Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν οι δύο Αλβανοί

Ελεύθεροι χωρίς όρους  αφέθηκαν οι δύο Αλβανοί

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν οι δύο Αλβανοί

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 468 ΦΟΡΕΣ

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν χθες μετά τις απολογίες τους οι δύο αλλοδαποί Αλβανικής καταγωγής ηλικίας 22 και 32 ετών οι οποίοι κατηγορούνται για ληστεία σε βάρος μίας κοπέλας στο Φαληράκι.

Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης μετά από καταγγελία που έκανε στο Αστυνομικό Τμήμα Αρχαγγέλου η παθούσα, και είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη και την παραπομπή στη δικαιοσύνη των δύο αλλοδαπών.

Συγκεκριμένα, σε βάρος των δύο Αλβανών που έχουν και συγγενική σχέση μεταξύ τους (είναι ξαδέλφια) ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και χθες το μεσημέρι συνοδευόμενοι από τη συνήγορο τους κα Μαρία Κρικοπούλου προσήχθησαν ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου όπου και απολογήθηκαν, αρνούμενοι την κατηγορία αλλά και την οποιαδήποτε ανάμιξή τους στην υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι δύο τόνισαν μεταξύ άλλων πως την κοπέλα την είδαν για πρώτη φορά όταν τους συνέλαβαν και πως σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι εκείνοι που την λήστεψαν, αφού για τουλάχιστον δύο ώρες το βράδυ εκείνο και το χρονικό διάστημα για το οποίο κατηγορούνται ότι της άρπαξαν την τσάντα, οι δύο αλλοδαποί βρίσκονταν στο γυμναστήριο.

Μάλιστα οι ίδιοι είπαν ότι το γυμναστήριο διαθέτει κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης και ζήτησαν να συμπεριληφθεί το βίντεο που έχει καταγραφεί από την εκγύμνασή τους.

Οι δύο αλλοδαποί πρόσθεσαν επίσης πως η ληστεία έγινε – σύμφωνα με όσα κατήγγειλε η κοπέλα- έξω από κεντρικό σούπερ μάρκετ στο Φαληράκι (επί της εθνικής οδού Ρόδου – Λίνδου) όπου και εκεί υπάρχουν κάμερες οι οποίες κατέγραψαν τι είχε συμβεί και σίγουρα όχι τα δύο ξαδέλφια, όπως είπαν. Τελικά μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας οι δύο άνδρες αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς όρους.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από την αστυνομία, οι δύο αλλοδαποί κατηγορούνται ότι μετέβησαν στις 15 Μαΐου 2019 το βράδυ στο Φαληράκι και επιβαίνοντας σε δίκυκλο μοτοποδήλατο πλησίασαν ημεδαπή και με τη χρήση βίας της αφαίρεσαν την τσάντα της που περιείχε το χρηματικό ποσό των 215 ευρώ και διάφορα προσωπικά έγγραφα.
Αστυνομικοί του Τμήματος Αρχαγγέλου στους οποίους καταγγέλθηκε το περιστατικό εντόπισαν τους δύο Αλβανούς δράστες και τους συνέλαβαν.

Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των αλλοδαπών παραπέμφθηκαν στη δικαιοσύνη.

Διαβάστε ακόμη

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του

Σε βαθμό κακουργήματος οι διώξεις που ασκήθηκαν κατά δύο εκπαιδευτικών

Απεγκλωβισμός 25 ατόμων από βραχώδη περιοχή της Τήλου

Κοινωνικές δράσεις των Υπηρεσιών της Αστυνομίας στο νησί της Ρόδου

Δέκα χρόνια κάθειρξη σε Σκοπιανό που συνελήφθη με 1.273 γραμμάρια χασίς

Συνελήφθη 36χρονος για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή στη Ρόδο