Τι να κάνετε αν δεν βρίσκετε πού ψηφίζετε

Οι εκλογές της 26ης Μαΐου πλησιάζουν και οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εσωτερικών ετοιμάζονται πυρετωδώς για τη διπλή διαδικασία των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών.
Μια από τις βασικές εφαρμογές που φιλοξενεί στην ιστοσελίδα του το υπουργείο Εσωτερικών είναι το «Μάθε πού Ψηφίζεις».

Πως λειτουργεί  η εφαρμογή για τις εκλογές
Η εφαρμογή απευθύνεται σε όλους όσοι θέλουν να επιβεβαιώσουν -ή δεν γνωρίζουν- πού ψηφίζουν.
Το «Μάθε που Ψηφίζεις» βρίσκεται σε αυτόν τον σύνδεσμο.

Τα στοιχεία που ζητούνται είναι ο Ειδικός Εκλογικός Αριθμός (Ε.Ε.Α.), το ονοματεπώνυμο, τα ονόματα πατρός και μητρός και το έτος γέννησης.
Οσοι δεν γνωρίζουν τον Ειδικό Εκλογικό Αριθμό μπορούν να συμπληρώνουν μόνο τα υπόλοιπα στοιχεία (το όνομα μητρός είναι προαιρετικό).

Πώς αλλιώς μπορώ να μάθω πού ψηφίζω;
Όσοι δεν χειρίζονται καλά το διαδίκτυο μπορούν να μάθουν πού ψηφίζουν στις προσεχείς εκλογές καλώντας στο Τηλεφωνικό Κέντρο της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του υπουργείου Εσωτερικών και στον αριθμό 213 136 1500, από Δευτέρα έως Κυριακή, 09:00 έως 17:00.
Το υπουργείο Εσωτερικών ωστόσο διαμηνύει το εξής:

«Για τη διευκόλυνση των εκλογέων, προτείνεται πρώτα η χρήση της διαδικτυακής εφαρμογής στο ypes.gr «Μάθε πού ψηφίζεις» και μόνο στην περίπτωση που αντιμετωπίσουν δυσκολία να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την υπηρεσία ενημέρωσης των πολιτών, ώστε να ενημερωθούν για το εκλογικό τμήμα που ψηφίζουν».