Χτίζοντας γέφυρες μέσα και γύρω μας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εικαστική έκθεση που διοργανώθηκε από το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «ΔΙΟΔΟΣ» σε συνεργασία με το Κ.Ε.Κ.  Γ. Γεννηματάς Α.Ε., στο πλαίσιο έργου "Δράσεις Ενημέρωσης Επιμόρφωσης και Κατάρτισης" που χρηματοδοτείται από ιδίους πόρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.  

Η έκθεση με τίτλο «Χτίζοντας γέφυρες μέσα μας και γύρω μας» αποτύπωσε ένα μεγάλο «δείγμα» των δράσεων της χρονιάς και ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του σπουδαίου φωτορεπόρτερ Γιάννη Μπεχράκη.

Η οπλοθήκη De Milly, όπου φιλοξενήθηκε η έκθεση, έγινε γέφυρα που συνέδεσε το παρελθόν αυτού του τόπου με το παρόν.

Ο επισκέπτης είχε τη δυνατότητα να περπατήσει σε μονοπάτια αυτογνωσίας, έμπνευσης, δημιουργίας, αποδοχής, επιμονής και ονείρων, βλέποντας τόσο τις φωτογραφίες και ζωγραφιές των μαθητών και των ενηλίκων, όσο και διαβάζοντας τις προσωπικές ιστορίες τους. Ιστορίες που ενώθηκαν με τις δικές του «φωνές» και διαμόρφωσαν νέες.

Την έκθεση επισκέφθηκαν δεκάδες μαθητών Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας, εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι και δομές η Πανάκεια (Κορωνίς), το ΚΔΑΠΜΕΑ «Χαρταετός», το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, τα μέλη της ομάδας του εργαστηρίου φωτογραφίας του Ιδρύματος Σταματίου, πολλοί συμπολίτες και τουρίστες του νησιού, οι οποίοι και συμμετείχαν στην ψηφοφορία για την ανάδειξη των φωτογραφιών που θα πλαισιώσουν το νέο ημερολόγιο της «Διόδου».
 

«Μια ακόμα στοχευμένη δουλειά από τη «ΔΙΟΔΟ» που εύχομαι να συνεχιστεί απρόσκοπτα και με την αμέριστη συνεργασία και στήριξη του ΚΕΚ. Γεννηματάς και την Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου», ευχήθηκε η Πρόεδρος του Κ.Ε.Κ. Γ. Γεννηματάς,  κα Χαρούλα Γιασιράνη.
Πολλά συγχαρητήρια ευχήθηκε στην ομάδα και η κα Λίτσα Κρεμαστινού Αντιδήμαρχος Δήμου Ρόδου.  

Τέλος, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της «Διόδου» και Αντιδήμαρχος Δήμου Ρόδου, κος Σάββας Καλαθενός, ευχήθηκε οι γέφυρες τελικά να οδηγήσουν και σε όμορφες συλλογικές ιστορίες!
Θερμές ευχαριστίες στον φωτογράφο, Mako, για τη στήριξη και τη συμβολή του και στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για την παραχώρηση της αίθουσας της οπλοθήκης De Milly.