Βίντεο: Ο υποψήφιος Περιφερειακός σύμβουλος Παναγιώτης Μεγαλούδης μιλάει στην ΕΡΤ1 για την ιδέα του για την ενεργειακή αυτονομία της Σύμης

Ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τη "Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου" Παναγιώτης Μεγαλούδης, μίλησε στην ΕΡΤ1 και την εκπομπή "Για την Ελλάδα", για την ιδέα του αναφορικά με την παραγωγή ενέργειας από τη θάλασσα.

Το ολιγόλεπτο βίντεο στο οποίο μιλάει ο κ. Μεγαλούδης στην εκπομπή "Για την Ελλάδα" μπορείτε να το παρακολουθήσετε παρακάτω:

Ο Μηχανολόγος Μηχανικός Παναγιώτης Μεγαλούδης που κατάγεται από τη Σύμη, περιέγραψε στην εκπομπή το βέλτιστο τεχνικά και οικονομικά σύστημα για την ενεργειακή αυτονομία της Σύμης, μια μελέτη που έχει εκπονήσει στο πλαίσιο της πτυχιακής του εργασίας.

Η πτυχιακή του εργασία επιλέχθηκε στα δέκα πιο καινοτόμα project απόφοιτων Μηχανολόγων Μηχανικών του ΤΕΙ Κρήτης. 

Μάλιστα, πριν λίγο καιρό ο ίδιος συμμετείχε και άνοιξε την ημερίδα παρουσίασης των καινοτόμων πτυχιακών και μεταπτυχιακών εργασιών του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του ΤΕΙ Κρήτης.

 Συγκεκριμένα, η εργασία του είχε θέμα: «Διαστασιολόγηση Υβριδικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Σύμη αποτελούμενο από Αιολικό πάρκο και αναστρέψιμο Υδροηλεκτρικό». Πρόκειται ουσιαστικά για το βέλτιστο τεχνικό-οικονομικά σύστημα, το οποίο έχει σκοπό να καταστήσει τη Σύμη ενεργειακά αυτόνομη.

Αξίζει να σημειωθεί οτι πρόκειται για ένα σχέδιο το οποίο συμβάλλει στην αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας στη χώρα μας.