Εσείς έχετε αρκετή πείρα σε θέματα της αρμοδιότητάς σας. Ποια είναι τα προβλήματα που θα θέλατε να αναδείξετε εάν επανεκλεγείτε;
Μέσα από την ενασχόληση και την καθημερινή επαφή μου με τους συμπολίτες μας και τα κοινά, θα έλεγα ότι άμεση επίλυση θα πρέπει να δίδουμε στα θέματα της καθημερινότητας του πολίτη, καθ’ όσον έχω ως κεντρικό άξονά μου τον άνθρωπο.

Είναι σε όλους γνωστό ότι, μία ενεργή και ζωντανή κοινωνία πάντα θα έχει διάφορα προβλήματα σε καθημερινή βάση προς επίλυση. Πάντα θα προκύπτουν κάποιες ανάγκες που πρέπει άμεσα να καλύπτονται. Ξεχωρίζω την καθημερινή φροντίδα για τη διατήρηση της καθαριότητας του νησιού, δεδομένου ότι είναι βασικό στοιχείο και σημείο αναφοράς για έναν διεθνή τουριστικό προορισμό, όπως είναι η Ρόδος.

Την περαιτέρω βελτίωση και ανάπλαση του πρασίνου στα πάρκα, στις πλατείες, στα παρτέρια, στις νησίδες των δρόμων (ήδη έχουν γίνει σημαντικές παρεμβάσεις).

Στο σημείο αυτό θέλω να τονίσω ότι η καθαριότητα και ο σεβασμός προς το περιβάλλον δεν αφορά μόνο την εκάστοτε Δημοτική Αρχή και τις υπηρεσίες του Δήμου. Αφορά κυρίως τους πολίτες, όλους εμάς που κατοικούμε σ’ αυτό το ευλογημένο νησί. Εμείς οφείλουμε να φροντίζουμε και να διατηρούμε την τάξη και την καθαριότητα παντού. Ας μην ξεχνάμε δε το εξής…Να μην έχουμε μόνο απαιτήσεις, αλλά να γνωρίζουμε και τις υποχρεώσεις μας έναντι του Δήμου μας και εν τέλει έναντι του τόπου όπου κατοικούμε.

Έγινα πολλές φορές αυτόπτης μάρτυς της ασέβειας εκ μέρους πολιτών προς το περιβάλλον και της παραβίασης των κανόνων καθαριότητας (απορρίμματα σκύλων, σκουπίδια σε δρόμους και πεζοδρόμια από τους ίδιους τους πολίτες και μάλιστα πολλές φορές ρίψης σκουπιδιών μέσα…από αυτοκίνητα!). Υπογραμμίζω δε, ότι ο καθένας από εμάς πρέπει πρωτίστως να κάνει την αυτοκριτική του σε θέματα που άπτονται της καθημερινής φροντίδας του περιβάλλοντός μας.

-Δεύτερος σημαντικός άξονας για τη διατήρηση της Ρόδου ως παγκόσμιο προορισμό, είναι η συνεχής ανάπτυξη, φροντίδα και διατήρηση της βαριάς βιομηχανίας του νησιού μας, του ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, με την ταυτόχρονη αναβάθμιση των υποδομών που τον αφορούν, καθώς επίσης και στόχευση για ποιοτική αναβάθμιση των επισκεπτών…Καταβάλλεται αρκετή προσπάθεια από όλους τους φορείς και είναι ορατή.

Αυτή η προσπάθεια πρέπει να είναι συνεχής και αυξανόμενη κάθε χρόνο, σε όλα τα επίπεδα! Το σημαντικό αυτό πυλώνα του νησιού, πρέπει να τον φροντίζουμε διαρκώς και να τον προστατεύουμε ως “κόρη οφθαλμού”!

Η Ρόδος, το σμαραγδένιο νησί της Μεσογείου, με τη στρατηγική του θέση, την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, το άριστο κλίμα και τις φυσικές ομορφιές κατάφερε να “παντρέψει” τον ιστορικό χαρακτήρα με την σύγχρονη υποδομή ενός μοντέρνου και κοσμοπολίτικου νησιού, ιδανικό προορισμό για όλους.

Επομένως, σ’ αυτό το ευλογημένο νησί επιθυμώ να βάλω και εγώ για μια ακόμα φορά ένα λιθαράκι παραπάνω. Πιστεύω ότι ο Δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος και όλη η παράταξή μας είναι μία αξιόμαχη παράταξη, η οποία διαθέτει την πείρα, την ετοιμότητα και τα εχέγγυα, με προοπτική νίκης. Έχουμε πολλά ακόμα να προσφέρουμε στον νησί μας, συνεχίζοντας και ολοκληρώνοντας το έργο που ήδη υλοποιούμε.

Πιστεύω μου είναι, ότι για να πετύχεις δεν πρέπει να ονειρεύεσαι μόνο αλλά να δουλεύεις σκληρά. Το όνειρο από μόνο του είναι “τεμπελιά” και μόνο το έργο μπορεί να χορτάσει την ψυχή και να σώσει τον κόσμο μας… Και όπως είπε και ο αθάνατος πατριώτης μου Νίκος Καζαντζάκης: “Μην καταδέχεσαι να ρωτάς… θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε; ΠΟΛΕΜΑ!”

Διαβάστε ακόμη

Γιάννης Παππάς: «Οι Eυρωεκλογές δεν είναι επίδειξη επαναστατικής γυμναστικής»

Νίκος Παντελής: Ο κωμικός από τη Ρόδο, είναι το πιο «φρέσκο» πρόσωπο της ελληνικής stand-up σκηνής

Αυξημένοι οι ατμοσφαιρικοί ρύποι στο κέντρο της Ρόδου το καλοκαίρι

Άφησε την Αδελαΐδα για να μεγαλώσει την οικογένειά της στη Λαχανιά

Όλγα Κεφαλογιάννη: Το 2024 θα είναι ακόμα μία εξαιρετική χρονιά για τον ελληνικό Tουρισμό

Γ. Χατζής: Πρέπει να καθίσουμε όλοι σε ένα τραπέζι και να συνθέσουμε ένα εθνικό σχέδιο υποδομών

Αντώνης Ζερβός: Ξεκίνησε ως «παιχνίδι» και κατέληξε ως στοίχημα με τον εαυτό μου

Ο ελληνικός Τουρισμός χρειάζεται εθνικό σχέδιο για να διατηρηθεί στην κορυφή, δηλώνει ο Γιάννης Ρέτσος