Θα καταπλεύσουν στη Ρόδο 29 κρουαζιερόπλοια τον Ιούνιο

Η ναυαρχίδα της TUI Cruises θα καταπλεύσει τον επόμενο μήνα στο λιμάνι μας. Πρόκειται για το κρουαζιερόπλοιο MEIN SCHIFF 6 που θα βρίσκεται στη Ρόδο στις 5 Ιουνίου.

Το κρουαζιερόπλοιο με μήκος 295 μέτρα και πλάτος 42 είναι το τελευταίο απόκτημα της εταιρίας. Είναι ηλικίας μόλις δύο ετών και μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 2.534 επιβάτες. Το πλήρωμά του ανέρχεται σε 1.030 άτομα.

Είναι αδελφό πλοίο με τα κρουαζιερόπλοια Mein Schiff 3,4 και 5 τα οποία έχουν επισκεφτεί αρκετές φορές τη Ρόδο μεταφέροντας χιλιάδες τουρίστες. Το εντυπωσιακό κρουαζιερόπλοιο διαθέτει όλες τις σύγχρονες ανέσεις και είναι χωρίς υπερβολή ένα πλωτό παλάτι. Αναμένεται να φτάσει στη Ρόδο στις 7 το πρωί προερχόμενο από τα Χανιά και θα αναχωρήσει στις 7 το απόγευμα για Μύκονο.

Τον Ιούνιο σύμφωνα με το πρόγραμμα αναμένεται να καταπλεύσουν στο λιμάνι μας συνολικά 29 κρουαζιερόπλοια ενώ με βάση τα μέχρι στιγμής στοιχεία έχει δηλωθεί ο κατάπλους για το 2019 συνολικά 255 κρουαζιεροπλοίων.

Ο αριθμός αυτός είναι αυξημένος σε ποσοστό 18% σε σχέση με πέρσι, καθώς το 2018 είχαν έρθει στη Ρόδο 209 κρουαζιερόπλοια. Η συνεχής άνοδος του αριθμού των κρουαζιεροπλοίων αποδεικνύει ότι οι εκτιμήσεις για αύξηση της κίνησης στην κρουαζιέρα φέτος που υπήρχαν από τις αρχές του χρόνου επιβεβαιώνονται.

Τον επόμενο μήνα οι μέρες με τις περισσότερες προσεγγίσεις θα είναι το Σάββατο 8 και το Σάββατο 22 Ιουνίου καθώς θα καταπλεύσουν τρία κρουαζιερόπλοια κάθε μία από αυτές. Επίσης αξίζει να αναφερθεί ότι θα πραγματοποιηθούν και επτά διανυκτερεύσεις κρουαζιεροπλοίων στο λιμάνι μας.
Αναλυτικά ο Ιούνιος διαμορφώνεται ως εξής: